TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Iulian Capsali pleacă de la „România liberă“: „Cred că las în urmă o publicaţie de cea mai bună esenţă conservatoare“

4
13 Mar 2019 16:49:12
Autor: Alexandra Constanda
Iulian Capsali FOTO Facebook
Iulian Capsali FOTO Facebook

Iulian Capsali, cunoscut pentru viziunea antioccidentală şi discursurile radicale pe teme precum familia tradiţională, „vaccinurile nocive“ şi statul paralel, a anunţat că a încheiat colaborarea cu „România liberă“, unde a fost în ultimele şapte luni director editorial.

Fără a numi motivele, Iulian Capsali şi-a anunţat pe Facebook plecarea de la cotidianul „România liberă“, cu precizarea că „lasă în urmă o publicaţie de cea mai bună esenţă conservatoare, ceva destul de rar în peisajul presei contemporane“. 
 
De asemenea, Capsali şi-a exprimat şi o dorinţă privind viitorul publicaţiei: „Sper doar ca acest ziar, legat indisolubil de începuturile democraţiei româneşti după 1989, dar la care a scris câteva articole însuşi Eminescu spre sfârşitul vieţii (a fost un «organ conservator» la data apariţiei, în 1877), să nu se scufunde în mediocritate. Nu vreau să mă gândesc la o revenire în cadrul Sistemului, acolo unde a stat aproape un deceniu şi jumătate, timp în care a slujit globalismul ideologic şi colonizarea economică, atacând fundamentele statului de drept şi cele ale Tradiţiei, în sens larg“.
 
Capsali, care a preluat funcţia de director editorial în august 2018, a mai spus că schimbarea direcţiei „România liberă“ a plăcut unora şi a exasperat pe alţii: „Au existat atacuri imunde din prima zi a preluării şi până în ultima, dar nu a lăsat pe nimeni indiferent“.
 
Iulian Capsali este fost candidat la europarlamentare şi fost preşedinte al Alianţei pentru Demnitate Naţională, susţinator al unor teme preferate ale propagandei ruse în România, citat, intervievat şi apărat de-a lungul timpului de Sputnik. Iulian Capsali este împotriva vaccinurilor şi a statului paralel şi susţine familia tradiţională, fapt ce în ultimele luni s-a reflectat puternic şi în paginile „România liberă“. 
 
De altfel, în mesajul prin care îşi anunţă plecarea de la cotidian, Capsali aminteşte că a condus una dintre puţinele publicaţii care au susţinut referendumul iniţiat de Coaliţia pentru Familie. 
 
„Am fost una dintre foarte puţinele publicaţii care au sprijinit direct Referendumul pentru căsătorie, precum şi eforturile Bisericii şi Academiei de a prezerva spiritualitatea, de a reda demnitatea naţională şi adevăratele repere naţionale; ne-am opus viguros ingineriilor sociale şi ideologiilor care vor să mutileze Familia şi să distrugă sufletele copiilor (LGBTQ & gender). Am sprijinit orice demersuri de suveranitate economică a ţării, de creştere a capitalului autohton şi ridicării unei clase de mijloc, garanţia unui popor liber. Ne-am împotrivit Poliţiei Politice parafate prin protocoale secrete, personajelor de mucava ce au fost folosite în distrugerea partidelor, afacerilor, elitelor din învăţământ, medicină şamd“.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Azzumbo Jo
13.03.2019, 17:04:11

Bigotul Capsali a avut un loc de munca timp de 7 luni! Enorm de mult pentru el! Probabil ca vaneaza din nou un post de euro-parlamentar. Sa faca propaganda ruseasca in Parlamentul European pare a fi noul lui scop.

+2 (2 voturi)
feral
13.03.2019, 18:14:37

Cap-sula a facut din Romania libera Rusia unita. Singura ciudatenie - nu era scrisa cu caractere chirilice.

+2 (2 voturi)
Sub Marinu
13.03.2019, 19:31:13

Pentru a inlatura pericolul conservator de dreapta, singurul cu valori autentic democratice, viermii prorusi, ca Capdesula, se dau conservatori, stangistii democrati europeni fac oricum jocul rusilor, asa ca nu e nevoie de astfel de strategii de comunicare.

+1 (1 vot)
herr v.6.01
13.03.2019, 23:40:27

"Capsali" - alt roman verde...