TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Postul The Money Channel se închide. CNA nu i-a prelungit licenţa

1
23 Apr 2015 13:13:32
Autor: Alexandra Constanda
Postul The Money Channel are în prezent emisia întreruptă
Postul The Money Channel are în prezent emisia întreruptă

Postul de televiziune The Money Channel, deţinut de Realitatea Media, se va închide oficial pe 25 aprilie, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să nu prelungească licenţa audiovizuală, având în vedere că nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru prelungire din cauza datoriilor la bugetul de stat, notează Mediafax.

CNA a analizat o solicitare a societăţii Realitatea Media SA de prelungire cu nouă ani a licenţei audiovizuale prin satelit pentru televiziunea de business The Money Channel, care va expira pe 25 aprilie. În prezent, The Money Channel are emisia întreruptă din motive tehnice. Pe 2 aprilie, Realitatea Media SA a notificat CNA privind întreruperea emisiei pentru o perioadă de 90 de zile, începând din 6 aprilie, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.

CNA a constatat însă că societatea Realitatea Media SA are obligaţii restante la bugetul de stat, conform certificatului de atestare fiscală depus. Fiind în insolvenţă, Realitatea Media SA nu poate depune la CNA decizia de eşalonare a acestor obligaţii, aşa cum impune legislaţia audiovizualului, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa Consiliului. Nu a fost precizat cuantumul datoriilor pe care Realitatea Media SA le are în prezent la bugetul de stat.

Membrii CNA prezenţi la şedinţa de joi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) au decis să nu prelungească licenţa audiovizuală a televiziunii The Money Channel. Neprelungirea unei licenţe a unei televiziuni este echivalentă cu faptul că respectivul post TV nu mai poate emite.

La şedinţa CNA de joi au participat, din partea Realitatea Media SA, doi reprezentanţi: realizatoarea de televiziune Lavina Şandru şi avocatul Andrei Ţâru. Acesta din urmă a spus că, din perspectiva Realitatea Media SA, au fost depuse toate documentele necesare pentru prelungirea licenţei audiovizuale a The Money Channel.

Însă atât membrul CNA Lorand Turos, cel care prezidează şedinţa Consiliului de joi, cât şi membrul Monica Gubernat au atras atenţia că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru prelungirea licenţei audiovizuale a The Money Channel, întrucât Realitatea Media are datorii la bugetul de stat şi nu a făcut dovada eşalonării acestora. De asemenea, Monica Gubernat a spus că Realitatea Media nu are nici măcar un plan de reorganizare aprobat în instanţă.

De cealaltă parte, avocatul Andrei Ţâru a spus că Realitatea Media SA a depus certificatul fiscal: „Certificatul fiscal din 2011, până acum, s-a depus întotdeauna, având în vedere starea de insolvenţă (...) Este un certificat fiscal care nu are cum să întrunească condiţiile de legalitate, atât timp cât societatea e în stare de insolvenţă (...) De-a lungul timpului, am depus un plan de reorganizare. Planul de reorganizare a fost depus în 30 de zile de la constituirea tabelului creditorilor (...) Adunarea creditorilor (Realitatea Media SA, n.r.) care a aprobat acel plan a fost desfiinţată. Desfiinţându-se, s-a întors la judecătorul sindic, spre aprobare, acelaşi plan de reorganizare“, a explicat Andrei Ţâru.

El a mai spus că a fost un termen în instanţă în acest sens pe 8 aprilie, iar următorul va fi pe 26 iunie. „Suntem tot aşa, jonglăm“, a mai spus Ţâru. „Nu puteţi risca să nu ne susţineţi (pentru prelungirea licenţei The Money Channel - n.red.)“, a spus, la rândul său, Lavinia Şandru, referindu-se la faptul că, la următorul termen al procesului, ar putea fi aprobat acelaşi plan de reorganizare şi nu ar mai exista motive pentru neprelungirea licenţei.

În schimb, Monica Gubernat i-a răspuns: „Noi nu putem risca să ieşim în afara cadrului legal.“ Niciunul dintre cei opt membri ai Consiliului prezenţi la şedinţa de joi nu a votat „pentru“ prelungirea licenţei The Money Channel. La şedinţa CNA nu participă preşedintele Consiliului, Laura Georgescu, şi doi membri ai Consiliului, Florin Gabrea şi Gabriel Tufeanu.

Pe de altă parte, avocatul Andrei Ţâru a declarat joi, pentru Mediafax, că nu consideră îndreptăţită decizia luată de CNA.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

barbu brailoiu
23.04.2015, 16:31:48

Horică, Horică... unde găseşti tălică să faci gura şi mai mică?

Modifică Setările