TV / Media

articolul anterior articolul urmator

„Hell’s Kitchen - Iadul bucătarilor“: chefii aleg primul finalist al sezonului

0
27 Apr 2015 11:45:34
Autor: Bianca Dumitru
Chefii Sorin Bontea (stânga), Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu aleg primul finalist de la „Hell’s Kitchen - Iadul bucătarilor“ FOTO Antena 1
Chefii Sorin Bontea (stânga), Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu aleg primul finalist de la „Hell’s Kitchen - Iadul bucătarilor“ FOTO Antena 1

Ultimii patru concurenţi rămaşi în competiţia „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ vor fi supuşi unor probe dificile în drumul spre finala show-ului culinar de la Antena 1. Pe lângă probele de foc, viitorii bucătari profesionişti vor fi testaţi de chefi de renume din România, dar şi de pe plan internaţional.

Cei patru concurenţi rămaşi în competiţia culinară de la Antena 1, Mălina, Michael, Ciprian şi Maria, se vor lupta mai aprig ca niciodată pentru a obţine un loc în finală. Chefii Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea vor alege, în urma unor probe foarte dificile, primul finalist al acestui sezon.

Proba decisivă, ce presupune gătirea unui „preparat semnătură“, va avea un singur câştigător, care va merge direct în finala pe care Antena 1 o va difuza pe 4 mai. Despre cine este vorba, telespectatorii vor afla luni de la 20.30.

Tot atunci, ultimul service coordonat de chefi îl aduce pe Cătălin Scărlătescu la cârma bucătăriei „Hell’s Kitchen“. Acesta îi va anunţa pe ultimii patru concurenţi rămaşi în cursă că vor lucra cu două echipe formate din bucătari profesionişti din diverse restaurante din Capitală, pe care trebuie să îi coordoneze şi să le dea indicaţii astfel încât service-ul să iasă ca la carte.

„Am şansa să am ultimul service din concurs. Dar în momentul ăsta, nu văd încă locul întâi. Am încercat să ne dăm seama la această probă care dintre cei patru are ochi şi vână de lider“, mărturiseşte chef Scărlătescu.

În urma service-ului, un concurent va pleca acasă, iar cei trei rămaşi cu tunicile pe ei primesc sarcina să gătească un preparat semnătură, un preparat care să reprezinte chintesenţa a ceea ce simt ei că este bucătăria. Proba va da şansa unuia singur să se salveze şi să ajungă direct în finală.

După tot efortul depus, fiecare aspirant la titlul de bucătar profesionist trebuie să facă în aşa fel încât să îi surprindă cu ceva inedit pe cei trei chefi. Mai mult decât atât, la această jurizare vor lua parte mulţi chefi de renume din Bucureşti, astfel că presiunea este cu atât mai mare pentru ultimii trei concurenţi. 

Astfel, în platoul show-ului de la Antena 1 se vor afla Henrik Sebok, un chef cu o experienţă de peste 30 de ani, Nicolai Tand, Anne Ampawan, bucatar chef şi proprietar al celui mai cunoscut restaurant thailandez din Bucureşti, Samuel Le Torrielec, chef cu experienţă de 20 de ani la Paris în restaurante cu două şi trei stele Michelin, chef Leon Segal, chef Nico Lontras, chef Iosif Ştefănescu, Daniel Stoenescu, Bogdan Piele, Gabriel Toader, Doru Pastramă, Orlando Zaharia, bucătar de Aur al Bucureştilor în 2010 şi căpitan al echipei naţionale de bucătari la Olimpiada din Luxemburg, dar şi generaţia tânără de bucătari reprezentată de Sidia Sissoko, Alexandru D’Artagnan Petricean şi Mimi Nicolae, sous chefi în primul sezon „Hell’s Kitchen“, Mihai Toader, unul dintre cei zece chefi finalişti la Young Chef Cup - Europa de Est şi Bogdan Dexter Alexandrescu. 

Chefi de renume din Bucureşti au ajuns în platoul emisiunii Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor“ FOTO Antena 1

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările