TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Răscoală împotriva şefei TVR. Membri ai Consiliului de Administraţie: Conducerea a impus condiţii de neînţeles pentru a transmite Festivalul Enescu

4
25 Jun 2019 13:32:25
Autor: Alexandra Constanda
Doina Gradea FOTO Octav Drăgan/Inquam Photos
Doina Gradea FOTO Octav Drăgan/Inquam Photos

Conducerea Televiziunii Române a oferit Festivalului „George Enescu“ doar unul din cele două care de transmisie HD şi a impus alte condiţii de neînţeles, se arată într-o declaraţie publică semnată de şase membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, care îi cer şi demisia şefei instituţiei, Doina Gradea.

După o lungă serie de scandaluri, cum ar fi eşecurile repetate de la Eurovision 2018 şi 2019 şi modul în care a fost scoasă din grilă emisiunea „Starea Naţiei“, managementul Televiziunii publice a mai bifat unul chiar în aceste zile. Nici până la acest moment TVR nu a semnat pentru drepturile de transmisie ale Festivalului „George Enescu“, în condiţiile în care organizatorii evenimentului au anunţat deja transmiterea acestuia de către un alt post, respectiv Trinitas TV. 

La insistenţele unor membri ai CA, în şedinţa din 24 iunie, s-au prezentat nişte explicaţii din care a rezultat că echipa de negociere mandatată de conducerea TVR a oferit Festivalului „George Enescu“ doar unul din cele două care de transmisie HD precum şi alte condiţii de neînţeles, se arată în declaraţia semnată de Liviu Brătescu, Monica Ghiurco, Nagy Debreczeni Hajnalka, Sorin Ilieşiu, Dan Laze, Cristian Petcu.

Potrivit membrilor CA, managementul TVR nu are nicio scuză pentru această situaţie cu atât mai mult cu cât nu este vorba de un contract comercial, ci de producerea şi transmisia unui eveniment cultural al cărui calendar este cunoscut cu cel puţin un an înainte. „La toate ediţiile precedente ale Festivalului, TVR a fost coproducător, asigurând transmisia acestuia. Importanţa Festivalului «George Enescu» este evidentă pentru toată lumea, mai puţin pentru managementul TVR. Valenţele acestui eveniment sunt multiple, fiind nu doar un produs cultural de excepţie dar şi o excelentă oportunitate de diplomaţie publică pentru România“, subliniază membrii Consiliului. 

Aceştia solicită intervenţia de urgenţă a Comisiei parlamentare de anchetă şi demisia preşedintelui-director general al TVR: „Până când o astfel de Comisie să identifice cele mai bune soluţii pentru remedierea problemelor sesizate de noi încă din vara anului 2018 şi pentru redresarea Televiziunii publice, reiterăm ideea că o soluţie imediată şi de bun simţ ar fi demisia Preşedintelui Director General, Doina Gradea“.

Recent, într-o scrisoare deschisă, în numele salariaţilor pe care îi reprezină în Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv, Monica Ghiurco i-a cerut demisia Doinei Gradea, pe care o acuză de incompetenţă şi de distrugerea credibilităţii Televiziunii Române.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

¡Ay, caramba
25.06.2019, 14:05:30

Înfiorătoare poza, zici că a fost făcută într-un spital de nembuni. Uite ce față are! Iar chestia aia pe care o poartă arată a cămașă de forță. Chiar, astea nu erau albe?

+2 (2 voturi)
mircea miricioiu
25.06.2019, 14:21:08

asa este cand dai pe mana unui casalot o astfel de institutie. aici se ajunge cand ai conscrat clientelismul, slugarnicia, incompetenta, lipsa de moralitate si, foarte important daca vorbim de o femeie - lipsa de bun simt. traiasca psdul. macar bai gradeo, calaraste-i pe toti aia care au scos capul. arata-le cine e seful. pentru ca poti. pentru ca voi toti, puteti.

+2 (2 voturi)
inuendo
25.06.2019, 18:28:09

Dați-o afară pe vaca lui belinache!

+1 (1 vot)
costy
26.06.2019, 07:00:24

- Imaginea, integrala a PSD-ului.