TV

articolul anterior articolul urmator

MasterChef: concurenţii s-au întâlnit cu Ciprian Ogarcă şi Odette Mîndruţă, finaliştii sezonului precedent

1
28 Oct 2015 16:01:39
Autor: Bianca Dumitru
Odette şi Cirprian au fost supriza din cutia misterelor FOTO Pro TV
Odette şi Cirprian au fost supriza din cutia misterelor FOTO Pro TV

Concurenţii MasterChef s-au întâlnit în ediţia de marţi seară, 27 octombrie, cu Ciprian Ogarcă, câştigătorul sezonului trecut, şi cu Odette Mândruţă, finalistă a competiţiei culinare de la Pro TV.

Cei 14 concurenţi rămaşi în cursa pentru cel mai râvnit trofeu culinar au făcut diferite presupuneri legate de produsele care se pot afla în cutia misterelor: de la un animal viu, la un tort uriaş sau animale desprinse din basmele româneşti. Nu mică le-a fost mirarea să-i descopere sub cutie pe Odette şi Ciprian Ogarcă, finaliştii „MasterChef“ din sezonul precedent. Cei doi au adus preparatele prezentate în finala competiţiei de anul trecut, concurenţii din acest sezon find provocaţi să reproducă farfuriile celor doi finalişti. După ce au gustat din preparatele desăvârşite ale lui Odette şi Ciprian, şapte concurenţi au gătit preparatul lui Odette şi şapte preparatul lui Ciprian. Pe parcursul probei, cei 14 au beneficiat de sfaturile celor doi.

Ana Maria, Kiki, Andra şi Tudor au realizat preparate nerespectând plating-ul, cantitatea sau numărul de ingrediente din preparatele originale. Ca pedeapsă, Tudor a fost desemnat să spele toate vasele utilizate la această probă. Deşi au fost nominalizaţi de Chefi pentru aspectul reprodus fidel, preparatele realizate de Claudia şi Liviu nu au respectat gustul preparatului lui Odette. Andrei şi Florin au fost cei doi nominalizaţi dintre concurenţii care au avut de reprodus preparatul câştigătorului de anul trecut, Ciprian Ogarcă. Şi preparatele celor doi au avut câteva lipsuri în ceea ce priveşte gustul. Dintre cei patru aleşi, Florin a reuşit să cucerească papilele gustative ale Chefilor cu un preparat corect gătit, care a reprodus extrem de fidel farfuria propusă de Ciprian.

MasterChef. Concurenţii au „înotat în ape tulburi“

La cea de a doua probă a ediţiei, concurenţii au avut de „înotat în ape tulburi“. Pe lângă imunitatea câştigată la proba anterioară, Florin a avut de ales pentru restul concurenţilor câte un sortiment de peşte. Dar nu orice fel de peşte: de la scorpie, la lin, canbulă, zărgan, calcan sau john dory, adevărate delicatese pentru cunoscători, care trebuiau să fie folosite de concurenţi pentru realizarea unor feluri principale.

Timp de 60 de minute, cei 13 concurenţi s-au întrecut în desăvârşirea unor preparate demne de „MasterChef“. Surprizele neplăcute nu au lipsit, Chefii descoperind oase în câteva preparate, dar şi concurenţi care au tratat necorespunzător peştele, masacrând carnea. Marilena a propus Chefilor o supă cremă realizată cu canbulă, lapte de cocos, fenicul, vanilie şi creveţi, preparatul acesteia nerespectând specificaţiile probei. Marilena a fost trimisă la testul sub presiune, alături de Anuţa, Kiki şi Iulian care au avut cele mai slabe preparate.

MasterChef. Marinela a fost eliminată

Testul sub presiune i-a provocat pe cei patru concurenţi să realizeze un fel de mâncare care să se potrivească cu patru sortimente diferite de bere: lager, nefiltrată, granat şi bere brună. Invitatul special, somelier de bere din Praga, le-a dezvăluit concurenţilor secretele din spatele gustului fiecărui tip de bere, ajutându-i să-şi aleagă cât mai bine sortimentul care să se potrivească cel mai bine cu gustul preparatelor. Anuţa a ales berea nefiltrată, Kiki sortimentul granat, Marilena a optat pentru lager, iar Iulian pentru berea neagră. Rulada de curcan cu migdale, prune şi sos de coacăze şi afine propusă de Kiki a fost considerată de Chefi o opţiune potrivită pentru tipul de bere ales, în timp ce preparatul Marilenei i-a adus eliminarea. Plăcinta alsaciană cu kaiser afumat a fost catalogată drept nepotrivită pentru „MasterChef“, Chef Patrizia, Chef Foa şi Chef Adrian Hădean considerând ca parcursul acesteia să se oprească aici.

MasterChef, urmărit de peste un milion de români din întreaga ţara

Ediţia de marţi seară a show-ului culinar „Master Chef“ a fost urmărită de aproape 1,2 milioane de telespectatori la nivel naţional pe întreg intervalul de difuzare,  între orele 20.30 şi 22.35. Minutul de aur, de la 21.27, a reunit peste 1,5 milioane de telespectatori.

La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani, „MasterChef“ a fost lider de audienţă, obţinând 10,4 puncte de rating şi 24,4% cotă de piaţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cnp Cnp
29.10.2015, 12:28:17

Comentariu considerat abuziv.