TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Reclama McDonald’s cu mama care râde când copiii ei distrug un tablou, interzisă de CNA: „Este lipsită de respect faţă de operele de artă“ VIDEO

6
19 Jul 2019 18:23:45
Autor: Andreea Neblea
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a interzis reclama McDonald’s în care o mamă este amuzată când copiii ei distrug o operă de artă.

După ce reclama McDonald’s care prezenta „promoţia cu zâmbete“, în care o mamă se amuză când copiii ei desenează un tablou într-un muzeu, a fost aspru criticată în mediul online, nici CNA nu a apreciat-o. 
 
Astfel, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis interzicerea difuzării pe TV a clipului publicitar, pe motiv că încurajează „comportamente imorale“, potrivit Paginademedia.ro
 
Deşi clipul nu mai rulează pe TV, CNA a dat decizia de intrare în legalitate pentru ca acesta să nu mai fie reluat pe viitor, mai notează sursa citată.
 
Campania a ajuns în vizorul CNA după ce a primit o reclamaţie de la un telespectator. „Reclama zâmbete la McDonald's în care doi copii mâzgălesc o pictură într-un muzeu, iar mama lor râde. Ce fel de educaţie inspiră această reclamă? E amuzant sa mâzgăleşti picturi în muzeu?“, spune telespectatorul în petiţie. 
 
Spotul publicitar a ridicat probleme şi în viziunea Comitetului Etic al RAC (Consiliul Român al Publicităţii), o organizaţie care are rol consultativ în relaţia cu CNA şi care consideră că video-ul reprezintă o lipsă de respect pentru operele de artă.
 
„Comitetul Etic al RAC a considerat că în acest caz se încalcă Codul, deoarece, deşi această comunicare este introdusă într-un stil amuzant, o situaţie imaginară, atmosfera poate fi considerată ca fiind lipsită de respect faţă de operele de artă“, a spus Laura Frunzetti, reprezentant din partea RAC. 
 
Decizia de intrare în legalitate, ceea ce înseamnă că spotul nu mai poate intra pe TV în formula aceasta, a fost votată în unanimitate de membrii CNA prezenţi la şedinţa publică de joi, 18 iulie. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Hoher Herman
19.07.2019, 19:03:26

Daca era un tablou cu nazisti o mai interziceau? Intrebare retorica fiindca raspunsu' il stim.

-9 (9 voturi)
Adrian Foangǎ
19.07.2019, 20:25:34

CNA-ul e o capusa a societatii, nimic bun nu vei vedea de la aia. Nimic nou, nimic din ce ei nu pot intelege, nu trece de haita respectiva.

-8 (10 voturi)
Popescu Ion
20.07.2019, 13:30:02

Comentariu considerat abuziv.

feral
20.07.2019, 05:12:26

Comentariu considerat abuziv.

Cornel Ciobanu
20.07.2019, 07:51:08

Reclama ruleza de mult. Compania si-a atins scopul (asa cred ei) asa ca CNA-ul poate sa faca niste valuri sa arate ca sunt vigilenti .

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (6)