TV

articolul anterior articolul urmator

Netflix trece BAC-ul creativităţii cu o nouă campanie ingenioasă: asemănările izbitoare găsite între personaje celebre din opere româneşti şi cele din seriale

0
19 Jun 2019 19:36:12
Autor: Alexandra Constanda

Netflix România a găsit o modalitate inedită şi amuzantă de a-şi promova producţiile folosindu-se de programa de Bacalaureat. Pe pagina de Facebook a platformei a fost publicată o serie de colaje foto în care opere precum „Moromeţii“ şi „Baltagul“ au fost asociate unor seriale populare.

Netflix România profită de perioada în care tinerii dau examenul maturităţii pentru a scoate în faţă câteva dintre serialele de forţă ale platformei. „Dacă s-ar da BAC-ul din Netflix, am lua toţi 10. Word!“, este mesajul care însoţeşte o galerie foto în care personaje celebre din opere româneşti sunt asociate unor feţe ceva mai moderne, din seriale. 
 
Spre exemplu, Lică Sămădăul, personajul negativ din nuvela „Moara cu Noroc“, este asemănat cu lordul cocainei Pablo Escobar, din serialul „Narcos“, pentru că ambii „exercită asupra celorlalte personaje o dominaţie fascinantă“.
 
 
Romanul social „Moromeţii“ este la egalitate cu serialul cu supereroi „The Umbrella Academy“ pentru că amândouă prezintă „o familie disfuncţională în care cel mai mic dintre fraţi este şi cel mai ambiţios“. 
 
 
Felix Sima, din „Enigma Otiliei“, este asemănat cu Otis Milburn, protagonistul seriei pentru adolescenţi „Sex Education“, celor doi fiindu-le făcută şi o scurtă caracterizare.
 
 
Nu lipseşte nici Vitoria Lipan din „Baltagul“, care pare să aibă multe în comun cu Nadia din „Russian Doll“.
 
 
Din păcate, chiar dacă „Iona“ are un corespondent în thriller-ul „Dark“, cei de la Netflix au identificat un singur (dar puternic) numitor comun: „greu de înţeles“. 
 
 
Echipa Netflix România este celebră pentru ingeniozitatea de care dă dovadă în încercarea de a promova producţiile platformei. Fie că este vorba de campanii virale cu Toma Caragiu sau un meşteşugar român sau de ironii la adresa politicienilor, Netflix România reuşeşte de fiecare dată să facă pasul în faţă. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii