TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Jeremy Clarkson a apărut pentru ultima dată la „Top Gear“: „Sunt trist pentru că a trebuit să se termine în acest fel“

3
29 Jun 2015 12:40:31
Autor: Victor Arvunescu
Jeremy Clarkson a fost suspendat pe 10 martie de la cârma
emisiunii „Top Gear“, după ce a fost acuzat că l-ar fi lovit cu
pumnul pe un membru al echipei de producţie FOTO Wenn
Jeremy Clarkson a fost suspendat pe 10 martie de la cârma emisiunii „Top Gear“, după ce a fost acuzat că l-ar fi lovit cu pumnul pe un membru al echipei de producţie FOTO Wenn

Jeremy Clarkson a apărut pentru ultima oară în cadrul show-ului „Top Gear“, de la BBC. Acesta a scris pe Twitter că regretă că „se încheie în acest fel“, dar într-un editorial pentru „The Sun“ specifică faptul că îşi va duce pasiunea mai departe. În ultimul episod, Clarkson a fost înlocuit de un elefant.

Vă mulţumesc foarte mult că ne-aţi urmărit şi, ei bine, la revedere“

Jeremy Clarkson a declarat că „este atât de trist că trebuie să se încheie în acest fel“, după ce a apărut în ultimul episod al show-ului „Top Gear“. Ultimul episod al emisiunii a durat 75 de minute şi a cuprins imagini filmate înainte ca Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond să părăsească postul britanic. Postul BBC Two nu a făcut nicio referire la plecarea acestora din show, odată cu finalul episodului, specifică site-ul BBC. „Vă mulţumesc foarte mult că ne-aţi urmărit şi, ei bine, la revedere“, a spus May la final. Hammond şi-a luat la rândul lui la revedere după care totul a fost învăluit de tăcere.

Imediat după terminarea emisiunii, Clarkson a scris pe Twitter: „Multe, multe mulţumiri pentru sprijinul şi încurajările voastre de-a lungul anilor. Sunt atât de trist că a trebuit să se termine în acest fel“. „Nu pot să cred că viaţa are spaţiu pentru a găzdui prima şi ultima etapă a acestei aventuri incredibile. Mulţumesc pentru amabilitatea voastră“, a scris şi Hammond pe aceeaşi reţea de microblogging.

Clarkson, înlocuit de Jeremy, „elefantul din cameră“

Ultimul episod „Top Gear“, în formula Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond, a cuprins două filme separate, ambele terminate înainte de incidentul care a dus la plecarea lui Clarkson. Prezentatorul şi-a înregistrat din nou vocea pentru o serie de texte rostite în emisiune, iar Hammond şi May au filmat cadre separate, fără publicul care apărea în mod tradiţional în studioul „Top Gear“.

„Bună ziua şi bine aţi venit la ceea ce a mai rămas în Top Gear“, a început James May emisiunea. În spatele lui a existat „elefantul din cameră“, o replică din plastic a animalului, de trei metri înălţime, pe care producătorii l-au numit Jeremy.

Elefantul Jeremy FOTO BBC

Reprezentanţii BBC prezic că acest episod special o să devină cel mai urmărit din istoria seriei, peste audienţa de 8,35 de milioane de telespectatori înregistrată în 2007, odată cu apariţia în show a pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton.

Înainte de rularea emisiunii, Clarkson a părut să minimalizeze semnificaţia episodului „Top Gear“, scriind în editorialul său pentru „The Sun“ că „BBC Two prezintă o ultimă ediţie Top Gear încropită din două filme pe care le-am făcut înainte să fiu concediat. Unul dintre ele este destul de bun“.

Producătorul executiv Andy Wilman a spus că această compilaţie a fost „foarte tristă, absolut îngrozitor de realizat“. „Filmele sunt bune, dar ele nu a fost concepute pentru a duce această povară a ultimului lucru pe care îl avem de făcut pentru Top Gear. Ceea ce este destul de dureros pentru mine este că nu sunt cele mai ambiţioase proiecte pe care le-am făcut vreodată, dar, în mod accidental reprezintă o puternică sursă pentru camaraderie“, a spus el.

Înainte ca Jeremy Clarkson să fie suspendat de la BBC, acesta nu reuşise să termine trei episoade pentru „Top Gear“. Într-unul dintre ele, prezentatorul declara: „Urăsc să muncesc pentru Top Gear“. După acest ultim episod, se pare că echipa formată din Clarkson, May şi Hammond îşi va continua pasiunea pentru maşini în cadrul unui show pentru platforma online Netflix. „Nu îmi va fi dor de un show auto, pentru că alţi radiodifuzări au oferte, aşa că nu trebuie să nu mai fac asta“, a mai scris Clarkson pentru „The Sun“.

Filmul concedierii lui Jeremy Clarkson

BBC a decis, pe 25 martie, să nu reînnoiască contractul lui Jeremy Clarkson cu BBC, potrivit unui anunţ făcut la momentul respectiv de Tony Hall, directorul general al corporaţiei britanice de media. Şeful BBC a declarat la momentul respectiv că nu a fost o decizie deloc uşoară, însă a precizat că „a fost depăşită o limită“ şi acest lucru nu poate fi „trecut cu vederea“.

Jeremy Clarkson a fost suspendat pe 10 martie de la cârma emisiunii „Top Gear“, după ce a fost acuzat că l-ar fi lovit cu pumnul pe Oisin Tymon, un membru al echipei de producţie. Imediat după acest episod, un tanc a dus la sediul BBC o petiţie semnată de peste un milion de oameni prin care se solicita revenirea lui Jeremy Clarkson pe micile ecrane. 

În urma anchetei interne derulate de BBC s-a ajuns la concluzia că Jeremy Clarkson a fost implicat într-o confruntare fizică cu respectivul producător, după aproximativ 20 de minute în care cei doi s-au certat. Altercaţia s-ar fi iscat după ce starul britanic ar fi fost informat, după o zi de filmare, că nu poate să mănânce friptură şi cartofi prăjiţi din cauză că bucătăria hotelului în care era cazată echipa era închisă.

Cine îi va lua locul lui Jeremy Clarkson

Prezentatorul de radio şi televiziune Chris Evans va prezenta emisiunea „Top Gear“, în locul lui Jeremy Clarkson. Chris Evans a semnat un contract pe trei ani şi va începe filmările pentru noul sezon „Top Gear“ peste câteva săptămâni, fără colegii lui Clarkson, prezentatorii Richard Hammond şi James May.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Amar
29.06.2015, 15:22:32

"Jeremy Clarkson: „Sunt trist pentru că a trebuit să se termine în acest fel“ ................... da' cand ai dat cu pumnul, ca un derbedeu de duzina, intr-unul din colegii tai, cat de trist erai? te crezi vreun miez, ori statuia libertatii, cometa Halley, sau cine te crezi, sa faci lucruri din astea?, ca asa vor muschii tai. Esti doar un bocciu cu cap de cal, urat ca noaptea, ingamfat, si umplut de bani de corporatia careia i-ai aratat dosul cu comportamentul tau de cimpanzeu.

+1 (1 vot)
ro-lari
29.06.2015, 18:23:20

BBC Jos palaria! Asa trebuie actionat pentru echilibrul moral al unei societati civilizate. Dupa derapaje, scuzele nu mai au sens ! Aroganta i-a pus capac ! Iata ccat de usor devii un zero !

Corneliu Zota
29.06.2015, 20:17:38

Aroganta si intoleranta rasiala trebuiau sanctionate. Bravo celor care nu au tolerat aceasta!!! . Profesional Jeremy Clarkson: este deosebit si am urmarit emisiunile cu placere pentru aceasta ii mukltumjesc dar lipsa de compasiune si sentimentul de superioritate l-au descalificat.

Modifică Setările