TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Sebastian Ghiţă, omul din spatele RTV, spune că negociază preluarea Pro FM, dar că nu e interesat de Mediafax

1
29 May 2014 14:44:06
Autor: Victor Arvunescu
Sebastian Ghiţă, deputat PSD şi omul
care controlează prin apropiaţi postul de televiziune România TV,
a declarat că grupul media pe care îl construieşte se pregăteşte
de „o fuziune şi de o vânzare“
Sebastian Ghiţă, deputat PSD şi omul care controlează prin apropiaţi postul de televiziune România TV, a declarat că grupul media pe care îl construieşte se pregăteşte de „o fuziune şi de o vânzare“

Sebastian Ghiţă, deputat PSD şi omul care controlează prin apropiaţi postul de televiziune România TV, a declarat într-un interviu acordat pentru „HotNews“ că grupul media pe care îl construieşte se pregăteşte de „o fuziune şi de o vânzare“. Pe lângă această declaraţie, el a arătat că este pe cale să preia ProFM/Info Pro de la Pro TV şi că doreşte să îşi reducă influenţa de mogul media.

„Am investit, iar acum, grupul media pe care-l construiesc, se pregăteste de o fuziune şi de o vânzare. Nu o să vă dau detalii acum, dar foarte probabil, atragerea unui partener străin, vizibil pe piaţa europeană, este urmatorul pas“, a dezvăluit Sebastian Ghiţă pentru „HotNews“. Totodată, acesta a mai spus că „nişa tabloidă“ este singura şansă pentru România TV de a supravieţui în condiţiile în care noii investitori vor „piaţa şi banii“. „Deci nu cred că România TV ar fi avut altă şansă dacă nu selecta această nişă“, a completat el.

În acest sens, Ghiţă spune că negociază cu un cunoscut grup german. Pe de altă parte, deputatul PSD susţine că doreşte să-şi diminueze influenţa de mogul media şi admite că a luat această decizie la semnalul „unor ambasade“ şi în contextul mesajelor transmise de americani în legatură cu influenţa oligarhilor în estul Europei. „Nici nu cred că am puterea şi n-am nici chemarea, nici voinţa să mă lupt cu toată lumea. Eu sunt ce sunt“, a mai zis Ghiţă.

Pe lângă acestea, Ghiţă anunţă că este pe cale să preia ProFM/Info Pro de la Pro TV, dar nu şi alte active ale trustului Pro. Se confirmă astfel ipoteza lansată de curând conform căreia Central European Media Enterprises (CME), compania-mamă a televiziunii Pro TV, vrea să renunţe la mai multe active din România, printre care se numără „părţi ale Media Pro, precum staţiile radio, cinematografele şi afacerile de distribuţie de film“. De altfel, la începutul acestui an, au apărut zvonuri în urma cărora s-a scris că CME conspectează piaţa din România pentru vânzarea companiilor şi a mărcilor de aici.

Deputatul PSD mai spune că a discutat cu Adrian Sârbu care ar dori să vândă Mediafax dar nu şi-a exprimat intenţia să cumpere deoarece ar fi convins că vinde scump. „Am avut discuţii cu domnul Sârbu cum că ar dori să vândă, în schimb nu mi-am exprimat niciodată interesul şi intenţia pentru că sunt convins că va dori să le vândă foarte scump“, a declarat acesta.

Ghiţă a mai spus că este interesat să achiziţioneze Ziare.com, dar că negocierile s-au blocat acum şase-opt luni din cauza sumelor foarte mari cerute. „Am oprit negocierile acum şase luni sau opt luni pentru că acţionarii lor doreau foarte mulţi bani şi nu cred că merita“, a mărturisit el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
29.05.2014, 18:26:29

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările