Pagina de Media: Radio România, atent cu Liviu Dragnea. Cum a „dispărut“ liderul PSD dintr-o ştire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Arhivă
Liviu Dragnea FOTO Arhivă

Numele lui Liviu Dragnea a fost scos dintr-o ştire difuzată de Radio România, după ce postul public a difuzat iniţial o ştire în care liderul PSD era menţionat în calitatea lui de „condamnat de un complet penal obişuit“ şi posibil beneficiar în cazul unei decizii a Curţii Constituţionale, scrie Pagina de Media.

După ce, într-o primă variantă a ştirii, liderul PSD apărea menţionat în calitatea lui de „condamnat“, în a doua variantă a ştirii, numele lui Liviu Dragnea nu a mai apărut deloc, potrivit Pagina de Media. 

Cazul a fost povestit de jurnalista Radio România - Mira Gomboş - la o dezbatere despre posturile publice, organizată de Frontline, moderată de Petrişor Obae, editorul Paginademedia.ro.

„Era o zi în care, la Curtea Constituţională, se tranşa o solicitare a domnului Florin Iordache, legate de completurile de judecată. Până la ora 12.00, la Radio România s-au difuzat ştiri corecte, în care se spunea că şi Liviu Dragnea ar fi fost beneficiar dacă se schimbau completurile.

Ce s-a întâmplat după 12.00? Mi-a spus «un porumbel», pentru că eu nu particip la şedinţele de redacţie, că managerul furios a tunat şi fulgerat: «Mai terminaţi cu Dragnea, de ce trebuie să spunem mereu că e şi Dragnea» După aceea, ştirea nu a mai avut apoi nicio referire la Dragnea“, a declarat Mira Gomboş, potrivit Pagina de Media. 

Ştirea originală:

„Curtea Constituţională a amânat pentru astăzi, discutarea sesizării privind lipsa completurilor de trei judecători specializate în judecarea unor fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Sesizarea a fost făcută de social-democratul Florin Iordache în perioada în care a fost numit la conducerea Camerei Deputaţilor în locul lui Liviu Dragnea.

Potrivit reporterului nostru Diana Surdu, la Instanţa Supremă sunt 170 de dosare de corupţie judecate între 2003 şi 2018. Printre acestea se află şi dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru fapte de corupţie.

Decizia a fost contestată, iar în recursul procesului, avocaţii au invocat faptul că Dragnea a fost condamnat de un complet penal obişnuit, nu de un complet specializat pentru judecarea cauzelor de corupţie.

Varianta modificată:

„Curtea Constituţională a României a amânat pentru 19 aprilie pronunţarea privind sesizarea în legătură cu lipsa completurilor de trei judecători specializate în judecarea unor fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit unor surse, citate de redactorul nostru Diana Surdu, vor fi cerute informaţii suplimentare de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Sesizarea a fost făcută de social-democratul Florin Iordache şi se referă la soluţionarea conflictului juridic de natură constituţională dintre Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de o parte, şi Parlamentul României, pe de altă parte, constând, în esenţă, în refuzul explicit al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a aplica o lege adoptată de Parlament şi a dispus amânarea pronunţării.“

Jurnalista Mira Gomboş a declarat, în plus, că acest caz nu a fost unul singular. Au mai existat situaţii în care postul de radio „a avut grijă de imaginea liderului PSD“, menţionează sursa citată. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite