TV

articolul anterior articolul urmator

MasterChef: cum s-au descurcat vedetele Pro TV în bucătărie. Nouă concurenţi au rămas în cursa pentru marele premiu

0
17 Nov 2015 13:33:11
Autor: Alexandra Constanda
Andreea Ibacka, Florin Busuioc, Ruby, Dorian Popa şi Pacha Man le-au dat o mână de ajutor concurenţilor în bucătăria MasterChef FOTO Pro TV
Andreea Ibacka, Florin Busuioc, Ruby, Dorian Popa şi Pacha Man le-au dat o mână de ajutor concurenţilor în bucătăria MasterChef FOTO Pro TV

Ediţia de aseară a show-ului culinar „MasterChef“ a debutat cu o probă inedită: concurenţii au gătit alături de Florin Busuioc, Andreea Ibacka, Ruby, Dorian Popa şi Pacha Man.

 
Ediţia de aseară a debutat cu o nouă probă cutia misterelor, cei zece concurenţi rămaşi în competiţia pentru marele titlu culinar fiind grupaţi în echipe de câte două persoane. Sub cutia misterelor, echipele au descoperit pozele invitaţilor surpriză. Echipele astfel formate au fost: Ana Maria, Tudor şi Andreea Ibacka; Claudia, Florin şi Florin Busuioc; Anuţa, Claudia şi Ruby; Andrei, Iulian şi Dorian Popa; Adriana, Liviu şi Pacha Man. Echipele au avut de pregătit un meniu complet: aperitiv, fel principal şi desert. Două dintre preparate au fost gătite de către cei trei membri ai echipei, cel de al treilea preparat fiind gătit integral de vedeta echipei. 
 
Dacă Florin Busuioc a realizat un piept de porc în stil asiatic caramelizat, cu crevete în teriyaki, Andreea Ibacka a ales să gătească terină de fructe de mare cu crustă de ou şi parmezan, sos pesto şi icre roşii. Dorian Popa a gătit un preparat care avea la bază creveţi şi somon, în timp ce Ruby a pregătit noodles cu pui, aromatizat cu grapefruit, fistic, ardei în trei culori, dovlecel şi praz. Dintre preparatele gătite de cele patru vedete, vita cu praz pregătită de Pacha Man a primit cele mai multe aprecieri din partea Chefilor.
 
masterchef
Florin Busuioc, alături de echipa formată din Claudia şi Florin FOTO Pro TV 

Echipa care a impresionat prin aspectul preparatelor a fost cea formată din Adriana şi Liviu, care au gătit alături de Pacha Man. Alături de aceştia, echipa formată din Claudia şi Florin, ajutaţi de Florin Busuioc, a fost chemată de Chefi la jurizarea gustului. Chef Patrizia, Chef Foa şi Chef Adrian Hădean au declarat câştigătoare cea de-a doua echipă, Claudia şi Florin, care a impresionat prin unicitate, dar şi prin gustul redat.
 
masterchef pacha man
Preparatul lui Pacha Man a fost pe gustul juriului FOTO Pro TV 

La cea de a doua probă au participat doar opt concurenţi, Claudia şi Florin având imunitate. În cadrul probei de creativitate, concurenţii au avut la dispoziţie un coş plin de ingrediente care puteau fi utilizate atât la prepararea unui fel principal, cât şi la antreuri sau deserturi. A lipsit însă un singur ingredient: vinul! Concurenţii au avut de ales sortimentul de vin care a reprezentat şi elementul central al probei, acesta trebuind să se îmbine perfect cu preparatul.
 
masterchef
Claudia şi Florin, ajutaţi de Pacha Man, au fost desemnaţi câştigătorii primei probe FOTO Pro TV 

Claudia şi Florin au avut avantajul de a schimba sortimentul de vin ales de doi dintre concurenţi din crama „MasterChef“. Liviu şi Andrei au fost cei vizaţi, vinurile alese fiind schimbate la polul opus: dacă opţiunea iniţială a fost vinul dulce, alb, vinul cu care au avut de gătit a fost cel sec, roşu. Ingredientele puse la dispoziţie concurenţilor le permiteau acestora să gătească minim 30 de preparate diferite. Totuşi, Chef Foa a remarcat că numărul ideilor privind preparatele alese este mult mai mic, majoritatea concurenţilor optând pentru a găti, ca garnitură, pere în vin. Liviu, Anuţa, Andrei, Claudiu şi Tudor au reuşit totuşi să depăşească momentele tensionate şi să cucerească papilele gustative ale Chefilor cu preparatele lor. În schimb, Ana Maria, Iulian şi Adriana au fost desemnaţi să participe la testul sub presiune, alături de un invitat surpriză.
 
masterchef
Dorian Popa i-a ajutat pe Andrei şi Iulian FOTO Pro TV 

Chef Răzvan Exarhu a fost invitatul surpriză al testului sub presiune „MasterChef“. Acesta a gătit un preparat, simplu în aparenţă, dar destul de amplu în ceea ce priveşte tehnicile de preparare: biban cu conopidă în trei feluri şi pesto de pătrunjel. Adriana, Ana Maria şi Iulian au avut la dispoziţie monitoare pe care au putut urmări pas cu pas modul de gătire propus de invitat. Deşi au avut acest avantaj, sincronizarea cu paşii executaţi de Chef Răzvan Exarhu nu a fost tocmai uşor de realizat. Niciunul dintre cei trei concurenţi nu a reuşit să respecte întocmai preparatul pregătit de Răzvan Exarhu. Iulian a fost cel care a greşit cel mai mult în ceea ce priveşte elementele care compuneau farfuria, fiind singurul care a omis să pună pe farfuria prezentată Chefilor unul dintre ingredientele principale ale dish-ului. Din această cauză, Iulian a părăsit bucătăria „MasterChef“, în competiţie rămânând doar nouă concurenţi. Aceştia vor lupta în continuare pentru marele titlu „MasterChef“ şi premiul de 50.000 de euro. 
 
masterchef
Cheful Răzvan Exarhu a fost invitatul surpriză al ediţiei FOTO Pro TV 

În intervalul orar 20.30-22.36, competiţia culinară a fost urmărită de peste 1,3 milioane de telespectatori la nivel naţional. Minutul de aur, de la 21.04, a înregistrat peste 1,7 milioane de telespectatori. La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani, „MasterChef“ a fost lider de audienţă, obţinând 9.6 puncte de rating şi 23.1% share.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii