TV / Media

articolul anterior articolul urmator

„Las Fierbinţi“. Aspirina, radiografie dură a societăţii actuale: „Cu voi ne luptăm! Vă strângem de gât, vă alergăm cu furcile şi topoarele ca la 1907!“ VIDEO

9
26 Apr 2018 17:12:09
Autor: Alexandra Cheroiu
Aspirina este interpretată de actriţa Mirela Oprişor FOTO Pro TV
Aspirina este interpretată de actriţa Mirela Oprişor FOTO Pro TV

În episodul de joi, Aspirina (Mirela Oprişor) a fost constrânsă de Vasile să-şi vândă terenurile pe care un om politic urmează să construiască o fabrică de cauciucuri. Neînduplecată de oferta acestuia şi conştientă că o astfel de tranzacţie ar putea aduce o catastrofă în localitate, Aspirina reacţionează şi-l pune pe primar la zid, făcând o radiografie dură a societaţii actuale.

„Ăsta e secolul nesimţirii, nu al vitezei! Mă, vouă nu vă e ruşine? Cât o mai ţineţi aşa? Noi am fost generaţia de sacrificiu, am copilărit fără jucării şi fără lumină, ca liliecii, şi am mâncat parizer doar duminica pentru a plăti datoria externă a ţării. Cu copilăria noastră s-a plătit datoria externă a ţării, să fie clar! Poate pe tine te-a crescut maică-ta cu pandişpan, dar pe mine nu. Şi după ce am plătit datoria externă a ţării, a venit Revoluţia şi am făcut o datorie şi mai mare ca aia veche pentru că n-aveam de niciunele şi ne lua mereu iarna pe nepregătite. După ce ne-am mai revenit şi noi, ăştia care am scăpat cu zile, a venit şi criza mondială. Şi iar ne-a prins cu pantalonii în vine: datorii la bănci, salarii mici, nenorocire! Acum ce criză mai e? Înţeleg că nu s-a schimbat nimic în ţara asta până n-au murit elefanţii aia, highlanderii care şi pe vremea aia, şi acum, s-au descurcat. N-au murit toţi, dar nici bine nu le mai e. Acum văd că aţi apărut alţii, modele mai noi, jigodii full option. Fără mamă, fără tată, ca tine, Vasile! Bă, voi sunteţi mai răi ca ăia, pentru că aia măcar se fereau. Şi dacă cu ăia n-am putut face nimic pentru că eram prea mici, cu voi ne luptăm, mă! Vă strângem de gât, unu câte unu, vă alergăm cu furcile şi cu topoarele ca la 1907“, i-a spus Aspirina primarului, cu ochii înlăcrimaţi. 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

ion damian
26.04.2018, 22:44:48

are dreptate! ciuma rosie psd-ista a acaparat tara..

+8 (12 voturi)
Omu Maro
27.04.2018, 12:59:50

Doom to all who threaten the homeworld!

0000
27.04.2018, 13:29:40

Doamne da mare dreptate are !!!!! Cine a gandit o toata cinstea !!!!

+3 (5 voturi)
Mihai Hritcu
27.04.2018, 15:29:12

A "gandit-o" Mimi Branescu,scenarist si sotul Mirelei Oprisor/Aspirina! Si nu e prima data cand introduce astfel de mesaje doar-doar or intelege unii in ce situatie catastrofala ne aflam! Referiri aproape explicite la Dragnea (Dragu,carunt,mustacios,hot,nepasator la cei de jos...etc etc) si psd plus toata clica lor de hoti nenorociti!! Bravo de trei ori!!!

+5 (7 voturi)
Ciprian Ch
27.04.2018, 13:35:01

Jos palaria, si pentru text si pentru interpretare. Daca am avea urechi de auzit si cap sa intelegem....

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările