TV / Media

articolul anterior articolul urmator

HBO Europe începe un nou serial în România, regizat de Daniel Sandu: cum se numeşte şi unde vor avea loc filmările

2
23 Jul 2019 20:13:37
Autor: Adelina Mărăcine
Daniel Sandu FOTO HBO
Daniel Sandu FOTO HBO

HBO Europe va începe în luna august filmările pentru producţia „Bani negri (pentru zile albe)“, un serial cu şase episoade scris şi regizat de Daniel Sandu („Un pas în urma serafimilor“).

HBO începe o nouă producţie în România: „Bani negri (pentru zile albe)“, un serial de şase episoade scris şi regizat de Daniel Sandu („Un pas în urma serafimilor“ - marele câştigător al Premiilor Gopo 2018) şi produs de Mobra Films. Filmările vor avea loc în Piatra Neamţ şi Oneşti. 

Doi prieteni glumesc despre jaful pe care vor să îl comită. Gluma se întoarce împotriva lor când discuţia este auzită şi interpretată greşit. Cei doi ajung în situaţia de a planifica şi executa jaful perfect. Sunt complet nepregătiţi, atât pentru această lovitură, cât şi pentru consecinţele ei.
 
Antony Root, EVP, Original Programming and Production HBO Europe, a transmis: „«Bani negri (pentru zile albe)» este un serial autentic românesc, deştept şi amuzant, cu farmec, sensibilitate şi potenţial de poveste universală”.
 
Johnathan Young, VP, Original Programming and Production, HBO Europe: „Pentru noul serial HBO creat de Daniel Sandu ne-am dorit un oraş tipic românesc, un cadru perfect pentru povestea filmului, care să arate autentic şi să permită spectatorilor să empatizeze cu personajele noastre”.
 
Astfel, filmările vor avea loc în Piatra Neamţ şi Oneşti. „Sunt două oraşe remarcabile, diferite şi pline de culoare, a căror fuziune va fi recognoscibilă şi care vor intensifica starea bună şi entuziasmul pe care le-am regăsit în scenariu”, a adăugat el.
 
Daniel Sandu, scenarist şi regizor:, a spus: „Mi-am dorit să creez o poveste spectaculoasă la limita subţire dintre comedie şi dramă, despre oameni obisnuiţi care ajung în situaţii incredibile. Şi asta, într-o lume în care interpretarea timpului este diferită de cea normală (UTC - timpul universal coordonat). Dacă ar fi să concentrez povestea serialului într-un singur cuvânt cred că acesta ar fi «consecinţe». Este despre efectul de domino al unor acţiuni declanşate la rândul lor de o mică glumă nevinovată”.
 
Cineastul a continuat: „Vom filma în Piatra-Neamţ şi Oneşti - două oraşe cu un farmec aparte - primul pentru colinele urbane si apusurile spectaculoase, iar al doilea pentru geometria interesantă a străzilor şi clădirilor“.
 
Daniel Sandu a debutat în lungmetraj în 2017, cu „Un pas in urma serafimilor“, care a fost nominalizat la 15 categorii ale Premiilor Gopo şi a câştigat 8 trofee, inclusiv pentru „cel mai bun film”, „cel mai bun scenariu” şi „cel mai bun regizor”. Sandu este unul dintre scenariştii serialului HBO Europe „Hackerville”.
 
Filmările vor începe în august, în Piatra Neamţ, şi vor continua în Oneşti şi Bucureşti. Producători executivi HBO Europe sunt Johnathan Young şi Antony Root.
 
„Bani negri(pentru zile albe)” va avea premiera în acelaşi timp în toate teritoriile HBO Europe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Dream Pervertor
24.07.2019, 07:57:11

HBO!? Pe cand un serial de succes, sa zicem: Cernavoda?

Jorj
24.07.2019, 12:53:46

Mi se pare ca cinematografia romaneasca nu prea are ce sa imi ofere. Ultimul film pe care l-am vazut a fost cel cu rezistenta anti-comunista din munti si nu a fost cine stie ce. Pe cand un alt film sau un serial istoric? Carol I mi-a placut, desi nu imi place abordarea aceasta de mix de film cu documentar. Ar merge si ceva politic - ori serios, or comedie ca Yes, Prime Minister. Sa fie nu doar entertainment, dar sa te faca sa si gandesti fara sa iti tai venele. Industria livreaza fie gunoaie gen Selfie, fie momeala de premii la Cannes cu apartamente comuniste si arta sterila.