TV / Media

articolul anterior articolul urmator

HBO a cerut Curţii de Apel să respingă procesul intentat de administratorii averii lui Michael Jackson pentru documentarul „Leaving Neverland”

3
20 Nov 2020 09:54:31
Autor: Lizeta Oprea
„Leaving Neverland” FOTO HBO
„Leaving Neverland” FOTO HBO

HBO a cerut din nou, joi, Curţii de Apel să respingă procesul intentat de administratorii averii lui Michael Jackson pentru documentarul „Leaving Neverland”, în care aceştia cer despăgubiri de 100 de milioane de dolari.

Litigiul a început în urmă cu mai mult de un an, după ce televiziunea a decis să difuzeze filmul realizat de Dan Reed, în care doi bărbaţi povestesc că au fost abuzaţi de starul american pe când erau minori, scrie news.ro

Michael Jackson Estate susţine că reţeaua de televiziune a încălcat prevederile unui contract semnat la începutul anilor 1990 în care exista o clauză de non-discreditare.

Jackson Estate susţine că Wade Robson şi James Safechuck şi-au fabricat acuzaţiile pentru câştiguri financiare. Avocaţii entităţii nu au putut deschide un proces pentru defăimare, deoarece Jackson este decedat, însă s-au legat de contractul încheiat cu HBO în 1992 pentru difuzarea concertului de la Bucureşti din turneul „Dangerous”.

În septembrie 2019, judecătorul George Wu a decis în favoarea Jackson Estate şi a acceptat cererea de a încredinţa cazul Curţii de Arbitraj. HBO a făcut apel, susţinând că disputa „Leaving Neverland” nu are vreo legătură cu actul din 1992.

Theodore Boutrous, care reprezintă HBO, a cerut joi unei comisii de trei judecători să respingă decizia curţii inferioare. El a susţinut că Jackson Estate a deschis procesul ca „manevră publicitară” şi că HBO nu ar fi oferit lui Jackson şi moştenitorilor lui drept de veto continuu în cazul drepturilor reţelei garantate de Primul Amendament.

Jonathan Steinsapir, reprezentantul Jackson Estate, a contracarat spunând că Michael Jackson era cel mai mare star din lume la acea vreme şi avea avantajul de a negocia pentru o clauză puternică de non-denigrare.

Judecătorii au părut că sunt deschişi argumentelor prezentate de Boutrous, că documentul este complet separat de disputa „Leaving Neverland”, însă unul dintre ei a înclinat spre a lăsa interpretarea contractului unui arbitru. 

Reprezentantul HBO a cerut comisiei să decidă de una singură asupra cazului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

ADani
20.11.2020, 11:04:28

Alo, nu mai defaimati pedofilii! Ei sunt oameni de treaba!

-2 (2 voturi)
Urasc Dezinformarea
20.11.2020, 14:43:35

Cu siguranta a fost KING.Acum handicapatii de hbo,dupa tunurile cu filmele denigratoare si care au facut munti de bani,vor sa scape basma curata.America nu e Romania ,unde piti scapa daca omori cu jeep ul si fugi.....Sper ca hbo sa plateasca triplu defaimarile mincinoase....

0 (0 voturi)
Altex1
20.11.2020, 23:17:32

HBO a lovit si acuma fuge? Documentarul Leaving in Neverland este o mare farsa! Daca a aceptat sa faca un documentar fara sa se informeze acum sa plateasca!

Modifică Setările