TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Serialul „Dosarele X“ revine pe micile ecrane după o pauză de 13 ani

0
25 Mar 2015 09:18:10
Autor: Victor Arvunescu
Agenţii
FBI Fox Mulder (David Duchovny) şi Dana Scully (Gillian Anderson)
primeau sarcina de a investiga aşa-numitele „Dosare X“ sau
cazuri nerezolvate care implică prezenţa unor fenomene paranormale
FOTO Facebook
Agenţii FBI Fox Mulder (David Duchovny) şi Dana Scully (Gillian Anderson) primeau sarcina de a investiga aşa-numitele „Dosare X“ sau cazuri nerezolvate care implică prezenţa unor fenomene paranormale FOTO Facebook

Serialul-fenomen „Dosarele X“ va reveni pe micile ecrane într-o ediţie limitată de şase episoade, după o pauză de 13 ani. Compania Fox, care a produs seria în trecut, a confirmat vestea, Chris Carter, creatorul „dosarelor“ revenind în poziţia de regizor.

„Nostalgia este dincolo de noi“, după de reţeaua americană Fox a anunţat că celebrul serial „The X Files/Dosarele X“ va reveni pe micile ecrane după o pauză de 13 ani. Chris Carter, creatorul producţiei, va superviza şi regiza seria ce va include şase episoade, în care actorii David Duchovny (54 de ani) şi Gillian Anderson (46 de ani) vor relua rolurile agenţilor Fox Mulder şi Dana Scully, anunţă „Huffington Post“.

„Mă gândesc că a fost doar o pauză comercială de 13 ani. Vestea bună este că lumea a devenit şi mai ciudată, un moment perfect să spunem cele şase poveşti“, a declarat Chris Carter despre „redeschiderea“ „Dosarelor X“.

„Am avut privilegiul să lucrăm cu Chris de-a lungul celor nouă sezoane din «Dosarele X», unul dintre cele mai creative seriale din carierele noastre, iar acum suntem şi mai încântaţi că putem să explorăm această lume tot alături de el. «Dosarele X» nu a fost un simplu serial seminal pentru studio şi pentru reţea, ci un fenomen la nivel mondial care a dat formă culturii. Foarte puţine seriale au avut fani atât de dedicaţi, iar noi suntem entuziasmaţi că putem să le oferim încă un capitol palpitant din întâmplările mult aşteptate ale celor doi agenţi Mulder şi Scully“, au declarat la comun Dana Walden şi Gary Newman, preşedinţi şi directori executivi ai Fox Television Group.

Pentru moment, Fox nu a dezvăluit nicio dată de lansare a viitoarei serii care va include şase episoade, filmările urmând să înceapă în vara acestui an.

Primele veşti ale revenirii serialului au ieşit la iveală la începutul acestui an, atunci când Dana Welden a confirmat că e va încerca realcătuirea echipei formate din David Duchovny şi Gillian Anderson, în timp de Gary Newman a luat parte la discuţii privind producţia. Pe de altă parte, în 2013, la 20 de ani la lansarea serialului, Gillian Anderson a spus că pur şi simplu nu este interesată de un astfel de proiect, atunci când a fost întrebată dacă ar dori să participe într-o „ediţie limitată“ de episoade. Spre încântarea fanilor, actriţa a adăugat imediat că „un film ar fi minunat“.

Serialul „Dosarele X“, difuzat 1993 şi 2002, urmărea povestea a doi agenţi FBI care primesc sarcina de a investiga aşa-numitele „Dosare X“ sau cazuri nerezolvate care implică prezenţa unor fenomene paranormale. Pe măsură ce serialul a evoluat, ambii agenţi au fost prinşi într-un conflict mult mai mare, o adevărată „mitologie“, aşa cum spuneau producătorii. În 1998 a apărut primul lungmetraj inspirat din serialul TV, „Dosarele X: Înfruntă viitorul“, în regia lui Rob Bowman, urmat de „Dosarele X: Vreau să cred“, de Chris Carter, lansat în 2008. Deşi a fost considerat cel mai longeviv serial science-fiction din istoria televiziunii americane, acest titlu a fost pierdut în favoarea serialului Stargate SG-1. În anul 2007, revista „Time“ l-a inclus în lista „Celor mai bune 100 de seriale din istoria televiziunii“. Motto-ul producţiei, „Adevărul este dincolo de noi“, a intrat în istoria televiziunii, alături de personaje şi îmbinarea mai multor genuri: SF, fantasy, horror şi mystery. Serialul „Dosarele X“ a fost distins cu 16 premii Emmy.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările