TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Povestea mecanicului auto cu voce de aur de la „Românii au talent“. Munceşte de la 14 ani, iar de cântat s-a apucat abia la 36 VIDEO

1
30 May 2020 01:26:20
Autor: Adelina Mărăcine
Radu Palaniţă este câştigătorul marelui premiu de 120.000 de euro de la Românii au talent 2020 FOTO Pro TV
Radu Palaniţă este câştigătorul marelui premiu de 120.000 de euro de la Românii au talent 2020 FOTO Pro TV

Mecanicul auto Radu Palaniţă, în vârstă de 40 de ani, este marele câştigător al celui de-al zecelea sezon „Românii au talent“. Bărbatul a mărturisit că a început să cânte abia în urmă cu patru ani şi munceşte încă din adolescenţă pentru a se putea întreţine.

Radu Palaniţă, mecanicul auto cu voce de aur pentru care Florin Călinescu a apăsat Golden Buzz-ul în etapa audiţiilor, a câştigat marele premiu de 120.000 de euro de la „Românii au talent“, în finala celui de-al zecelea sezon, de vineri, 29 mai. 

Pe locul doi, premiat cu 20.000 de euro, s-a clasat Siena Vuşcan (10 ani), iar locul trei, premiat cu 10.000 de euro, a fost ocupat de pianistul Mihai Ţigaret (13 ani). 

„Nu cred că îmi ajung cuvintele pentru a mulţumi tuturor. Pentru faptul că eu am oferit oamenilor multă emoţie, aceştia nu au întârziat să-mi întoarcă serviciul, copleşindu-mă cu mesaje de susţinere, admiraţie şi încurajare. Un schimb de emoţii. Le doresc tot binele din lume, să aibă încredere în mine în continuare şi promit că am să fiu acolo să-i alin, să-i bucur şi să-i încânt de fiecare dată, cât va fi posibil“, a spus Radu după finala show-ului de la Pro TV.

Întrebat ce ar face cu banii câştigaţi, bărbatul a răspuns: „Îmi voi cumpăra o casă, îmi voi ajuta familia şi prietenii şi voi ajuta şi o familie nevoiaşă. Întotdeauna am ajutat oamenii, necondiţionat, pentru că sunt om.“ De asemenea, întrebat cum i s-a schimbat viaţa de când a apărut la Românii au talent, Radu Palaniţă a răspuns: „Nu m-am schimbat, rămân acelaşi om pe care lumea îl cunoaşte. Nu cred că există ceva în această viaţă să poată să-mi schimbe caracterul, rămân om“. 

„Pandemia asta şi vremurile în care trăim ne-au pus la încercare pe toţi. Ne-au dat ocazia de fapt multora dintre noi să ne gândim la unele chestii legate de viaţa noastră, de felul nostru de a fi, să avem puţin timp cu noi. Sunt părţi din piesa «My Way» în care mă regăsesc, de aceea am şi mai multe emoţii şi sper să iasă un moment foarte frumos“, a mai spus Radu Palaniţă. 

Radu Palaniţă este din Bucureşti şi a mărturisit că s-a apucat de cântat abia la 36 de ani, dar că muzica este pasiunea sa cea mare: „Nu am niciun fel de studii muzicale, însă am aflat că pot să cânt, în urmă cu 4 ani si jumătate, într-un bar de karaoke. De atunci, la fiecare sfârşit de săptămână, frecventez locaţii de karaoke unde cânt alături de prieteni. Mi-am dat seama că vreau să încânt oamenii cu muzica mea“, a mărturisit Radu în etapa audiţiilor. 

„Am început să lucrez de la vârsta de 14 ani. Eu sunt cel mai bun exemplu că am ieşit la suprafaţă la momentul potrivit, ca să spun aşa. Când Florin Călinescu a apăsat Golden Buzz-ul, mi s-a rupt filmul. N-am mai conştientizat ce se întâmplă acolo. Mi se părea ceva ireal, nu-mi venea să cred că mi se întâmplă mie aşa ceva“, a adăugat mecanicul auto. 

În etapa audţiţiilor, Radu Palaniţă a interpretat piesa  „I who have nothing“, iar în marea finală a cântat în manieră proprie hitul „My Way“. „«Românii au talent» este o emisiune despre oameni ca tine. Îmi pari un tip modest, sincer şi chiar un exemplu. Te felicit şi mă minunez şi eu odată cu tine“, a declarat Mihai Petre în marea finală. 

„Eu asta apreciez la această emisiune. Faptul că oameni fără niciun semn al destinului descoperă ceva şi vin aici. Şi au o meserie. Uite, anul trecut era o croitoreasă. Acum este un mecanic auto. Mâine puteţi fi milionari... Eu de un mecanic auto am nevoie. Nu te pot lăsa doar pe mâna destinului. Vreau să te responsabilizez“, spunea Florin Călinescu în etapa audiţiilor despre hotărârea sa de a apăsa Golden Buzz-ul. 

„Ştii ce nu înţeleg eu, Radu? Până acum patru ani, tu nu ai încercat niciodată să cânţi? Este incredibil. Ai o voce superbă. Am auzit foarte multe voci frumoase, însă doar câteva sunt speciale. Şi vocea ta este specială“, spunea şi Andra, care s-a declarat impresionată de timbrul muzical al concurentului.

„Realmente, eu nu-mi explic. Toţi am trecut prin asta, măcar o dată ai cântat la duş singur. La o petrecere, când erai mic, să nu te fi pus părinţii niicodată să cânţi ceva? La şcoală, la ora de muzică? Chiar aşa, toţi profesorii să fi fost cu dopuri în urechi? Să nu fi sesizat niciunul că băiatul ăsta are voce şi un timbru cu totul aparte?“, a fost reacţia lui Andi Moisescu, impresionat de faptul că bărbatul de 40 de ani şi-a descoperit întâmplător talentul, abia în urmă cu patru ani.

„Un om pentru care viaţa a fost nedreaptă are ocazia să o întoarcă acum pe partea cealaltă. E foarte despre adevăr aici. Este exact aşa cum simt ei că ar vrea să fie, dar n-au avut niciodată curaj să spună. Aici e farmecul acestei emisiuni şi marea şansă a unor oameni“, adăuga Andi. 

Radu a mărturisit în schimb că, elev fiind, nu a fost primit în corul şcolii şi a făcut opt ani de baschet la recomandarea altor profesori. În plus, bărbatul a participat şi în show-ul „Vocea României“, dar acolo nu a reuşit, în mod surprinzător, să întoarcă niciun scaun“. „Sunt o fire emotivă de fel, dar mă pot obişnui repede şi cu scena“, declara el la „Vocea“. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Andrei Tirighie
30.05.2020, 11:18:09

au fost și concurenți valoroși, mult mai valoroși decât cei aleși în finală. dacă s-ar ști că toți concurenții sunt români, probabil că ierarhia ar fi mult schimbată. dar pe pro tv nu-l interesează cine ia premiul, poate fi și țuțu doi.. și nici pe noi nu ne mai interesează, uite-așa.