TV / Media

articolul anterior articolul urmator

O jurnalistă britanică, prinsă într-un conflict violent dintre două triburi rivale

8
16 Jul 2019 12:54:15
Autor: Adelina Mărăcine
Livia Simoka FOTO Daily Mail
Livia Simoka FOTO Daily Mail

Livia Simoka, o realizatoare britanică de documentare, a fost prinsă într-un conflict violent dintre două triburi rivale din Congo.

În timp ce filma un serial despre tribul Mbenejli, realizatoarea britanică a surprins momentul când un bărbat este târât în pădure şi cât pe ce să fie ucis, potrivit Daily Mail.
 
Timp de cinci luni, Livia Simoka a fost găzdiută de tribul Mbenejli, care are dispute cu un alt trib din Congo, Bantu. 
 
Într-o zi, jurnalista a surprins momentul când între doi bărbaţi din cele două triburi a izbucnit un conflict violent. Unul dintre ei l-a târât pe celălalt în junglă, iar din instinct femeia a intervenit în conflict.
   Livia even witnessed a violent conflict between two men from the rival tribes, and when one man attempted to drag another off into the jungle, she intervened (Pictured, Mondonga)
 
Prince revealed that the issue was about a debt that Mondonga's son 'owed' his brother-in-law Loris, and that he had taken the man's head torch as repayment
 
Ulterior, însă, aceasta a admis că a fost „naivă“ cu privire la situaţia din Bonguindo. A fost şocată să afle că tribul rival Bantu susţine că membrii săi sunt „stăpânii“ celor din Mbenejli, pe care i-a comparat cu nişte animale murdare.
 
Conflictul dintre cei doi ar fi izbucnit de la o sumă de bani pe care unul din bărbaţi i-o datora celuilalt. Întrucât nu şi-a putut respecta angajamentul, bărbatul identificat drept Prince a decis să îl ucidă pe celălalt în semn de răzbunare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Stancu Dan
16.07.2019, 13:30:13

Reformulati stirea, dom'le. Tre' sa sune asa : "doua triburi, profund afectate de rasismu' si discriminarea practicate de albi, au avut un conflict. Ca urmare, organizatiile internationale de lupta pentru drepturile sarmanilor discriminati au decis sa amendeze toti albii cu cate 1000 de dolari lunar".

0 (2 voturi)
Markus Roman
16.07.2019, 14:58:44

Eu cre' ca aia doi s-au luat la bataie din cauza ei.

-1 (1 vot)
Markus Roman
16.07.2019, 14:57:08

Bine ca in final n-au mancat-o.

-1 (1 vot)
Iulius.
16.07.2019, 15:41:01

Iar bagați titluri bombastice? „O jurnalistă britanică, prinsă într-un conflict violent dintre două triburi rivale” Unde mămica lu proces verbal scrie-n articolul ăsta de doi lei că a fost un conflict violent între două triburi? S-au hârjonit doi bărbați din triburi diferite, conflict cauzat de datorii bănești, nu ca bătăliile alea de pe vremuri, la discoteca săteacă când își dădeau în cap ăia din Jucu cu ăia din Apahida. Eiii, ce vremuri... :)))

+1 (1 vot)
cloudvick
16.07.2019, 16:14:57

putea sa filmeze in londra acelasi lucru fara sa caltoreasca in congo

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)