TV / Media

articolul anterior articolul urmator

O prezentatoarea Russia Today a demisionat după ce a recunoscut că răspândeşte „minciuni“ pentru Putin

3
18 Jul 2014 19:50:38
Autor: Victor Arvunescu
Sara Firth a
dezvăluit că RT le cere jurnaliştilor săi să „ascundă
adevărul“ FOTO Facebook
Sara Firth a dezvăluit că RT le cere jurnaliştilor săi să „ascundă adevărul“ FOTO Facebook

O prezentatoarea a televiziunii Russia Today (RT) a demisionat din postul pe care îl ocupa în reţeaua finanţată de Kremlin, după ce a recunoscut că adevărul din spatele informaţiilor transmise este distorsionat, scrie „Huffington Post“.

Anunţul Sarei Firth, corespondent RT, a venit la aproximativ două ore după ce postase pe Twitter că prezentatoarele canalului TV fac „muncă pentru Putin“ şi răspândesc „minciuni“. Totodată, aceasta a dezvăluit că RT le cere jurnaliştilor săi să „ascundă adevărul“. „Ghidul de scriitură, regula numărul 1: întotdeauna este vina *Ucrainei (*adaugă nume după caz)“, scrie ea într-o altă postre pe aceeaşi reţea de microblogging.

La începutul anului, Liz Wahl, prezentatoare a aceluiaşi post, a demisionat în semn de protest faţă de acţiunile Rusiei împotriva Ucrainei. Ea a spus că se confunta cu „încercări de ordin etic şi moral“. Jurnalista acuza reţeaua pentru care lucra că muşamaliza intervenţia militară a Rusiei în Crimeea.

Înainte de reacţia acesteia, o altă prezentatoare, Abby Martin, spunea că „intervenţia Rusiei în Crimeea este o greşeală“. „Televiziunea nu m-a oncediat pentru ceea ce am declarat. Cred sincer că imaginea postului ar fi avut de suferit. Probabil au cântărit opţiunile şi au înţeles că a mă ţine în echipă este cel mai bun lucru“, spunea Abby.

Russia Today este un post de televiziune fondat în 2005 şi finanţat din bugetul federal al Rusiei, prin Agenţia Federală de Presă şi Comunicare în Masă. Canalul emite în limba engleză, în arabă, spaniolă şi în rusă şi este printre cele mai urmărite canale străine de ştiri în multe ţări, în Statele Unite fiind depăşit doar de BBC World News, spre exemplu.

RT a fost deseori criticat pentru tenta pro-rusă pe care o au programele difuzate. În cazul crizei din Crimeea, spre exemplu, televiziunea a susţinut punctul de vedere al Kremlinului, spunând că peninsula nu este ocupată, ci păzită de grupuri de autoapărare locale, spre deosebire de presa occidentală, care a anunţat prezenţa unor trupe alcătuite din soldaţi ruşi, în Ucraina.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

paradoxal
18.07.2014, 22:03:42

Cred ca la baza acestei decizii a stat si factorul impactului emotional. Toata presa internationala a relatat cazul senzational in care toti ,specialisti in stiri,de la Cantina 3 incepind cu Badea,Gadea,Storceasca,Grecu si-au dat demisia live cerind cu ochi in lacrimi iertare de la telespectatori pentru pervertirea constiintei lor si a principiilor etice pe Bani si alte favoruri,bonusuri materiale. Jurnalista aceasta vazind aceste lucruri nu a mai stat deloc pe ginduri si si-a dat si ea demisia (si bine a facut,si asa procedeaza orice Om(care indiferent de profesie,chiar si cea de-a fi jurnalist)se vede ca Om cu o constiinta curata tocmai prin ce-a ce face,decide,alege si mai ales accepta sa faca in viata.

0 (4 voturi)
Aurel Paun
18.07.2014, 23:41:52

@paradoxal, Cantina 3 sau Latrina 3, este postul unde lucreaza Gadea&comp.?

+1 (1 vot)
George Pumnea
19.07.2014, 01:37:03

Unde sunt tovarasii postaci putifoni, pardon rusofoni, scuze sovietofoni? Pasol na turbinca cialaveci.

+1 (1 vot)
Modifică Setările