TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Reţeaua BBC, anchetată privind posibila discriminare salarială

0
13 Mar 2019 18:24:04
Autor: News.ro

Reţeaua BBC va fi anchetată de Equality and Human Rights Commission (EHRC) după ce mai multe femei au depus plângere că nu au primit acelaşi salariu cu bărbaţii care au depus o muncă similară.

BBC a oferit voluntar informaţii EHRC legat de politica salarială, iar investigaţia va urmări plăţi din anul 2016, scrie BBC.

Comisia a transmis că speră să publice rezultatele până la finalul acestui an.

Tony Hall, directorul general al BBC, a transmis: „Am trecut printr-o perioadă extraordinară de reorganizare şi am schimbat deja lucrurile în mai bine. Însăşi Comisia recunoaşte angajamentul nostru pentru reformă şi abordarea noastră cooperantă“.

„Încercăm să fim standardul de aur a ceea ce toată lumea îşi doreşte de la societate - deschidere, respect şi egalitate. Poate că nu reuşim mereu, dar sunt încrezător că suntem un angajator decent şi corect. Şi, desigur, dacă poate fi făcut mai mult, vom face“.

EHRC a transmis la rândul ei că „suspectează că a existat o discriminare în cadrul BBC privind salariile în perioada de dinaintea introducerii acestor reforme recente“, dar că are încredere în angajamentul luat de BBC pentru a face schimbări.

În luna ianuarie, BBC a publicat un bilanţ al plăţilor făcut de PwC ş un plan în cinci puncte pentru a crea o reţea mai corectă din acest punct de vedere.

Planul prevedea tăieri salariale substanţiale pentru unii bărbaţi angajaţi şi creşteri pentru unii prezentatori, bărbaţi şi femei, şi o mai mare transparenţă privind plăţile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii