Radiocom a finalizat proiectul de implementare a televizunii digitale terestre, în standard DVB-T2, în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emiţătorul Radiocom de pe Vârful Coştila (Munţii Bucegi)
Emiţătorul Radiocom de pe Vârful Coştila (Munţii Bucegi)

Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţilor anunţă finalizarea implementării proiectului Televiziunii Digitale Terestre în România. Astfel, toate canalele SRTV vor fi disponibile integral în regim digital pe tot teritoriul României începând cu iulie 2020.

Proiectul de implementare a Televiziunii Digitale în România a constat în instalarea şi punerea în funcţiune a 228 echipamente de emisie DVB-T2, în tot atâtea locaţii, pe tot teritoriul ţării, cu puteri cuprinse între 10W şi 5kW, împreună cu instalaţiile şi echipamentele lor conexe precum şi a 161 noi sisteme radiante UHF pentru respectivele transmisii DVB-T2.

“Mă bucur să anunţ implementarea acestui proiect şi lansarea sa pentru telespectatorii din România. Vom oferi calitate în casele tuturor românilor dar şi o nouă perspectivă de dezvoltare pentru Televiziunea Română. Lista de canale va conţine următoarele posturi de emisie ale Societăţii Romane de Televiziune - SRTV: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR1 HD, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Târgu Mureş, TVR Timişoara”, a declarat Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

“După o perioadă de test de 6 luni în care transmisia canalelor SRTV va funcţiona în paralel, atât digital cât şi analog, transmisia analogică va fi întreruptă complet şi frecvenţele aferente acestora vor fi eliberate şi puse la dispoziţia ANCOM pentru valorificarea lor ulterioară. Noi resurse pentru a creşte bugetul de stat. Vom lansa curând şi proiectul pentru Radio Digital”, a adăugat Dragoş C.-L. PREDA, Secretar de stat pentru comunicaţii electronice.

Menţionăm că acest proiect a fost realizat aproape integral pe tehnologiile celor doi mari producători mondiali din domeniu, şi anume GatesAir (SUA) şi Rhode&Schwarz (Germania).

Despre RadioCom:

 Cu o istorie de nouăzeci de ani, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., este lider în domeniul broadcasting-ului (difuzarea şi transportul terestru al programelor radio şi Tv). In acelaşi timp, un important furnizor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice în România.

Despre DVB-T2

Digital Video Broadcasting Project (DVB) este un consorţiu ce reuneşte peste 250 de posturi, producători, operatori de reţea, furnizori de software şi organisme de reglementare din peste 35 de ţări, stabilit în vederea dezvoltării unor standarde deschise pentru furnizarea serviciilor digitale de televiziune, multimedia şi date. Misiunea principală a organizaţiei DVB a fost de a dezvolta si accepta specificaţiile şi standardele europene pentru sisteme media, care sunt apoi transmise la Comitetul Tehnic Comun EBU/CENELEC/ETSI, pentru aprobare. Specificaţiile sunt apoi standardizate formal de CENELEC sau, în majoritatea cazurilor, de ETSI (Institutul European al Standardelor de Telecomunicaţii). Standardele inclus TV satelit (DVB-S şi DVB-S2), TV prin cablu (DVB-C) şi TV terestru (DVB-T şi DVB-T2).

Prima ţară din Europa care a început oficial transmisia DVB-T2 a fost Marea Britanie in anul 2012.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite