TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Kim Cattrall joacă în „Martor al acuzării“, o adaptare TV în două părţi după Agatha Christie, realizată de BBC

0
16 Aug 2016 12:24:39
Autor: Victor Arvunescu
Kim
Cattrall joacă rolul unei văduve bogate care are parte de o soartă nefericită
FOTO Hepta
Kim Cattrall joacă rolul unei văduve bogate care are parte de o soartă nefericită FOTO Hepta

Actriţa Kim Cattrall (59 de ani), cunoscută pentru rolul din serialul „Sex and the City“, face parte din distribuţia filmului „Martor al acuzării“, o adaptare TV în două părţi după Agatha Christie, realizată de BBC, alături de Toby Jones, Andrea Riseborough, Billy Howle, David Haig şi Monica Dolan, potrivit anunţului făcut de postul de televiziune britanic, scrie News.ro.

Noua producţie de televiziune este realizată de Mammoth Screen şi Agatha Christie Productions. „Martorul acuzării“ va fi difuzată pe BBC One în Mare Britanie şi pe Acorn TV în Statele Unite. 

Acţiunea poveştii se petrece în Londra anului 1920. O crimă brutală şi sângeroasă. Victimă este strălucitoarea şi bogata văduvă Emily French (jucată de Kim Cattrall). Toate indiciile conduc către Leonard Vole (interpretat de Billy Howle), un tânăr care a avut norocul de a moşteni averea şi care fără milă i-ar fi luat viaţa. Cel puţin aceasta este povestea pe care Emily i-ar fi împărtăşit-o menajerei Janet Mackenzie (Monica Dolan), a susţinut aceasta la proces. Leonard însă, ferm, îşi poate susţine nevinovăţia. 

Povestea a fost adaptată de scriitoarea Sarah Phelps şi va fi regizată de Julian Jarrold.

„Martorul acuzării este o poveste despre înşelătorie, dorinţă, crimă, bani şi moralitate, nevinovăţie şi vină, inimi frânte şi - cel mai dureros şi periculos dintre toate - dragoste. În centrul acestei poveşti întunecate se află caracterul uimitor al lui Romaine (care va fi interpretată de Andrea Riseborough, n.r.), o eroină neagră din toate timpurile“, a spus Sarah Phelps. 

Unul dintre titlurile cele mai cunoscute ale Agathei Christie, „Martorul acuzării“ (1925), a fost un succes pe scenă, dar a devenit şi un film celebru, regizat de Billy Wilder în 1957.

Agatha Christie s-a născut în 1890, iar anul trecut BBC a anunţat că planifică o serie de programe care vor marca împliniriea a 125 de ani de la naşterea scriitoarei. 

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, născută Miller, la 15 septembrie 1890, a murit la 12 ianuarie 1976. Este cunoscută sub numele Agatha Christie, drept scriitoare engleză de romane, povestiri scurte şi piese de teatru poliţiste.

A scris şi romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puţin cunoscute, nebucurându-se de acelaşi succes la public. Operele sale, în principal cele care îi au ca personaje principale pe Hercule Poirot şi pe Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită „Regina Crimei“, ea fiind considerată unul dintre cei mai importanţi şi inovativi autori ai genului.

Agatha Christie a fost numită de Guinness Book of World Records, printre alţii, cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor. UNESCO consideră că ea este autorul individual tradus în cele mai multe limbi, fiind depăşită doar de operele colective ale corporaţiei Walt Disney Productions.

Agatha Christie a publicat 80 de romane şi nuvele şi 19 piese de teatru. Operele sale, traduse în peste 70 de limbi, s-au vândut în aproximativ două miliarde de copii pe plan mondial. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările