„Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“: Nea Mărin a pus „biciul“ pe concurenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nea Mărin şi trupa de căluşari, în cea mai nouă ediţie „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ FOTO Antena 1
Nea Mărin şi trupa de căluşari, în cea mai nouă ediţie „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ FOTO Antena 1

Noul episod „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ a adus surprize de proporţii: nimeni altul decât nea Mărin, spaima vedetelor, şi-a sărbătorit ziua de naştere, iar concurenţii rămaşi au fost nevoiţi să pregătească meniul pentru cei 70 de invitaţi ai acestuia.

„Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ a început în notă tradiţională, într-un ritm foarte săltăreţ. Situaţia a devenit din ce în ce mai tensionată, din moment ce numărul de concurenţi se micşorează de la ediţie la ediţie.

Concurenţii au fost treziţi, de data aceasta, într-un mod inedit: o formaţie de căluşari a intrat în camerele lor, iar muzica a răsunat cu putere. Fiecare dintre participanţi a fost ridicat din pat şi luat la dans, iar în scurt timp s-a încins o horă în casă.

După ce bucătarii s-au prezentat în faţa chefilor, căluşarii au început din nou să danseze, iar în mijlocul lor a apărut şi nea Mărin, în paşi de dans. Concurenţii au misiunea de a-i organiza lui nea Mărin o petrecere, deoarece a fost ziua lui de naştere. Aşadar, fiecare dintre cele două echipe au fost nevoite să alcătuiască un meniu tradiţional românesc, pe placul celor 70 de invitaţi, dar, mai ales, oaspetelui de onoare. Meniul conţine două startere, o farfurie de peşte, două main course-uri şi un desert, iar bucătarii au avut 90 de minute la dispoziţie pentru a-l pregăti şi a-l trimite spre degustare.

Trupa de căluşari adusă de nea Mărin a întreţinut atmosfera FOTO Antena 1

calusari iadul bucatarilor

Echipele s-au prezentat cu meniurile în faţa comisiei de judecată: chef Florin Dumitrescu, chef Sorin Bontea, chef Cătălin Scărlătescu, sărbătoritul ediţiei, nea Mărin şi fiica cea mică a acestuia, Larisa.

Echipa roşie a avut ca starter un platou rustic şi coji de cartofi umplute cu bacon, ceapă şi caşcaval. În timp ce platoul a stârnit râsul tuturor, cel de-al doilea starter a fost pe placul tuturor. La farfuria de peşte, ambele echipe au ales păstrăvul, iar nea Mărin a apreciat maniera în care a fost gătit peştele echipei roşii, dar a preferat garnitura echipei albastre. Ca main couse, echipa roşie a pregătit un ostropel de pui cu piure şi tochitură, dar niciun fel de mâncare nu a fost convingător. Desertul din bucătăria roşie a constat în tort de ciocolată, dar, în ciuda gustului, aspectul preparatului a lăsat de dorit.

Membrii echipei albastre au avut la starter rulouri cu brânză de capră şi busuioc şi risotto cu burtă de vită. În timp ce rulourile au fost lăudate atât de nea Mărin, cât şi de chefi, dar risotto nu a avut acelaşi succes. Din bucătăria albastră au ieşit ca main course varză călită cu ciolan de porc şi pulpă de pui cu piure de cartofi. Niciunul dintre felurile de mâncare nu a reuşit să impresioneze. Desertul, orez cu lapte, zmeură şi ciocolată, nu a fost considerat potrivit pentru un asemenea eveniment şi a fost intens criticat.

Pentru că niciunul dintre meniurile pregătite nu a fost strălucit, concurenţii au fost pedepsiţi să sorteze gunoi, dar şi să gătească meniul din această seară până când le-a ieşit perfect.

Atmosfera a devenit extrem de tensionată între cei rămaşi în concurs, iar, în timp ce sortau gunoaie, un conflict s-a iscat între Kinga şi Valentin. Acesta din urmă a ajuns chiar să o îmbrâncească pe femeie, iar concurenta i-a pus mâna plină de gunoi pe faţă lui Valentin. După ceva timp, cei doi au ajuns să se împace, dându-şi seama că cearta a fost doar din cauza nervilor şi stresului la care au fost supuşi în ultima perioadă.

Chefii au refăcut meniul pentru a se potrivi cât mai bine ocaziei. Aşadar, ca starter s-au hotărât pentru rulouri de dovlecel cu brânză de capră şi ciuperci umplute cu bacon şi legume, la main course cartofi umpluţi cu legume şi fasole verde şi muşchi de porc în ierburi aromate, iar la desert, papanaşi şi lava cake.

Chef Dumitrescu, chef Scărlătescu şi chef Boantă au gătit în faţa concurenţilor rămaşi, pentru ca aceştia să fie pregătiţi de service-ul din această seară. Fiecare dintre bucătari a fost foarte încântat de ocazia rară de a-i vedea pe cei trei membri ai juriului în elementul lor.

De această dată „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“, s-a deschis mai devreme, din nefericire pentru concurenţi.

În timpul service-ului, sâmburele discordiei încolţeşte din nou în echipa roşie. Cătălin îţi face duşmani printre colegele sale, prin replici înţepătoare şi atitudinea de şef.

Cătălin se contrazice cu toate colege sale de echipă FOTO Antena 1

catalin iadul bucatarilor

Cu toate acestea, cele două bucătării au reuşit să termine fiecare preparat în parte cam în acelaşi timp, sincronizările acestea fiind considerate de bun augur şi de către chefi.

Chiar dacă au mai existat mici scăpări şi chef Florin Dumitrescu a fost nevoit să intervină pentru a se asigura că service-ul este demn de o bucătărie de top, rezultatul final a fost unul satisfăcător, şi atât nea Mărin, cât şi invitaţii săi, s-au simţit foarte bine. De altfel, sărbătoritul a ţinut să îi felicite pe fiecare în parte şi chiar a încins o horă cu ei, în mijlocul bucătăriei.

Concurenţii şi invitaţii lui nea Mărin au încins o horă FOTO Antena 1

image

Cei trei membri ai juriului au mulţumiţi de prestaţia concurenţilor rămaşi şi au hotărât să declare ambele echipe câştigătoare, dar şi să le ofere o recompensă: bucătarii au dreptul la o zi liberă, spre încântarea lui.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite