TV / Media

articolul anterior articolul urmator

O parte din Consiliul de Administraţie cere demisia Doinei Gradea: „TVR nu îşi mai îndeplineşte misiunea publică“

6
9 Jul 2020 16:46:26
Autor: Adelina Mărăcine
Doina Gradea FOTO Mediafax
Doina Gradea FOTO Mediafax

O parte a Consiliului de Administraţie al SRTv a solicitat oficial, printr-o scrisoare deschisă, demisia şefei TVR, anunţă sindicatul MediaSind într-un comunicat de presă.

Scrisoarea a venit la finalul unei şedinţe a CA-ului în care s-a analizat activitatea PDG-ului, potrivit Pagina de Media.
 
Cei care au semnat, până acum, documentul în care se cere demisia Doinei Gradea sunt, potrivit MediaSind:
 
Monica Ghiurco şi Karen Sebeşi - reprezentanţii salariaţilor
Cristian Petcu - reprezentantul PNL
Dan Lazea - reprezentantul USR
Sorin Ilieşiu - reprezentantul PSD
 
„Se ia în calcul trimiterea către Parlament a unei solicitări de demitere a Doinei Gradea, pentru activitate\ necorespunzatoare“, spun reprezentanţii sindicatului, notează sursa citată.  
 

Ce i se reproşează şefei TVR

 
În scrisoarea deschisă a membrilor Consiliului de Administraţie, aceştia aduc câteva argument prin care-i solicită demisia şefei postului public. Printre acestea se numără: 
 
- Situaţia deplorabilă în care se află TVR după mai mult de jumătate din mandatul dumneavoastră de Preşedinte Director General este cel mai bine reflectată de audienţele postului
 
- La o medie săptămânală de circa 2%, TVR nu îşi mai îndeplineşte misiunea publică pentru că riscă să devină irelevantă pentru public
 
- Aţi redus dramatic în ultimele luni programele TVR
 
- Singurele emisiuni păstrate pe post au fost cele realizate cu colaboratori, pentru care s-au făcut plăţi consistente, în vreme ce personalul propriu era ţinut acasă
 
- Aţi blocat încă de la început (vezi cazul Pătraru) orice încercare a noastră, a membrilor Consiliului de Administraţie, de a discuta şi adopta soluţii
 

Scrisoarea membrilor CA

 
Stimată doamnă Gradea,
 
Subsemnaţii, membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, vă solicităm demisia din funcţia de Preşedinte Director General al Societăţii Române de Televiziune.

Unii dintre noi v-au acordat votul, alţii nu, atunci când am ales ca unul dintre noi să ocupe
funcţia pe care o aveţi în acest moment. Chiar şi aceia dintre noi care v-au acordat credit la acel moment, consideră că a venit momentul să faceţi un pas în spate spre binele acestei instituţii.
 
Argumentele sunt numeroase şi sunt deja binecunoscute. Situaţia deplorabilă în care se află TVR după mai mult de jumătate din mandatul dumneavoastră de Preşedinte Director General este cel mai bine reflectată de audienţele postului. Practic, în acest moment, la o medie săptămânală de circa 2%, TVR nu îşi mai îndeplineşte misiunea publică pentru că riscă să devină irelevantă pentru public (o medie în prime time în MAI şi IUNIE de doar 0,8% Rtg, deci sub un punct de rating).
 
Un rezultat, de altfel previzibil, câtă vreme practic aţi redus dramatic în ultimele luni programele TVR. Singurele emisiuni păstrate pe post au fost cele realizate cu colaboratori, pentru care s-au făcut plăţi consistente, în vreme ce personalul propriu era ţinut acasă prin Decizia Presedintelui -Director General, îngrădindu-li-se realizatorilor din TVR dreptul la muncă. Dar căderea audienţelor a fost continuă de la începutul mandatului dumneavoastră de PDG - calitate în care, practic, decideţi grila TVR.
 
Grav este şi faptul că aţi blocat încă de la început (vezi cazul Pătraru) orice încercare a noastră, a membrilor Consiliului de Administraţie, de a discuta şi adopta soluţii, acoperindu-vă de explicaţii ale Departamentului juridic şi acuzându-ne de imixtiune în politica editorială a TVR. Aţi încercat permanent să reduceţi rolul Consiliului de Administraţie la o maşină de vot pentru plăţi curente, ca şi când sarcina noastră ar fi fost să urmărim factura la curent sau la gaz. În concluzie, purtaţi în întregime responsabilitatea situaţiei actuale a TVR, iar problemele de management din mandatul dumneavoastră sunt de notorietate.
 
Responsabilitatea noastră ca membri ai CA este să ne asigurăm că, mai ales în contextul actual generat de pandemia de Covid-19, în care societatea este afectată de adevărate campanii de fake-news, Televiziunea publică reprezintă o sursă credibilă de informaţii pentru cât mai mulţi cetăţeni.
 
Este aşadar momentul unui restart, iar subsemnaţii, membri ai Consiliului de Administraţie, vă cerem să puneţi binele instituţiei mai presus de binele personal, să vă înaintaţi demisia şi să permiteţi astfel alegerea unui alt Preşedinte Director General împreună cu care să putem lucra în această a doua parte a mandatului nostru.
 
Monica Ghiurco, Sorin Iliesiu, Dan Lazea, Cristian Petcu, Karen Sebesi

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

inuendo
9.07.2020, 17:21:51

Hai copii, nuu vă lăsați! TVR a devenit o abjectă cloacă cu agendă psdistă. Madam Gradea nu prea înțelege rolul de funcționar public și-l confundă cu lichelismul.

+3 (3 voturi)
gmbplay
9.07.2020, 17:40:13

Si-a indeplinit vreodata tvr misiunea publica ? Imi aduc aminte de vremurile cind opozitia facea mitinguri in ceata totala . Sincer vorbind aceasta institutie toaca banii publici degeaba si manipuleaza in favoarea celor aflati la putere , uitati-va la individul cristache .

+2 (2 voturi)
Tomescu Tom
9.07.2020, 19:24:51

O instituție infectată și infestată de politruci .... .. Asta este TVR .. Singura misiune actuală , este aceea de a spăla cât mai mulți bani ..și atâta tot .. nimic mai mult Ar trebui eliminat orice amestec din partea politicului, pentru ca apoi profesioniștii în domeniu să-ți facă treaba . " Comisarii politici " din consiliul de administrație ..ar trebui trimiși absolut toți cu vacile pe imaș .. Fiindcă nu au nici o treabă cu ceea ce înseamnă o societate de televiziune .. . TVR ... la ora asta ar putea fi considerată un minister al propagandei partidelor aflate la putere ... Nimic mai mult !

+1 (1 vot)
gmbplay
10.07.2020, 16:36:00

Cum de politruci nu scapi niciodata , sint mai rai decit riia , ramine varianta desfiintarii .

Lamuritorul
9.07.2020, 20:07:14

Trebuia de mult sa scapati de Holstein aia.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările