TV / Media

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Mihai Găinuşă, la Adevărul Live: „Eu practic meseria de veterinar, la ce animale avem şi-n politică, şi-n showbiz“

2
25 Apr 2013 09:30:37
Autor: Raluca Moisă, Sabrina Valeriu
Mihai Găinuşă face satiră de aproape 13 ani la „Cronica Cârcotaşilor“ FOTO Marian Iliescu
Mihai Găinuşă face satiră de aproape 13 ani la „Cronica Cârcotaşilor“ FOTO Marian Iliescu

Invitat la Adevărul Live, Mihai Găinuşă, unul dintre cei doi Cârcotaşi de serviciu, a vorbit despre proiectele sale în televiziune şi radio, despre pasiunea pentru scris dar şi despre aniversarea de 13 ani a „Cronicii Cârcotaşilor“. Realizatorul TV crede că subiectele pentru emisiunea de la Prima TV nu vor dispărea prea curând, dar a mărturisit că multe dintre lucrurile şi personajele pe care le ironizează îl întristează.

Anul acesta, emisiunea de satiră de la Prima TV a aniversat 13 ani de la prima emisie. Mihai Găinuşă a rememorat la Adevărul Live cele mai importante momente din istoria show-ului, dar a vorbit şi despre cea mai nouă campanie a postului Prima TV, „Pune-ţi o dorinţă!“.

„Eu mă feresc de statutul ăsta de vedetă. Puteţi să-mi spuneţi persoană publică. Ar fi o ipocrizie să te plângi că eşti recunoscut pe stradă, dar uneori poate fi obositor“, a mărturisit îndrăgitul prezentator al „Cronicii Cârcotaşilor.

„Nu ştiu dacă mai sunt în momentul ăsta prezentatori care să lucreze continuu la aceeaşi emisiune, de atâţia ani“, a adăugat el. 

Mihai Găinuşă spune că şi-ar dori o altă realitate pentru copiii săi, dar că, în acest moment, subiectele pentru emisiune nu sunt nici pe departe epuizate. „Nu este industria televiziunii de vină pentru ce se întâmplă în ţara asta. Bine, mi-aş dori ca realitatea să afie alta, să avem şi noi autostrăzi. La noi, problema e de sus până jos şi de jos până sus. E mană cerească realitatea asta pentru noi“, a spus prezentatorul TV.

La noi, problema e de sus până jos şi de jos până sus. E mană cerească realitatea asta pentru noi.

„Poate am sărit calul“

Acuzat că în unele cazuri a fost prea dur cu cei pe care i-a ironizat în emisiune, Mihai Găinuşă recunoaşte că a „sărit de câteva ori calul“: „Nu cred că în activitatea asta de 13 ani de cârcoteală ne-am luat de cineva fără motiv. Un sâmbure de adevăr trebuie să fi fost. Poate că uneori am sărit calul, dar eu personal am încercat să mă delimitez de războaiele personale. Eu n-am personaje preferate, pentru mine sunt doar nişte subiecte“.

Mihai Găinuşă crede că şi-a îndeplinit visul din copilările, acela de a fi medic veterinar, după cum a mărturisit cu umor. „Eu chiar practic meseria de veterinar, la ce animale avem şi-n politică, şi-n showbiz, lucrez în domeniu... Cu materialul clientului“, a glumit Cârcotaşul. 

Acesta admite că rutina e inerentă după aproape 13 ani de emisiune şi crede că cel mai greu este să nu te repeţi. „Este foarte dificil să încerci să nu te repeţi şi să nu te inspiri de la alte emisiuni. Încerc să-mi fac fac propriile glume“.

Cârcotaşul spune că nu se uită la alte emisiuni de umor, pentru că nu vrea să se inspire de la alţii, dar consideră că „Vocea României“ şi „Românii au talent“ sunt nişte formate foarte bune pentru România.“

Marea pasiunea a lui Mihai Găinuşă este scrisul şi a lansat până acum şase volume. Pe cel mai recent, „Jurnal din viitor“, l-a tradus în engleză şi speră să-l lanseze în SUA. „În ultimul volum am nişte povestiri scrise mai din suflet. Nu e divertisment, chiar deloc nu e. Poate vreau să fac un tip de literatură serioasă“, a mai spus Găinuşă. 

Antipatiile sunt o condiţie inerentă pentru popularitatea de care se bucură emisiunea de la Prima TV. „Nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea. Dacă tu faci mişto de una care se uită la «Suleyman Magnificul», ea se supără. Noi, ca paşalâc, ne respectăm statutul de telespectatori ai lui Suleyman“, cârcoteşte Mihai Găinuşă. 

Spiritul civic al românului există, dar este latent, este acoperit de manele

De ce este deranjat realizatorul TV? „Mă întristează ce se întâmplă în ţară. Mă întristează că lucrurile se schimbă în rău. Mă întristează faptul că suntem corupţi, de la ultimul Dorel de pe stradă până la miniştri. Spiritul civic al românului există, dar este latent, este acoperit de manele“, mai spune acesta.

În ciuda tuturor acestor probleme, Mihai Găinuşă nu ar pleca niciodată din România. „Iubesc România şi sunt de părere că unde te naşti, acolo trebuie să fii şi îngropat“, a conchis el. 

Mihai Găinuşă la Adevărul Live: ”Noi ca paşalâc ne respectăm statutul de telespectatori ai lui Suleyman”

Carte de vizită

Data şi locul naşterii: 6 noiembrie 1970, Sibiu

Starea civilă: căsătorit cu Ioana, au împreună un băieţel, Andrei (2 ani), şi o fetiţă, Eva Ioana (8 ani)

Studiile şi cariera: A absolvit Liceul de Telecomunicaţii şi Şcoala Superioară de Jurnalism din Bucureşti, a primit burse de merit la Strasbourg şi Paris A lucrat patru ani ca electromecanic într-o centrală telefonică.

În 1995 a început să lucreze la radio; s-a angajat ca reporter de ştiri la radio Delta RFI, a colaborat pentru „Chestiunea Zilei“ şi „Surprize, surprize“ A scris pentru „Academia Caţavencu“, „Evenimentul zilei“ şi „Pro Sport“ A început colaborarea cu Şerban Huidu în 2000, la Radio 21, şi a continuat la „Cronica Cârcotaşilor“, la Prima TV.

A scris şase volume: „Trialoguri cârcotaşe“ (2003), „Cotcodăceli“ (2004), „Fără cap şi fără coadă“ (2007), „Povestiri mortale“ (2009), „Scândura de frizerie“ (2009) şi „Jurnal din viitor“ (2011) Prezintă „Cronica Cârcotaşilor“ la Kiss FM şi la Prima TV. Locuieşte în: Bucureşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

mihai radu
25.04.2013, 13:20:53

Domnul Gainusa sta prost la istorie,tarile romane nu au fost niciodata pasalacuri.

+1 (1 vot)
Raluca Moisă
25.04.2013, 13:46:33

Domnul Găinușă era ironic :)

-1 (1 vot)
Modifică Setările