TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Răspunsul Discovery la propunerea Telekom de a face un pachet separat Discovery-Eurosport: „Ne discriminează“

2
14 Jan 2020 15:13:44
Autor: Adelina Mărăcine
Telekom şi Discovery nu au ajuns încă la o înţelegere FOTO arhivă
Telekom şi Discovery nu au ajuns încă la o înţelegere FOTO arhivă

Discovery a oferit un răspuns oficial la propunerea Telekom de a face un pachet doar cu posturile Eurosport şi Discovery. Cele două companii n-au ajuns încă la o înţelegere, după ce negocierile pentru un nou contract au eşuat.

Într-o poziţie oficială, Discovery a transmis:

„Le cerem scuze telespectatorilor pentru că trebuie să fie martorii acestei discuţii – nu aceasta a fost intenţia noastră. Credem în libertatea de a alege, câtă vreme există fair-play. Dacă Telekom România ar include toate canalele TV din portofoliu în pachete din care telespectatorii să aleagă, atunci propunerea înaintată ar avea sens. Însă propunerea actuală ne discriminează, izolând canalele noastre, dar menţinând aceeaşi structură de pachete şi costuri pentru celelalte canale TV. Nu credem că este o abordare corectă faţă de noi sau faţă de fanii noştri, aşa că nu o putem accepta. Rămânem deschişi la negocieri fair-play cu Telekom, purtate cu bună-credinţă“.

Conducerea Telekom a propus, într-o scrisoare publică, crearea unei extra-opţiuni sau a unui pachet suplimentar în care să fie incluse programele Discovery şi Eurosport. Telekom a mai prezicat că pachetul suplimentar va avea fix preţul propus de Discovery, fără a adăuga nicio marjă la aceste tarife.

Amintim că piaţa de cablu este afectată de o nouă dispută, de această dată între Telekom şi Discovery, după ce negocierile au picat, iar operatorul de cablu a scos din grilă canalele companiei, inclusiv Eurosport.

Compania Discovery a comunicat intens ieşirea din grila Telekom, susţinând că operatorul de cablu nu a fost deschis la negocieri şi îndemnând abonaţii să ia atitudine. 
 
Într-un comunicat de presă, reprezentanţii Telekom România a solicitat grupului Discovery „să înceteze campania publică injustă împotrivă şi să îşi asume partea sa de responsabilitate pentru rezultatul negocierilor“. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

geek-a-contra
14.01.2020, 15:31:36

pe undeva au dreptate: TOATE canalele ar trebui sa constituie pachete separate selectabile si valoarea contractului variabila si calculata dupa pachetele alese. 80-90% din cele +100 de canale care vin in pachetul prevazut in contract sint total inutile. citi se uita la canalele in turca, rusa, taraf tv si altele de soiul asta?

+1 (1 vot)
Viorel Toma
14.01.2020, 16:36:09

Probabil ca totul este povestea unei spagi cerute si neacordate... Se fabuleaza pe tema asta de parca ar fii istoria cresterii si prabusirii imperiului roman iar totul se reduce la niste bani care nu au intrat in buzunarul celui care putea spune stop joc.

Modifică Setările