TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Sindicaliştii din Agerpres se pregătesc de grevă după ce le-au fost tăiate salariile

2
1 Jul 2019 14:43:36
Autor: Alexandra Constanda
FOTO 123RF
FOTO 123RF

Sindicaliştii din agenţia de presă Agerpres se pregătesc să intre în grevă în semn de protest faţă de tăierile bugetare. Ca urmare a restricţiilor finanaciare aplicate de Guvernul Dăncilă, jurnaliştii vor primi salariile diminuate cu 15%.

În anul în care Agenţia Naţională de Presă Agerpres sărbătorşte 130 de ani de la înfiinţare, angajaţii săi sunt „premiaţi“ de guvernanţi prin reducerea veniturilor salariale cu 15 %, notează HotNews.ro
 
Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind a decis convocarea Adunării Generale în sesiune extraordinară, în data de 11 iulie, pentru a analiza oportunitatea declanşării unor acţiuni greviste în Agenţia Naţională de Presă Agerpres.
 
„Din informaţiile pe care le deţinem, ca urmare a restricţiilor bugetare, în data de 10 iulie 2019 angajaţii Agerpres vor primi salariile diminuate cu 15% din cauza neplăţii sporului pentru condiţii vătămătoare de muncă. SRJ MediaSind precizează că acest spor a fost acordat începând cu luna noiembrie 2018 în urma constatării de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Bucureşti şi ai Institutului Naţional de Sănătate a mai multor noxe care pun în real pericol sănătatea angajaţilor din cea mai mare agenţie de presă a statului“, se arată în document.
 
Practic, spune Sindicatul, acei bani care erau folosiţi de angajaţi pentru refacerea sănătăţii sunt acum tăiaţi, în condiţiile în care agenţia nu deţine sumele necesare pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă şi pentru a înlătura noxele depistate.
 
„Precizăm că propunerile SRJ MediaSind înaintate Consiliului Director încă din data de 27 mai 2019, privind restructurarea/reorganizarea agenţiei în baza unor principii echitabile, de sus în jos, începând cu renunţarea la o funcţie de director general adjunct, transformarea direcţiilor în servicii şi eliminarea/comasarea birourilor, care ar fi diminuat semnificativ cheltuielile instituţiei, nu au fost luate în considerare“, menţionează sursa citată.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Comunist Anti
1.07.2019, 14:51:08

Pai cum ? Nu a marit PSD-ul salariile ?! Aaaaa...am uitat ! PSD-ul mareste prin micsorare !!!! LOL

marin boy
1.07.2019, 17:18:25

- Nu este vorba de o diminuare a salariului ci de taierea unui spor inventat. Cre sunt,, conditiile vatamatoare de munca" pentru fatucile alea care se plimba toata ziua pe holurile si cantina parlamentului sau pentru stiristii de prin redactiile televiziunilor sau posturilor de radio?