VIDEO Mihai Ursu, despre emisiunea „112 - Poliţia în acţiune”, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Ursu, realizatorul emisiunii „112 - Poliţia în acţiune”, ce începe luni de la 20.30 la Prima TV, a vorbit despre adevărata faţă a criminalităţii la Adevărul Live.

Vă prezentăm principalele declaraţii ale lui Mihai Ursu, prezentatorul emisiunii "112 - Poliţia în acţiune", pe care Prima TV o difuzează luni, la 20.30.

Cazurile de corupţie şi consum de droguri sunt doar două dintre cele prezentate în prima ediţie a emisiunii.

Povestea începe cu multă vreme în urmă. În 2002 am fost primul reporter al acestei emisiuni care, la momentul respectiv, era un experiment. Nimeni nu ştia cum vor reacţiona telespectatorii, dacă oamenii sunt interesaţi cum oamenii îşi încep activitatea la căderea nopţii. Am revenit în calitate de producător al emisiunii, iar acum am recurs la un format de ştiri, pentru că oamenii nu mai au răbdare. 

Această emisiune e construită cu mult efort. Suntem aici pentru a arăta ce se întâmplă când toată lumea doarme. Ediţia precedentă a convins un public numeros. 

Fiecare filmare te impresionează, iar eu, fiind moldovean, am ajuns să cunosc Bucureştiul după întâmplările petrecute şi după secţiile de poliţie. 

Pentru acest sezon, am găsit cazul a două femei tinere, frumuşele, care s-au bătut la sânge în lift pentru un amărât de loc de parcare. Astfel de materiale definesc emisiunea. Dar, la fel de bine, am cunoscut o familie care a trecut deja prin divorţ, dar pe care sărăcia o împiedică să se mute în apartamente separate. Părintele, tatăl, a devenit duşmanul numărul I. 

Există şi o latură palpitantă a meseriei de poliţist. Pe Lipscani am văzut cum sunt aduşi pe bandă rulantă consumatori de marijuana. Acesta e un fenomen pe care poliţiştii încearcă să-l oprească, însă consumul de droguri nu mai e alimentat din importuri, căci traficanţii şi-au instalat crescătorii artificiale în interior, acasă. 

Spre deosebire de 2002, gradul de pace socială în România a crescut, însă ceea ce se întâmplă în interior, în locuinţă, lasă de dorit, pentru că în cartierele sărace, unde consumul de alcool scoate ce e mai rău la suprafaţă, se înregistrează violenţă şi scandaluri în miez de noapte între vecini. Românii trăiesc în apartament cu duşmanul.

În România vorbim de lipsă de cultură, educaţie şi informaţie în ceea ce priveşte violenţa domestică. Mai vorbim şi de sentimentele celei agresate sau de copii, dar un copil crescut într-un astfel de mediu are toate şansele să devină, la maturitate, un agresor. Din păcate, aceste lucruri nu se rezolvă cu poliţia, ci prin educaţie. 

Mihai Ursu, despre „112-Poliţia în acţiune”, la Adevărul Live 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite