TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Poveştile celor patru semifinalişti de la Românii au talent

0
6 Apr 2016 06:01:00
Autor: Alexandra Constanda
Fiecare membru al juriului a trimis în semifinale câte un concurent FOTO Pro TV
Fiecare membru al juriului a trimis în semifinale câte un concurent FOTO Pro TV

Andra, Mihaela Rădulescu, Andi Moisescu şi Florin Călinescu şi-au ales favoriţii acestui sezon, trimiţându-i direct în semifinalele Românii au talent prin apăsarea butonului auriu. Dar care sunt poveştile celor patru norocoşi?

Preselecţiile pentru noul sezon Românii au talent au fost marcate de momente dintre cele mai diverse, unele au stârnit hohote de râs, iar altele lacrimi de emoţie. Însă, patru dintre cei care s-au prezentat pe scena de la Pro TV au reuşit să cucerească juriul şi să-i determine pe membrii juriului să apese butonul auriu pentru a-i trimite direct în semifinale.

Românii au talent: Călinescu, impresionat de vocea şi povestea unei tinere

Florin Călinescu a fost primul care a folosit golden buzz-ul, încă din prima ediţie, fiind încântat de vocea Luciei Băduţ, care a interpretat melodia „Once Upon a December“, dar şi de povestea emoţionantă a concurentei. „Nu trebuie să spun mai mult decât a văzut toată lumea. Reacţia mea ţine locul a o mie de cuvinte. Emoţie absolută“, a declarat Călinescu.  

romanii au talent
 
Tânăra, în vârstă de 28 de ani, suferă de un deficit de vedere, care nu-i permite să distingă detalii sau culori, dar care nu a împiedicat-o să termine o facultate şi să urmeze cursurile unui master în Psihologie. „Deficienţa de vedere este din naştere, dar vreau să le arăt oamenilor că, dincolo de deficienţa pe care o am, pot să fac lucrurile aproape ca un om normal. E drept că am muncit foarte mult să ajung aici şi întotdeauna am crezut că pot să dau mai mult şi că pot să fac mai mult“, a declarat semifinalista Românii au talent. 
 
Tânăra a povestit că şi-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din copilărie: „Cântam în faţa blocului, toţi vecinii şi rudele mă rugau să le cânt. Am fost foarte reticientă, dacă mi s-ar fi spus că voi cânta pe o scenă, că mă voi auzi printr-un sistem de sonorizare, cu siguranţă spuneam «Nu, nu, eu sigur nu»“, a mai mărturisit Lucia pentru „Adevărul“. 
 
În anul 2011, la un concurs de karaoke, a fost remarcată de Radu Ghizăşan, talentat instrumentist de jazz, nevăzător, care, din păcate, a murit. Cât despre participarea la Românii au talent, Lucia a mărturisit că reprezintă o bucurie nemărginită şi şansa ca vocea ei să fie cunoscută de o ţară întreagă. Totuşi, tânăra a dezvăluit că nu se aştepta că va trece de preselecţii, cu atât mai puţin că va fi trimisă direct în semifinale. 
 
„A fost un şoc total, a fost greu să-mi stăpânesc emoţiile, mai ales când am strâns-o în braţe pe Andra, lucru pe care am visat de mult să-l fac. Când am urcat pe scenă m-am gândit că trebuie să arăt ce pot, să mă concentrez să cânt bine. Mă gândeam că juriul e cu ochii pe mine şi s-ar putea ca Andra să observe orice cădere, cât de mică, mă gândeam să transmit cât mai mult“, a mai spus tânăra, care îşi doreşte să deschidă un centru pentru integrarea persoanelor cu dizabilităţi. 
 

Românii au talent: Mihaela a mers pe dans

Mihaela Rădulescu a decis sezonul acesta să trimită direct în semifinale un moment de dans, prezentat pe scena Românii au talent de Duo Cris & Lori. Cei doi tineri au ajuns la sufletul vedetei şi au impresionat-o cu un număr uimitor de dans, îmbinat cu elemente de acrobaţie, plin de sensibilitate şi emoţie. 
 
romanii au talent
 
Lori, în vârstă de 27 de ani, şi Cris, în vârstă de 29 de ani, colaborează de câţiva ani la Opera Română din Craiova, însă împreună dansează de foarte puţin timp. Ea a făcut balet de când avea patru ani, a continuat cu studii în zona artistică şi a absolvit UNATC – secţia Coregrafie, iar el este gimnast de performanţă şi, în urmă cu opt ani, a început să se preocupe şi de dans. Împreună formează o echipă imbatabilă şi îşi doresc să rămână în această formulă de acum înainte. 
 

Românii au talent: Andra, tot cu muzica

Andra a ales să ducă muzica direct în semifinalele competiţiei Românii au talent, fiind impresionată de vocea lui Manuel Chivari (18 ani), care a interpretat melodia „Sunday morning“, de la Maroon 5. „Atunci când am urcat prima dată pe scenă mă aşteptam la maximum patru de «DA», dar când am văzut că Andra a apăsat butonul auriu, am rămas stană de piatră. Mă bucur nespus de mult că i-a plăcut cum am cântat şi ţin să spun că mi-e foarte dragă pentru că e o femeie foarte cumsecade, are o voce superbă şi chiar aş vrea să o cunosc personal“, a declarat tânărul.
 
romanii au talent
 
Bucuria a fost cu atât mai mare pentru el cu cât a mărturisit că s-a decis să participe la „Românii au talent“ pentru a câştiga marele premiu, în valoare de 120.000 de euro, şi astfel să-i ofere sprijin mamei lui, care îl creşte singură. „Cu banii câştigaţi aş ajuta-o în primul rând pe mama mea deoarece îi merge foarte greu de când a divorţat şi nu suport să văd cum se chinuie zilnic la locul de muncă“, a declarat concurentul. 
 
Băiatul a povestit că tatăl lui i-a părăsit în urmă cu opt ani, când s-a stabilit în America. Mama lui Manuel, care lucrează la o brutărie, a declarat că soţul ei i-a trimis actele de divorţ fără să-i ofere o explicaţie. Însă ruptura de tată a fost resimţită mult mai tare de către copil, care spune că muzica a fost cea care l-a ajutat să treacă peste această încercare. „A fost greu să accept faptul că nu mai e lângă noi şi prin muzică îmi găsesc alinare mereu. Atunci când cânt mă eliberez de toate tristeţile, de tot ce mă supără“, a explicat Manuel.
 
Talentul l-a moştenit de la părinţi şi chiar dacă a cântat de mic copil, abia recent a început să se preocupe de muzică, la insistenţele celor din jur. „Toţi din familie ştiu să cânte bine. Tata era trompetist, mama mea cânta în corul bisericii, iar bunicul meu cânta la acordeon după ureche, nu ştia teorie muzicală. Şi eu am început să cânt de mic, dar nu am luat niciodată muzica prea în serios, era doar un hobby până când părinţii, colegii, prietenii, toţi mi-au recomandat să încep să fac canto. M-au sfătuit să fac ceva cu acest talent, nu să-l irosesc“, a povestit Manuel. 
 

Românii au talent: Moisescu, o alegere-surpriză

Andi Moisescu a fost fascinat în cea de-a şaptea ediţie Românii au talent de Barra Gabor Orban, care a adus pe scenă un număr de bike trial spectaculos. Andi a rezonat cu talentul concurentului, aşa că a apăsat golden buzz-ul şi i-a asigurat biletul către semifinale. Gabi are 27 de ani şi a început să facă trial în anul 2003, fiind de trei ori campion naţional la acest sport şi de două ori vicecampion. De asemenea, acum doi ani a înregistrat şi două recorduri mondiale la mersul cu bicicleta cu spatele şi sărituri pe roata din spate. A venit la Românii au talent în numele tuturor sportivilor din ţară, deoarece îşi doreşte să fie susţinuţi şi intenţionează să facă o călătorie prin lume cu bicicleta.
 
romanii au talent

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările