TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Mircea Radu, reacţie după declaraţiile lui Mădălin Ionescu: „Ce să învăţ eu de la nişte agarici care vorbesc cu «este multe»?“

15
2 Oct 2015 15:38:40
Autor: Victor Arvunescu
Mircea Radu spune că e de acord cu Mădălin Ionescu doar într-o
anumită privinţă FOTO Arhivă
Mircea Radu spune că e de acord cu Mădălin Ionescu doar într-o anumită privinţă FOTO Arhivă

Mircea Radu (46 de ani) a scris pe Facebook că este de acord cu o parte a spuselor lui Mădălin Ionescu (45 de ani), realizatorul emisiunii „WOW Biz“, blamând, în schimb, motivul pentru care emisiunile sunt făcute. Totodată, acesta spune că CNA este vinovat pentru ce se vede la televizor.

Mircea Radu a reacţionat la declaraţiile făcute de Mădălin Ionescu printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook în care scrie că „nu îi place să vadă la televizor mizerii, dar înţelege prezenţa lor acolo“. Pe de altă parte, vedeta spune că este de acord cu afirmaţia lui Ionescu, potrivit căreia „televiziunea nu a fost creată pentru a culturaliza sau pentru a educa“. De altfel, Mircea Radu spune că „educaţia se face acasă, de către părinţi şi bunici. Culturalizarea se face în şcoli şi în biblioteci. Nici una nici alta nu au legătură cu televiziunea“.

Mai mult, Mircea Radu dezvăluie mecanismele din spatele emisiunilor de tip tabloid şi spune că acestea au ca raţiune necesitatea de a trăi. „Deci ai audienţă, tu realizatorule de emisiuni, mănânci, te îmbraci, îţi plăteşti taxele, mergi în vacanţă, pe scurt: trăieşti“, spune el. Totodată, acesta arată că adevăraţii vinovaţi pentru ceea ce telespectatorii văd seara pe micile ecran sunt membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Recent, Mădălin Ionescu a scris pe Facebook că tabloidul de succes este făcut de oameni foarte deştepţi, iar rolul televiziunii este „să binedispună şi să informeze“, nicidecum să „culturalizeze şi să educe“, iar cine are asemenea aşteptări este „mort, nu a înţeles nimic, trăieşte degeaba“.

Mesajul integral al lui Mircea Radu, mai jos.

„«Televiziunea nu a fost creată pentru a culturaliza sau pentru a educa!» - nu am nicio ezitare de a fi în total acord cu această spusă a lui Mădălin Ionescu care, după câte văd, a inflamat multă lume. Toţi îl porcăie din cap până-n picioare pe realizatorul «WOW Biz» deşi ţintele sunt în altă parte… În Consiliul National al Audiovizualului care spune indirect, prin amenzi, ce e voie şi ce nu e voie la televizor. Şi în noi înşine.

E dincolo de plăcerea mea să văd într-un studiou de televiziune spuma cocălăretului. Ce să învăţ eu de la nişte agarici care vorbesc cu «este multe»? La ce mă ajută să aflu isprăvi şi vitejii din vieţile unor cocliţi care şi-au lăsat să crească unghia degetului mic ca s-o vâre-n solniţă?… Dar am telecomanda şi o folosesc.

Spuneam că nu îmi place să văd la televizor mizerii dar pot înţelege prezenţa lor acolo. Încerc să explic:

Mădălin Ionescu (dar nu numai el ci şi alte căpetenii hardcore) are semnat un contract cu un post de televiziune. În schimbul salariului, el trebuie să realizeze o emisiune care să facă audienţă. Cu cât mai multe puncte de rating, cu atât mai mare vizibilitatea, cu atât mai densă înghesuiala firmelor de a-şi face reclamă în acea emisiune. Deci ai audienţă, tu realizatorule de emisiuni, mănânci, te îmbraci, îţi plăteşti taxele, mergi în vacanţă, pe scurt: trăieşti. Nu, eşti out.

Da, sigur, există divertisment de calitate. Indiscutabil mare. Adevărat. Care bucură şi binedispune. Cu toate ingredientele pentru a fi strălucitor (îmi vin în minte emisiunile «În Trecerea Anilor» şi «Geniali»). Dar aceste programe se fac cu mulţi bani pe care televiziunile nu îi (mai) au sau nu îi investesc în aşa ceva. Acum sunt emisiuni ieftine în care fetele şi băieţii gonzo vin gratis.

Eu nu ştiu dacă Mădălin Ionescu vomită după terminarea programului sau dacă, tot drumul până acasă, în maşină, ascultă Adagio în Sol minor de Albinoni şi nu e treaba mea să aflu. Ce spun eu e că Mădălin Ionescu e ultimul care trebuie înjurat.

«Televiziunea nu a fost creată pentru a culturaliza sau pentru a educa!»… Educaţia se face acasă, de către părinţi şi bunici. Culturalizarea se face în şcoli şi în biblioteci. Nici una nici alta nu au legătură cu televiziunea.

PS: Oare domnii Andrei Pleşu, Academicianul Solomon Marcus, Prof. dr. Ioan Lascăr sau Prof. dr. Irinel Popescu, tinerii noştri olimpici, dirijorul Horia Andreescu şi alţii de la care am avea ce învăţa, ar accepta să vină la televizor într-un program de tipul «Late Night»? M-ar bucura să ştiu că da, însă am rezerve…“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

valeriu topala
2.10.2015, 16:15:14

bine bre,ai dreptate bre mircea,bre!

+2 (6 voturi)
Tagetes
2.10.2015, 16:56:10

"Deci ai audienţă, tu realizatorule de emisiuni, mănânci, te îmbraci, îţi plăteşti taxele, mergi în vacanţă, pe scurt: trăieşti."....adica omul n-are nicio jena, ce sa mai zicem caracter, orice pentru bani inclusiv scaldatul in troaca ....banii n-au miros . Intr-o buna zi cand audienta va scadea o sa faci si altele nefacute inca...Sa-ti traiesti zilele astfel incat, noptile sa nu-ti fie pline de pareri de rau spunea cineva . Caracterul , respectul , omenia depasesc cu mult ceea ce faci pentru a castiga bani.

+10 (10 voturi)
ionescu serban
2.10.2015, 16:56:48

Bre , nea Micea, ca sa ma exprim asa : ai dreptate! Totusi ,la niste jeguri; sa le spui agarici , e un alint! La emisiuni gen Usa cortului, sau cu Poalele in cap , nu merita sa te deranjezi!! De la un tip second hand , cu nevasta second hand , cu educatie nici atat , vrei prea mult!!

+8 (8 voturi)
IulianH
2.10.2015, 17:09:49

În Romania NU există divertisment de calitate,la posturile tv apar tot felul de panarame,vedetisme de 2 bani,amantlacuri si alte interese meschine. Televiziunea din Romania nu a fost creată pentru a culturaliza ! ci pt a manipula pt a iesi in evidentă cu orice pret,a face scandal,pt a bârfi,a minti si a face multă politică.

+4 (4 voturi)
Stan Toma
2.10.2015, 18:59:03

Acum m-am dumirit dar tot nu am priceput cine este Madalin Ionescu si ce realizari importante a facut? Am incercat pe Gogle si am gasit ceva dar ...de duzina .

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (15)