TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Marina Almăşan, conflict deschis cu şefa TVR Doina Gradea: „Un nou abuz fără margini. Eu şi colegii mei vom merge pe calea oficială“

2
17 Jul 2019 16:27:10
Autor: Adelina Mărăcine
Marina Almăşan FOTO TVR
Marina Almăşan FOTO TVR

Marina Almăşan a transmis un nou mesaj critic la adresa conducerii postului public, după ce Doina Gradea s-a opus difuzării unui documentar realizat de vedeta TVR în China.

Marina Almăşan a avut sâmbăta aceasta, la TVR 2, ultima sa apariţie în cadrul emisiunii „Femei de 10, bărbaţi de 10“. De altfel, realizatoarea preconizează că va avea parte de „un nou abuz fără margini“ şi că emisiunea ei va fi scoasă din grila de toamnă. Realizatoarea TV a mărturisit că nu va pleca din TVR, „în ciuda umilinţelor pe care le îndură“ de multă vreme din partea şefei TVR, Doina Gradea. 
 
„După cum lesne vă daţi seama, îndrăzneala mea de a ataca public conducerea TVR nu mă va pune într-o situaţie prea confortabilă. Deja mi se dă de înţeles că nu-mi voi mai găsi loc în grila de toamnă – un nou abuz fără margini! În primul rând, nu voi abandona corabia, chiar daca se scufundă, pentru că-mi iubesc prea mult televiziunea, meseria şi telespectatorii! Deşi umilinţele pe care le îndur (şi nu sunt singura) de mai multă vreme din partea Doinei Gradea şi a acoliţilor săi sunt greu de imaginat, mă voi abţine deocamdată să relatez informaţii despre dezastrul la care asist în instituţia noastră. Eu şi colegii mei vom merge pe calea oficială. Şi vom discuta aceste lucruri la nivelul instituţiilor abilitate să controleze televiziunea publică. Cert este că nu sunt singurul profesionist din TVR tratat de noua conducere ca o slugă la stăpân“, a declarat vedeta TVR pentru Libertatea. 
 
Marina Almăşan a scris, pe pagina personală de Facebook, că Doina Gradea s-a opus difuzării unui documentar realizat de ea în China, „fără să-l fi văzut măcar“. 
 
„Auzind de faimosul meu documentar despre cel mai mare oraş al Chinei (Chongqqing - 30 milioane de locuitori!) pe care doamna Presedinte-Director General al TVR refuză, fără să-l fi văzut măcar, să-l difuzeze (riscând chiar şi implicarea instituţiei noastre într-un conflict diplomatic), foarte multă lume mă tot întreabă unde anume ar putea totuşi să-l vizioneze. Mă bucură interesul celor din jur pentru filmul meu, mai ales că, intr-adevăr, este unul dintre cele mai spectaculoase filme documentare realizate, peste hotare, de către TVR, dar sunt nevoită să-i dezamăgesc: nu vor putea viziona filmul, deocamdată, nicăieri. Şi nici altor televiziuni nu îl voi propune (deşi aş beneficia, poate, de o promovare şi o audienţă înzecite). Filmul aşteaptă cuminte difuzarea lui la televiziunea pentru care a fost făcut. Şi să ştiţi că a fost făcut cu mare drag, cu mare efort şi, mai ales, cu costuri zero pentru TVR!“, a scris Marina Almăşan. 

 
Realizatoarea a mărturisit, potrivit sursei citate, că a primit mai multe oferte de la posturi concurente, dar le-a refuzat, pentru că nu vrea să plece din TVR. Marina Almăşan a declarat, într-un alt mesaj pe contul personal de Facebook, că există o nemulţumire generală în TVR, legată de incompetenţa cu care este condusă instituţia. 
 
„Conflictul meu «personal» cu doamna Doina Gradea s-a suprapus peste nemulţumirea generală din TVR, legată de incompetenţa cu care este condusă instituţia, de abuzurile de toate felurile, de gafele manageriale monumentale, făcute de preşedintele director general, de hoţiile sesizate de toţi colegii mei care au acces la documente, de lipsa totală de comunicare dintre şefi şi profesioniştii TVR, de atmosfera de teroare care a pus stăpânire, de o vreme, pe postul public“., a mai spus vedeta TVR. 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ionel Marcu
17.07.2019, 19:07:41

Oricum tevereul e mult prea stufos și trebuie „reduse” amândouă, și cea grasă și cea slabă. Nu mi-a plăcut niciodată flecăreața asta, poate cu excepția ultimei perioade, când a atacat-o pe pesedista asta grasă și...pesedistă.

+2 (2 voturi)
ivanhoe zoom
18.07.2019, 02:03:40

Marina cam asta spunea si in urma cu 3 luni cand era vb de alt conflict.N-a facut nimic, doar incearca sa-si intimideze sefii.

+2 (2 voturi)