TV / Media

articolul anterior articolul urmator

„Starea Naţiei“, somaţie de la CNA pentru limbaj injurios: ce apelative a folosit Dragoş Pătraru la adresa Vioricăi Dăncilă şi a lui Teodor Meleşcanu VIDEO

17
9 Oct 2019 13:41:42
Autor: Andreea Neblea
Dragoş Pătraru FOTO Prima TV
Dragoş Pătraru FOTO Prima TV

Postul Prima TV a fost sancţionat cu somaţie publică de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din cauza limbajului injurios folosit de Dragoş Pătraru la adresa premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui Senatului, Teodor Meleşcanu, în emisiunea „Starea Naţiei“.

CNA a decis sancţionarea postului Prima TV cu somaţie publică după ce Dragoş Pătraru a folosit un limbaj injurios în emisiunea „Starea Naţiei“, când a vorbit despre Viorica Dăncilă şi despre Teodor Meleşcanu, potrivit Paginademedia.ro.
 
Sancţiunea a venit pentru două ediţii ale emisiunii de pe Prima TV, difuzate pe 8 şi 11 septembrie. Mai exact, Pătraru a folosit apelativele „analfabeto“ şi „inculto“ la adresa Vioricăi Dăncilă.
 
„Pe lângă ăia şapte ani de acasă, să ştiţi, doamnă, că urmează nişte ani de şcoală. Mai mulţi de şapte. Da, e o plictiseală a dracu`, n-aţi văzut aşa ceva. E trist, e trist când ajungi să vorbeşti în felul ăsta, analfabeto, inculto şi altele de genul acesta, cum fac eu aici, la această emisiune, seară de seară. E trist, e umilitor, dar nimeni n-o ţine pe această femeie incultă să stea moţ în fruntea ţării“, a fost unul dintre comentariile realizatorului TV.
 
În ceea ce îl priveşte pe Teodor Meleşcanu, Pătraru l-a numit „mizerabil“, „lătură“ şi „jeg uman“: „Hai bre, nea Mele, nu mai găseşti nişte mizerabili aşa, ca matale, prin ALDE?“, „Ce mă uimeşte pe mine, nimeni, dar nimeni din politică, nu spune despre Meleşcanu revoltat – Domnule, omul este o mizerie, un jeg uman, cum să faci aşa ceva“, „Adică mizeriile astea din politică, foarte multe, sunt făcute totuşi cu o minimă, o minimă fereală. E, Meleşcanu, nimic. Lătură pe faţă, omul“. 
   
 
Deşi în timpul vizionării momentelor unii membri CNA au zâmbit, Radu Herjeu a replicat că nu-i vine să râdă, indiferent despre cine este vorba. „Pentru“ somaţie publică au votat Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Orsolya Borsos, Alex Kocsis, Cristina Pocora. Dorina Rusu a votat „împotrivă“. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

cuore hombra
9.10.2019, 14:02:12

le-a spus pe nume alor doi: - Dancila e o vaca inculta - Melescanu un securistoid besinos Epitetul de vaca pentru Verika Vasilika e de la mine, cu dedicatie Bineinteles ca aia de la CNA au sarit sa apere mana celor care iau pus in functii! Pusi politic, slugoi forever

+9 (13 voturi)
Maximilian Vladimir
9.10.2019, 14:34:32

Chiar daca ai emisiunea ta, asta nu iti da dreptul sa ii jignesti pe ceilalti cum vrei tu. Daca intr-adevar esti educat asa cum te lauzi, poti sa gasesti ale artificii de limbaj prin care sa se inteleaga ceea ce ai spus direct. legea nu inseamna sa faci ce cvrei trebuie sa faci atat cat iti permite legea. Ai trecut dincolode lege platesti.

-9 (13 voturi)
Lennon Yuri
9.10.2019, 14:40:27

Apropo, de batutu ala de la televiziunea securistului sef, nimic? Chiar asa, nu a inregstrat nimeni boraturile varsate de acest individ? Se pare pt. CNA unii sunt mai egali decat altii !!!!

+3 (7 voturi)
Kiriacu Gheorghe
9.10.2019, 14:55:41

Am trăit multă vreme printre persoane mai puţin educate care veneau din medii sordide uneori periculoase, am lucrat cu puşcăriaşi (în general găinari dar mai erau şi duri printre ei), oamenii ăştia vorbeau cuviincios, cât îi ducea capul şi educaţia, dar nu se spurcau la gură decât la mânie. În lumea politică românească s-a propagat tendinţa de a bălăcări adversarul, să-l faci troacă de porci este prea puţin, umilirea lui este mizilic. Trebuie băgat cu capul în latrină, îndesat bine, el şi neamul lui cel adormit. După ce trece vâjâiala, pupat Piaţa Independeţei!

+2 (6 voturi)
Bogdan Matis
9.10.2019, 14:59:34

CNA-ul se comportă din nou ca o unealtă de cenzură politică făcând zid în jurul celor care sunt la guvernare și duc țară de râpă. Oare Dancilă nu ar fi meritat câteva amenzi grase de la CNA pentru insultele aduse limbii române și mai ales poporului român? Ne-a făcut de râs cam peste tot pe unde a mers în acestă lume, cum propuneți să sancționam acest prejudiciu de imagine? CNA-ul și-a pierdut de mult credibilitatea ca instituție neutră și echitabilă din punct de vedere politic, iar favoritismul față de televiziunile de propagandă este deja la ordinea zilei

+6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (17)