TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Scandal la Eurovision: Prezentatoarea TVR Eda Marcus a publicat filmarea cu momentul său de consternare după ce României i-a fost anulat votul juriului

18
16 May 2022 10:34:37
Autor: News.ro

Eda Marcus, prezentatoarea TVR, a publicat pe Instagram înregistrarea cu momentul "Bucharest is calling", consternarea ei atunci când Televiziunii Române i-a fost refuzată de către EBU (European Broadcasting Union) transmiterea în direct şi anunţarea punctajului juriului pentru Eurovision 2022.

"Aceasta este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision pe motive tehnice. Înregistrarea aceasta este de fapt dovada că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sărit pur şi simplu peste noi ca şi cand nu am fi existat", a scris Eda Marcus. 

View this post on Instagram

A post shared by Eda Marcus (@eda_marcus)

 
"Nu cred", a spus Eda Marcus atunci când prezentatorul Mika a anunţat că televiziune din România are probleme tehnice. 
 
Prezentatoarei Eda Marcus nu i s-a permis intrarea în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele, aşa cum TVR agrease în prealabil cu organizatorii, conform procedurilor.
 
Potrivit unor precizări ale TVR, "în cursul zilei de sâmbătă, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferinţe cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare/poziţionare/citire ale Edei Marcus. De asemenea, a participat la repetiţia de transmitere a rezultatului juriului, fără a primi vreo comunicare referitoare la eventuale suspiciuni sau intenţia organizatorului de a opera modificări asupra votului juraţilor României".
 
Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, a transmis într-un comunicat de presă că în cea de-a doua semifinală juriile naţionale din şase ţări au fost eliminate din concurs. Acestea au fost apoi înlocuite cu un rezultat agregat bazat pe ţări cu tipare de vot similar atât în ​​a doua semifinală, cât şi în marea finală. 
 
Punctajele juriilor naţionale din Azerbaijan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România, San Marino au fost anulate la Eurovision 2022. 
 
Juriul naţional al României acordase punctajul maxim, 12, Republicii Moldova. Din cauza unor pretinse nereguli la tiparul de vot, EBU a anulat voturile şi astfel cele 12 puncte ale României au fost acordate Ucrainei. 
 
Reprezentanţii TVR au reiterat faptul că "nici juraţii, nici reprezentanţii TVR, nu au fost anunţaţi, după a doua semifinală, de existenţa unor suspiciuni la adresa votului României. Aşadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanţii să fie anunţaţi în prealabil, aceştia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naţionale au fost modificate de organizator".
 
TVR a solicitat organizatorilor ESC să furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un "substitut" calculat într-un mod netransparent.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Pop Max
16.05.2022, 10:50:15

E fascinant cum, după toți anii ăștia în care Eurovizion s-a dovedit a fi un fake de proporții continentale, încă mai există oameni „consternați” că nu e „pe bune”.

+11 (33 voturi)
Augustin Man
16.05.2022, 11:10:03

"What? WHAT? Nu cred, deci nu cred!" Patetic de-a dreptul. O inteleg pe respectiva doamna: punea suflet si nu-i pasa ca Eurovision a ajuns o pacaleala trista...

+9 (15 voturi)
Gib
16.05.2022, 11:27:57

Pct.1 - urasc manelele si manelistii Pct.2 - nu ascult manele altfel decat fortat de decibelii aruncati cu forta de catre cei care le iubesc si le ofera cu darnicie tuturor Pct.3 - nu mai urmaresc demult "vanzolelala" numita Eurovision song contest Pct.3 - il urasc pe Putin pentru ceea ce face, nu-i iubesc pe ucrainieni dar ii compatimesc Pct.4 - am ascultat a doua zi melodia premiata Srefania si mi s-a ridicat tensiunea Pct.5 - trebuie sa revin la pct,1 si sa zic ca fata de melodia premiata (unde o fi melodia?) fondul sonor al manelelor fara solist si versuri (atata cat mi-am permis sa ascult) este o placuta muzica fata de insailatura caraghioasa a indivizilor din Ucraina. Nu mai continui ca deja v-am plictisit destul.

+8 (16 voturi)
vasile preda
16.05.2022, 11:59:21

daca lasati lucrurile asa, asa vor ramine, bataia lor de joc

+6 (10 voturi)
Kongo-Müller
16.05.2022, 13:03:50

De ce ne mai agitam ? Castigatorul se stia deja d-inaintea inceperii festivalului.

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările