TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Radu Paraschivescu critică serialul „Vulpiţa“ şi îi transmite un mesaj dur prezentatoarei Acces Direct

26
25 Feb 2020 12:45:20
Autor: Andreea Neblea
Radu Paraschivescu a comentat serialul „Vulpiţa“ FOTO Eduard Enea
Radu Paraschivescu a comentat serialul „Vulpiţa“ FOTO Eduard Enea

Scriitorul Radu Paraschivescu (59 de ani) a comentat serialul cu „Vulpiţa“ şi Viorel, de la „Acces Direct“, şi a criticat-o dur pe Mirela Vaida, prezentatoarea emisiunii difuzate de Antena 1.

După ce CNA a amendat Antena 1 cu 100.000 de lei pentru telenovela „Vulpiţa“ de la „Acces Direct“, Radu Paraschivescu a intervenit în cadrul matinalului Digi FM pentru a-şi spune punctul de vedere referitor la isteria creată în jurul poveştii soţilor Veronica (cunoscută drept „Vulpiţa“) şi Viorel Stegaru.
 
„Am căutat multă vreme să îmi dau seama de ce m-aţi ales pe mine să dezvolt subiectul ăsta. Trebuie să spun că m-am documentat un pic azi noapte şi azi dimineaţă, pentru că nu m-am uitat“, a spus Paraschivescu, care e de părere că România a fost „OTV-izată“, scrie digifm.ro.
 
Scriitorul i-a transmis un mesaj dur Mirelei Vaida pentru atitudinea pe care o are în contextul isteriei create de telenovelă: „Mai e povestea realizatoarei, care vine şi zice «nu îmi aruncaţi praf în ochi cu povestea educativă, televiziunea comercială nu are nici o legătură cu educaţia, noi facem acest lucru strict pentru rating». Da? Perfect! Atunci aş întreba-o pe această moderatoare, în numele rating-ului, dacă am face un serial cu copilul dumneavoastră, supus unor perversiuni, mânjit cu excremente, de o trupă de marinari beţi, zi de zi, contra a 4-5 milioane de privitori, aţi fi de acord? Aşa se pune întrebarea. Nu rezolvăm ceva desfiinţând o emisiune. O putem bombarda cu amenzi“.

Paraschivescu a comparat serialul „Vulpiţa“ cu genul de cazuri abordate de Dan Diaconescu în emisiunea sa de la OTV şi i-a transmis o „reverenţă“ prezentatorului TV pentru că a avut dreptate când a spus că în următorii ani România va fi „OTV-izată“, ceea ce se întâmplă în prezent în televiziuni, aducând în discuţie cazuri ca Elodia, Ioana Tufaru, Cumpănaşu. 
 
„Transmit, pe această cale, o reverenţă lui Dan Diaconescu. Acum 15 ani a spus: «În câţiva ani voi OTV-iza România». Poftim dovezi. Noi acum facem caz de situaţia asta cu Vulpiţa şi soţul ei. Dar am avut cazul Elodia, cazul Ioana Tufaru, cazul Sexy Brăileanca, cazul Cumpănaşu şi nepoata ucisă. Nu văd o mare diferenţă între povestea de acum şi poveştile pe care le-am amintit eu“, a declarat Radu Paraschivescu. 
 
Radu Paraschivescu consideră că unul din motivele pentru care oamenii urmăresc la televizor astfel de cazuri este acela că „nenorocirile altora îi validează pe ei“: „De unde vine curiozitatea asta? Din mai multe zone. Una este apetenţa pentru promiscuitate a unui mare segment de public. Pe de altă parte, se uită mulţi oameni pentru că nenorocirile altora îi validează pe ei. Faptul că unora le e rău la televizor, desigur contra cost, înseamnă automat că lor le e bine“.

Mirela Vaida: „Fără ipocrizie!“

De celalată parte, reprezentanţii Antenei 1 au fost cinici şi au folosit ca principal argument faptul că sunt post comercial, prin urmare urmăresc audienţa, iar posturile concurente fac la fel.
 

Şi Mirela Vaida, prezentatoarea „Acces Direct“ a comentat cazul şi a explicat că emisiunea este lider de audienţă de mai bine de o lună, iar atât timp cât milioane de oameni vor continua să urmărească „telenovela Vulpiţa“, ea va merge mai departe. 

În plus, spune Mirela Vaida, care îndeamnă oamenii să „renunţe la ipocrizie“, emisiunea nu-şi propune să ofere exemple şi să educe copiii, ci are un singur scop asumat: audienţa.

Cine este „Vulpiţa“ şi cum a început totul 

Cazul „Vulpiţa“ a ajuns pe masa CNA după un val de plângeri venite din partea telespectatorilor.
 
„Telenovela“ a început în urmă cu o lună, când Veronica Stegaru, din Vaslui, acuza faptul că a fost răpită şi violată, pentru ca ulterior să se descopere că lucrurile nu au stat chiar aşa. De atunci, soţii Stegaru din Vaslui şi-au expus zilnic viaţa în direct, cu lux de amănunte, inclusiv sexuale, totul în emisiunea „Acces Direct“, de la Antena 1. Mai mult, cei doi au ajuns în Parlament şi au fost primiţi în Comisia de Agricultură, aspect ce a trecut drept ştire la Antena 3. 
   
Telespectatorii au reclamat la CNA emisiunea, acuzând postul că promovează analfabetismul, prostia, incultura şi lipsa de profesionalism, dar şi că profită de pe urma acestor oameni, exploatându-i pentru audienţă. Şi reacţiile membrilor CNA au fost extrem de dure. Dorina Rusu a afirmat că programul este „pornografie în toată regula“ şi nu are nicio legătură cu interesul public. 
     

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

gigione deladolj
25.02.2020, 13:12:37

A zis bine dl Paraschivescu! Nişte nenorociţi, cultivă gunoiul social, mizeria , periferiile sordide, semianalfabetismul, pulsiunile primare, sexul, lăcomia, mînia, scandalurile aferente acestora.

+22 (24 voturi)
G M
25.02.2020, 13:32:05

Doamne, asa zisa "realizatoare", nu ma uit din principiu la Antenele voiculesciene dar din cate imi dau seama nu esti deca o tzatza care cauta spurcaciunea cu orice pret. daca ai avea un dram de minte ai sti ca si cel ce nu vrea sa fie model pentru altii, este, si cel ce nu vrea sa educe copii, de fapt ii educa. Mi-as dori ca progeniturile tale, daca le ai, sa ajunga mai ceva ca vulpitele tale si sa-ti multumeasca pentru asta. Jegurile Romaniei la Antene, la Maruta, etc...

+14 (18 voturi)
marin boy
25.02.2020, 13:52:44

-In momentul in care economia cocurentiala este dereglementata, apar aceste derapaje, orice in numele profitului. De la dereglementari, financiare atrunci, s-a ajuns si la criza din 2008. La noi, dupa '89 s-a impus teoria, din pacate si practica, acu' e democratie fac ce vreau, banu' sa iasa. Daca incerci sa sugerezi numai, o bruma de reguli, in orice domeniu, iti sare toata lumea in cap ca esti ,,nostalgic comunist", printer cei mai reprezentanti fiind domnul Paraschivescu, un cetatean care are mereu ceva impotriva marlaniei, prostului gust, nesimtirii, manelizarii si in general a tot ce inseamna ,,tot pentru ce am luptat la revolutie".

+3 (9 voturi)
musiu cip
25.02.2020, 13:58:24

Starea actuala a poporului roman, meltenismul, cocalareala, lipsa de educatie se datoreaza exclusiv televiziunilor comerciale care au promovat toate acestea la rang de arta din pacate si pentru generatia tanara.

+8 (14 voturi)
Ghe Stoian
25.02.2020, 14:09:10

Ant.1, "verisoara" cu latrina 3, are cate ceva din "obiceiurile" ant.3 !

+8 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (26)