TV / Media

articolul anterior articolul urmator

„Romanian Idol“, lansare incertă: „Nu face parte din grila acestui an, este greu să anticipăm dacă îl vom lansa sau nu“

0
13 May 2015 12:52:09
Autor: Victor Arvunescu
Mona Segall ar fi trebuit să
fie producătoarea show-ului „Romanian Idol“, dar aceasta spune
că nu are detalii despre acest proiect FOTO Antena 1
Mona Segall ar fi trebuit să fie producătoarea show-ului „Romanian Idol“, dar aceasta spune că nu are detalii despre acest proiect FOTO Antena 1

Show-ul „Romanian Idol“, varianta autohtonă a celebrei emisiuni „American Idol“ nu face parte din viitoarele planuri ale Antenei 1, lansarea acestei producţii fiind incertă pentru următorii ani. Reprezentanţii postului au specificat că decizia nu are legătură cu încetarea producţiei din Statele Unite ale Americii.

Antena 1 nu va mai produce în acest an show-ul „Romanian Idol“, varianta locală a francizei „American Idol“, Diana Zamfirescu, director de PR al Antena Group, declarând pentru „Reporter Virtual“ că show-ul nu intră în grila acestui sezon şi nici în cea din următorii ani. Totodată, aceasta a specificat că lipsa acestui show din grilă nu se datorează deciziei Fox de a renunţa la „American Idol“ peste un an.

„Până acum nu s-a considerat necesar să fie lansat“

„(Romanian Idol, n.r.) Nu face parte din grila din acest an şi nici nu mai are cum să fie având în vedere că este luna mai. Ce va fi în următorii doi, trei ani este greu să anticipăm, dacă îl vom lansa sau nu. Da, noi avem licenţa din 2011, dar până acum nu s-a considerat necesar să fie lansat“, a declarat Diana Zamfirescu, director de PR al Antena Group pentru sursa menţionată. „Faptul că acest show nu face parte din grila din acest an nu are legătură cu decizia Fox. Oricum sunt pieţe diferite“, a mai specificat ea.

Antena Group a achiziţionat licenţa pentru acest show în 2011, dar nici până acum nu l-a lansat pe piaţă, având în vedere că nu este presată de vreun termen din partea „Fremantle Media“, compania care vinde licenţa pentru această emisiune.

Mai mult, Mona Segall, fostă producătoare la Pro TV şi cea care ar fi trebuit să se ocupe de realizarea show-ului, a specificat că nu ştie niciun detaliu despre „Romanian Idol“. „Nu ştiu să lanseze Antena 1 show-ul, au fost zvonuri în presă. Eu acum sunt plecată din Bucureşti cu «Poftiţi pe la noi», sunt foarte prinsă cu ce fac acum, nu ştiu de nimic nou. Despre decizia Fox, ce să spun, probabil că era timpul pentru alte emisiuni piaţa este oricum saturată şi nu este loc pentru toate“, a spus producătoarea.

Formatul pentru „Romanian Idol“ a fost achiziţionat de postul Antena 1 în 2011, în acest sens alocându-se suma de 600.000 de euro. În acest proiect ar fi trebuit să fie implicat, alături de Mona Segall, şi Ştefan Bănică Jr.

„American Idol“ ajunge la final în 2016

Show-ul „American Idol“ se va încheia în anul 2016, după difuzarea celui de-al 15-lea sezon, au anunţat luni reprezentanţii postului de televiziune Fox. Postul de televiziune Fox a adăugat că această emisiune, concepută sub forma unui concurs de interpretare muzicală, care a lansat carierele unor artişti de renume precum Kelly Clarkson, Carrie Underwood, Jennifer Hudson, Chris Daughtry şi Adam Lambert, va deveni „un eveniment de celebrare care se va întinde pe durata unui întreg sezon“, în 2016, în plus faţă de sarcina obişnuită a juraţilor, ce constă în căutarea şi găsirea „superstarului suprem“.

După apariţia pe scena muzicală a talentatelor Kelly Clarkson şi Carrie Underwood, show-ul „American Idol“ şi-a atins maximul de audienţă în cel de-al cincilea sezon, în 2006, când emisiunile sale săptămânale generau o audienţă medie de 31,1 milioane de telespectatori. După aceea, audienţa a început să scadă în anii următori, în parte şi din cauza schimbării de componenţă a juriului, dar şi a faptului că producătorii nu au mai reuşit să găsească un cântăreţ suficient de talentat pentru a lansa albume care să fie ulterior recompensate cu discul de platină. Adevăratul declin al emisiunii a început însă în anul 2010, când celebrul Simon Cowell a părăsit „American Idol“ pentru a se alătura juriului unei emisiuni muzicale rivale, „The X Factor“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările