TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Laura Bretan a ajuns în marea finală „America's Got Talent“: nu a fost în topul telespectatorilor, însă juriul a considerat că merită - ce au spus vedetele VIDEO

0
1 Sep 2016 13:44:20
Autor: Alexandra Constanda
Laura Bretan a fost aleasă de juriu pentru marea finală „America's Got Talent“ FOTO Guliver/Getty Images
Laura Bretan a fost aleasă de juriu pentru marea finală „America's Got Talent“ FOTO Guliver/Getty Images

Laura Bretan, copila cu voce de soprană care a câştigat cel de-al şaselea sezon „Românii au talent“, a ajuns şi în finala show-ului american şi nu oricum, ci datorită voturilor vedetelor din juriu, în frunte cu Simon Cowell.

Americanii au avut la dispoziţie 24 de ore pentru a vota momentele preferate, astfel încât primii trei concurenţi care au strâns cele mai multe voturi au fost automat trimişi în finala „Americas Got Talent“, un concurent a fost ales datorită voturilor online, iar juriului i-a revenit misiunea de a alege între Laura Bretan şi trio-ul muzical Edgar. Românca a primit trei voturi, de la Heidi Klum, Mel B şi Simon Cowell şi merge mai departe, în ultimul act al show-ului.

„Evident că sunt incredibil de tristă că unul dintre voi va părăsi competiţia, mi-au plăcut enorm ambele momente. Edgar sunteţi fantastici, sunt o mare fană a voastră, cum sunt şi a Laurei. O să îmi urmez instinctul şi o voi alege pe Laura“, a declarat Heidi Klum.

Mel B, cea care a trimis-o pe Laura Bretan de la audiţii direct în galele live, a mărturisit: „Este incredibil de dificilă această decizie. Laura, tu eşti butonul meu auriu, eşti atât de tânără şi ai o voce atât de puternică, o să rămân fidelă alegerii iniţiale şi aceea eşti tu.

Howie Mandel, în schimb, a precizat că va alege momentul pentru care ar plăti bilet şi anume trupa Edgar, însă a felicitat-o pe Laura: „Nu puteai fi mai bună decât ai fost în semifinală, a fost cea mai bună interpretare a ta.“ Ultimul cuvânt l-a avut Simon Cowell, care i-a acordat votul de încredere tot Laurei, fiind de părere că actul ei este cel care va ridica miza în finala emisiunii. Înregistrarea poate fi urmărită aici

Ultimele ediţii ale celui de-al 11-lea sezon „Americas Got Talent“ vor avea loc pe 13 şi 14 septembrie, zi în care vom afla şi cine va câştiga marele premiu, în valoare de un milion de dolari. 

Laura Bretan, o adolescentă de origine română în vârstă de 14 ani, care locuieşte în Northbrook, în apropiere de Chicago, a interpretat în semifinala show-ului american „Pie Jesu“, un text liturgic cântat în timpul Requiemului catolic şi partitura preferată a bunicului ei, care a murit la începutul acestui an. 

Momentul cu un puternic impact emoţional a fost primit cu ovaţii de toţi cei prezenţi în celebrul Dolby Theatre, inclusiv de cei patru membri ai juriului – Simon Cowell, Melanie Brown, Heidi Klum şi Howie Mandel. Declaraţiile acestora despre momentul Laurei pot fi citite aici

  
Laura Bretan a fost desemnată câştigătoarea celui de-al şaselea sezon al emisiunii „Românii au talent“, intrând în posesia unui premiu în valoare de 120.000 de euro. La scurt timp după victorie,copila a acordat un interviu ziarului „Adevărul“ în care a dezvăluit că succesul de care se bucură nu a schimbat-o, a dat detalii despre experienţa de la „America's Got Talent“, dar şi ce planuri are.
 
În prezent, Laura Bretan locuieşte şi studiază în Chicago, unde tatăl ei lucrează în domeniul construcţiilor, iar mama are grijă de copii. Laura povesteşte că i-a plăcut să cânte de mică, talentul moştenindu-l de la mama ei. De câţiva ani ia lecţii de bell canto la Chicago Symphony Orchestra, fiind îndrumată de o artistă lirică din România. Laurei îi face plăcere să cânte mai multe genuri de muzică, de la operă până la pop, trecând de la clasica „La Bohème“ la cântece din repertoriul unor artişti precum Celine Dion şi Josh Groban. Întreaga poveste a Laurei o puteţi citi aici.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările