TV

articolul anterior articolul urmator

INTERVIU Tavi Oprea, câştigător „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“: „Nu pot să uit niciodată prima mea mâncare“

0
23 Dec 2014 11:39:22
Autor: Raluca Moisă, Maria Alexandra Ilie
Tavi Oprea, câştigător „Hell’s
Kitchen – Iadul Bucătarilor“, alături de membrii juriului: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu FOTOGRAFII Antena 1
Tavi Oprea, câştigător „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“, alături de membrii juriului: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu FOTOGRAFII Antena 1

A făcut greşeli, dar a arătat şi multă pasiune. A luptat până la capăt, deşi a avut şi momente în care a cedat. Într-un interviu acordat pentru „Adevărul“, Tavi Oprea, tânărul de 25 de ani din Oneşti care a câştigat primul sezon al competiţiei „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“, vorbeşte despre parcursul său de până acum, îşi aminteşte ce a gătit prima dată şi dezvăluie cum îşi va petrece Crăciunul şi, mai ales, ce va găti.

„Adevărul“: Te aşteptai să câştigi marele premiu?

Tavi Oprea: Sincer nu mă aşteptam la nimic când am intrat în această competiţie, însă odată ajuns la jacheta neagră speram lucrul acesta. Mi-am spus că trebuie să dau totul şi că totul va depinde numai de mine. 

Ce crezi că ţi-a adus succesul? Care au fost atuurile tale?

Stăpânirea de sine, siguranţa şi atenţia pe care o am când sunt în bucătărie. Nu mă gândesc la altceva decât la un service impecabil şi lupt trup şi suflet pentru a realiza lucrul acesta. Experienţa pe care am acumulat-o de-a lungul anilor a fost cel mai mare atu. Am lucrat în mute restaurante de renume, deci am avut de unde învăţa.

Ce vei face cu premiul de 80.000 de euro?

Sincer, nu ştiu ce voi face cu tot premiul, dar o mare parte voi investi în mine cu siguranţă! Vreau să urmez un master unde să-mi aprofundez cunoştinţele gastronomice.

Cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru gătit?

Pasiunea pentru gătit mi-am descoperit-o pe când aveam 17 ani şi jumătate, când m-am angajat pentru prima dată. M-am îndrăgostit pe loc când am văzut cât respect şi câtă atenţie depuneau chefii pentru fiecare preparat. Era ca într-un stup de albine: organizare, curăţenie, până şi mersul parcă era coordonat de cineva. Într-un cuvânt, impecabil. Cum să nu te îndrăgosteşti de asa ceva?

Nu mă aşteptam la nimic când am intrat în această competiţie.

Care este primul tău preparat?

Primul preparat a fost şi o creaţie proprie: scoici Saint Jacques cu piure de sparanghel şi crocant deshidratat de chorizo şi carpaccio de sparanghel. Iar prima mea făcută au fost penne Carbonara (nu pot să uit niciodată asta).


Care a fost cel mai dificil moment din concurs?

Când a trebuit să concepem meniul pentru petrecerea lui nea Mărin. Ţin minte că nu m-am simţit bine atunci. A fost primul meniu creat într-o echipă în care toţi îşi exprimau punctele de vedere. Deci erau multe idei pro şi contra şi era difícil să pui şase oameni să realizeze un meniu când toţi voiau să se afirme şi să dea ce aveai ei mai bun.

Cine a fost cel mai puternic adversar?

Eu am considerat-o pe Denis cel mai puternic adversar, nu pentru faptul că face şcoală în Spania, ci pentru că a lucrat cu mulţi oameni buni, de la care a avut ce învăţa şi are simţul creaţiei foarte bine dezvoltat. Ceea ce este foarte important pentru un chef.

Pe cine ai fi văzut în finala „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor“?

Tot pe Denis. Din aceleaşi motive.

Dacă nu ai fi câştigat tu, cine crezi că ar fi meritat să câştige? De ce?

Denis sau Dani. Denis are foarte multă creativitate, dar mai trebuie să lucreze la organizare. Iar Dani lucrează foarte bine pe secţie, este organizat, deşi ar mai putea umbla puţin la creativitate. 

Cine te-a încurajat să participi la concurs?

Sora mea m-a susţinut cel mai mult să mă înscriu la concurs. Aveam dubii, nu aveam suficientă încrede în mine, dar ea m-a încurajat foarte mult şi m-a împins de la spate. Iar acum nu regret deloc.

Ce faci de Crăciun, unde îl vei petrece şi ce vei găti?

Anul acesta voi sta cu familia, cu bunicii şi mătuşa. Merg acasă, la Oneşti. De obicei lucram de Crăciun, nu prea am fost liber, cred că până acum am avut un singur Crăciun liber şi pe acela tot în familie l-am sărbătorit, pentru că aşa îmi place. Anul acesta voi putea găti şi pentru familie, nu numai pentru clienţi. Nu ştiu ce, cred că o să le fac bunicilor ceva special, ceva din carne de porc, că asta e tradiţional la noi. Îmi place să folosesc muşchiuleţ de porc şi prapur. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii