TV / Media

articolul anterior articolul urmator

«Românii au Talent». Sezonul 12 a avut un dublu câştigător. Darius Mabda a luat Marele Premiu, dar şi premiul de originalitate

4
28 May 2022 03:34:38
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Captura video / Dublul câştigător al sezonului 12 Românii au Talent - Darius Mabda
Foto: Captura video / Dublul câştigător al sezonului 12 Românii au Talent - Darius Mabda

12 concurenţi s-au întrecut în Marea Finală, pentru Marele Premiu la Românii au Talent 2022. Fiecare dintre 12 concurenţi au făcut o demonstraţie spectaculoasă a abilităţilor artistice şi s-a străduit să obţină aprecierea publicului astfel încât să fie votat drept câştigătorul ediţiei cu numărul 12.

Artiştii care s-au întrecut pentru voturile publicului au fost X-Treme Brothers, Bianca Ciocîrlan, Aurel Neamţu, Emanuel Ion, Ana Maria Mircea, Darius Mabda, Martina Meola, Zametheea, Raisa Radu, Alex Dowis şi Gabriela Dincă.

Marele câştigător al show-ului Românii au Talent, sezonul 12, care a reuşit să primească aprecierea publicului este fenomenalul dansator Darius Mabda, în vârstă de doar 13 ani. El este, în acelaşi timp şi câştigător şi al premiului de originalitate. Pentru acest ultim premiu publicul a trebuit să aleagă între Alex Dowis, DJ Hugo, Darius Mabda şi Eva Nicolescu, micuţul dansator fiind nominalizat, în final, şi cîştigătorul acestuia.

Darius vine dintr-o familie modestă. Mama lui este secretară la o firmă de construcţii, iar tatăl e pensionar. Micuţul mai are o soră, în vârstă de 18 ani. Este originar din Oradea şi a venit la Bucureşti pentru se dedicat artei coregrafice. El a luat parte la mai  multe competiţii de dans, din ţară şi din străinătateîn palmaresul său regăsindu-se locul I la la Freedom Dance Festival din Ungaria şi tot locul I la Bucharest Dance Festival. 

În continuare, clasamentul a fost următorul, pe locul 2 Emanuel Ion şi pe locul 3 Martina Meola.

Emanuel Ion este orb din naştere, dar acest fapt n-a făcut decât să-l facă mai puternic. Băiatul a învăţat să cânte la cinci instrumente: orgă, acordeon, chitară, chitară bass şi tobe. Pasiunea sa pentru muzică a început la o vârstă fragedă, 4 ani, când a cântat pentru prima dată la o orgă de jucărie.

Martina Meola este pianista fenomen, în vârstă de doar nouă ani. Ea a interpretat la pian o partitură complexă, mai dificilă decât la celelalte reprezentaţii. Martina a fost deja remarcată după ce a apărut la Românii au Talent,ea fiind admisă la Conservatorul din Milano, deşi are o vârstă mai mică decât cea permisă în regulamentul instituţiei. 

Au urmat: pe locul 4: Alex Dowis;  pe locul 5: Aurel Neamţu;  pe locul 6: Zametheea;  pe locul 7: X-Treme Brothers;  pe locul 8: Raisa Radu;  pe locul 9: Ana Maria Mircea;  pe locul 10: Gabriela Dincă şi pe
locul 11 s-a clasat Bianca Ciocârlan. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Andrei Tirighie
28.05.2022, 10:03:38

a fost "mișto", vorba juraților. juriul "mișto", concurenții "mișto", bravo proteveule.

+2 (2 voturi)
florea bunea
28.05.2022, 14:44:15

castigator nemeritat

+2 (2 voturi)
constantin rebegea
28.05.2022, 21:05:47

Emanuel Ion ar fi meritat fie si numai din cauza ca banii ar fi fost foarte necesari pentru el. Fetita cu pianul din Chisinau ar fi meritat premiul 1.Am fost foarte alarmat ca ar fi posibil s castige domnul acela Neamtu. Desigur, are glas bun, dar nu cred ca un glas bun te-ar putea face elegibil pentru romanii au talent.

+2 (2 voturi)
The Fog
30.05.2022, 10:15:44

La multe editii talentul a fost secundar, contand cat de "caz social" era concurentul si cat de bine i-a fost mediatizata viata cea vitrega. Fereasca Sfantul sa fii chiar extraordinar, dar provenit dintr-o familie instarita si sa fi avut parte de o educatie buna - automat nu mai e niciun talent, doar banii parintilor te-au facut cine esti. Adica, in termeni inca nu eradicati, sa le dam dupa necesitati, mai da-le naibii de posibilitati. Cam asta vad ca percep romanii ca "talent esential si eligibil". Se aplica si in politica. Cu rezultate notorii, de peste o suta de ani.

Modifică Setările