TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Prima TV a achiziţionat drama turcească „Putere şi Glorie“, producţie comparată de telespectatori cu „Urzeala tronurilor“

0
29 Oct 2015 17:05:09
Autor: Victor Arvunescu
În
„Putere
şi Glorie“
veţi vedea cum
un singur om poate schimba soarta întregii lumi FOTO Prima TV
În „Putere şi Glorie“ veţi vedea cum un singur om poate schimba soarta întregii lumi FOTO Prima TV

Prima TV a achiziţionat cea mai de succes producţie turcească din ultimii ani, „Putere şi Glorie/ Diriliş: Ertuğrul“, un serial care a fost comparat de nenumărate ori, de telespectatori, cu „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“. Drama istorică urmează să fie difuzată în curând la Prima TV.

Scris şi regizat de Mehmet Bozdağ şi produs de Metin Günay pentru televiziunea turcească TRT 1, serialul s-a bucurat de un real succes în ţara de provenienţă. Anul acesta producţia „Putere şi Glorie“ a fost achiziţionată în peste 20 de ţări, printre care şi România.

„Am achiziţionat acest serial pentru publicul din România, ca o completare a ofertei noastre de programe, pentru că este o producţie care a înregistrat rezultate foarte bune în ţările în care a fost difuzată. De exemplu, televiziunea naţională din Turcia a fost lider de piaţă, pe target-ul comercial, în fiecare zi de miercuri, când a difuzat serialul, producţia având o medie de 20% cotă de piaţă. În Turcia, serialul a fost difuzat pe un format de 3 ore, noi l-am achiziţionat într-un format de o oră comercială“, a declarat Răzvan Borş, Director de Programe Prima TV.

Acţiunea serialului se desfăşoară în secolul al XIII-lea, iar firul narativ descrie viaţa lui Ertuğrul, tatăl lui Osman I, întemeietorul Imperiului Otoman. De coregrafia serialului s-a ocupat aceeaşi echipa care a lucrat pentru filme precum „The Expendables 2“, „47 Ronin“ şi „Conan Barbarul“, iar costurile acestei producţii s-au ridicat la aproximativ zece milioane de dolari. Producătorii serialului au reuşit să reproducă perfect atmosfera acelor vremuri cu ajutorul decorurilor spectaculoase, al costumelor impresionante şi al locurilor de filmare.

În „Putere şi Glorie“ veţi vedea cum un singur om poate schimba soarta întregii lumi. Veţi fi purtaţi în povestea plină de aventură a lui Ertuğrul, în lupta acestuia împotriva cavalerilor templieri şi a mongolilor, luptă care va duce la naşterea Imperiului Otoman.

Va reuşi Ertuğrul să-şi unească poporul împotriva duşmanilor? Lupta pentru tron îi va transforma pe Ertuğrul şi pe fratele sau Gundogdu în duşmani de moarte? Vor reuşi Ertuğrul şi Halime să-şi salveze dragostea? Toate aceste întrebări îşi vor găsi răspuns în drama istorică „Putere şi Glorie“.

Comparată de telespectatori, de nenumărate ori, cu „Urzeala tronurilor“, drama istorică va fi difuzată în curând la Prima TV.

Engin Altan Düzyatan este actorul care îi dă viaţă personajului Ertuğrul, Serdar Gökhan interpretează rolul lui Suleyman Shah, tatăl lui Ertuğrul, Hülya Darcan este actriţa care joacă rolul Hayme Hatun, soţia lui Suleyman şi mama lui Ertuğrul, Kaan Taşaner intră în pielea lui Gündoğdu, fratele lui Ertuğrul, iar Esra Bilgiç este Halime Hatun, femeia de care Ertuğrul se va îndrăgosti şi care îi va dărui un fiu, pe Osman I.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii