TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Seria „Războiul Stelelor“, difuzată pe AXN: când sunt programate cele şase episoade

1
2 Oct 2015 12:11:37
Autor: Victor Arvunescu
Darth Vader vine la AXN într-un
maraton „Războiul Stelelor“ FOTO Arhivă
Darth Vader vine la AXN într-un maraton „Războiul Stelelor“ FOTO Arhivă

AXN difuzează, începând cu acest weekend, întreaga serie „Star Wars/ Războiul Stelelor“ pentru a marca lansarea din luna decembrie a celui mai nou film din serie, „The Force Awakens“. Pe lângă acestea, postul de televiziune va avea şi o zi dedicată fenomenului, dar şi seri tematice.

Seria „Războiul Stelelor“ va fi difuzată în acest weekend de postul AXN. Astfel, AXN începe cu episoadele I, II şi III, care descriu căderea Republicii şi ridicarea Imperiului. Apoi episoadele IV, V şi VI, care descriu povestea Războiului Civil Galactic, în care tânărul Luke Skywalker se antrenează să devină cavaler Jedi pentru a-l învinge pe Darth Vader. În completarea programului Războiul stelelor, AXN va difuza şi seriile animate: „Războiul clonelor VI“ şi „Star Wars: Rebelii“, precum şi documentare din culise.

Totodată, AXN va avea şi un maraton de o zi dedicat fenomenului „Războiul Stelelor“ pe 1 noiembrie, dar şi seri tematice, pe 28, 20 şi 30 noiembrie, înainte de premiera „Star Wars: The Force Awakens“, cu premiera mondială pe 18 decembrie.

În continuare, descrierile filmelor din seria „Războiul Stelelor“.

„Războiul Stelelor: Ameninţarea Fantomei“ - 3 octombrie, ora 21:00

Eşuaţi pe planeta deşertică Tatooine după salvarea tinerei Regina Amidala de invazia iminentă a Naboo, ucenicul Jedi Obi-Wan Kenobi şi Maestrul lui Jedi Jinn Qui-Gon descoperă un tânăr sclav neobişnuit de puternic, în vârstă de nouă ani, numit Anakin Skywalker. Anakin câştigă o cursă palpitantă de Podrace şi, odată cu ea, libertatea de a pleca de acasă pentru a fi antrenat ca un Jedi. Eroii se întorc la Naboo, unde Anakin şi Regina se confruntă cu forţele de invazie masivă, în timp ce doi cavaleri Jedi se luptă cu un duşman de moarte pe nume Darth Maul. Numai atunci îşi dau seama că invazia reprezintă doar primul pas într-o schemă sinistră a forţelor re-emergente ale întunericului, cunoscut sub numele de Sith.

„Războiul Stelelor: Atacul Clonelor“ - 4 octombrie, ora 21:00

La zece ani după invazia Naboo, galaxia este în pragul unui război civil. Sub conducerea unui renegat Jedi pe nume Contele Dooku, mii de sisteme solare ameninţă să se rupă de Republica Galactic. Când o tentativă de asasinare atârnă asupra senatorului Padmé Amidala, fosta regina a Naboo, ucenicul Jedi Anakin Skywalker în vârstă de douăzeci de ani, este trimis să o protejeze. În cursul misiunii sale, Anakin descoperă dragostea pentru Padmé, precum şi propria sa parte întunecată. Curând, Anakin, Padmé şi Obi-Wan Kenobi sunt traşi în mişcarea separatistă şi în Războiul Clonelor.

„Războiul Stelelor: Răzbunarea Sith“ - 10 octombrie, ora 21:00

La ani distanţă de întâmplările din Războiul Clonelor, nobilii cavaleri Jedi conduc o armată masivă de clone într-o bătălie împotriva Separatiştilor. Când Sith dezvăluie o intrigă veche de o mie de ani pentru a conduce galaxia, Republica se clatină şi din cenuşa ei se naşte Imperiul galactic. Eroul Jedi Anakin Skywalker este sedus de partea întunecată a forţei pentru a deveni noul învăţăcel al Împăratului - Darth Vader. Cavalerii Jedi sunt decimaţi, iar Obi-Wan Kenobi şi maestrul Jedi Yoda sunt forţaţi să se ascundă. Singura speranţă pentru galaxie sunt copiii lui Anakin - gemenii născuţi în secret, ce vor ajunge eroi.

„Războiul Stelelor: O nouă speranţă“ - 11 octombrie, ora 21:00

La 30 de ani după „Războiul stelelor: Ameninţarea fantomei“, cel de-al patrulea episod al saga se întoarce pe planeta deşertică Tatooine. Tânărul Luke Skywalker începe să îşi descopere destinul atunci când, în căutarea unui droid pierdut, el este salvat de cavalerul Jedi retras, Obi-Wan Kenobi. Un război civil se întinde prin galaxie şi forţele rebele luptă împotriva Imperiului Galactic, iar Luke şi Obi-Wan se înrolează în ajutorarea pilotului Han Solo. Alături de cei doi droizi ciudate R2-D2 şi C-3PO, echipa neobişnuită pleacă în misiunea de salvare a liderului rebel, prinţesa Leia şi utilizează planurile furate pentru a distruge arma supremă a Imperiului.

„Războiul Stelelor: Imperiul contraatacă“ - 17 octombrie, ora 21:00

După distrugerea Stelei Morţii, forţele imperiale continuă să urmărească rebelii. După înfrângerea rebelilor pe planeta Hoth, Luke călătoreşte către planeta Dagobah pentru a se antrena cu maestrul Jedi Yoda, care a trait ascuns de la căderea Republicii. În încercarea de a-l converti pe Luke care partea întunecată, Darth Vader îl păcăleşte pe tânărul Skywalker să meargă în Bespin. În mijlocul unui duel încrâncenat cu Vader, Luke are o revelaţie cutremurătoare despre Lordul Sith.

„Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi“ - 18 octombrie, ora 21:00

La un an după acţiunea din „Imperiul contraatacă“, imperiul se pregăteşte să strivească Rebeliunea cu o Stea a morţii mai puternică, în timp ce flota rebelă pregăteşte un atac masiv asupra staţiei spaţiale. Luke Skywalker îl confruntă pe Darth Vader într-un duel final culminant în faţa Imperiului răului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

foarte atent
2.10.2015, 13:49:05

cw mai, o luna plina de stele!! pacat ca trebuie sa astepti atata timp!!!

Modifică Setările