TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Supravieţuitorul, debut cu lacrimi: „Mi-aş dori foarte mult să fiu dată afară, pentru că nu-mi place deloc ce se întâmplă aici“ VIDEO

2
13 Sep 2016 06:05:45
Autor: Alexandra Constanda
Cei 18 concurenţi pun la cale planul de supravieţuire şi eventualele alianţe FOTO Pro TV
Cei 18 concurenţi pun la cale planul de supravieţuire şi eventualele alianţe FOTO Pro TV

Supravieţuitorul a debutat cu lacrimi pentru unii dintre concurenţi, cu provocări şi primele alianţe puse la cale. Dacă la început toţi cei 18 români păreau entuziasmaţi, în mai puţin de 24 de ore, unii dintre ei au clacat.

„Suntem într-unul dintre cele mai spectaculoase, dar şi izolate locuri de pe pământ. Insulele adăpostesc specii de animale pe cât de impresionante, pe atât de periculoase. Un adevărat paradis, dar şi un loc sălbatic şi înfricoşător. Liniştea poate fi zguduită din senin de furtuni tropicale înspăimântătoare. 18 români au zburat doar cu hainele de pe ei până la capătul lumii şi sunt pe cale să înceapă aventura vieţii lor. Nu au nici cea mai mică idee despre ceea ce urmează să li se întâmple. În acest joc, oricând se poate întâmpla orice“, a explicat Dragoş Bucurenci în debutul primului episod.

Adina (28 de ani, studentă la medicină), Alex (27 de ani, expert tehnici de supravieţuire), Alexandra (25 de ani, designer vestimentar), Alin (35 de ani, Project Manager), Andreea (27 de ani, instructor de patinaj artistic), Andrei (27 de ani, consultant IT), Aurelia (36 de ani, administrator firmă de porci), Diana (26 de ani, însoţitor de bord), Ina (38 de ani, artist fotograf), Iulian (18 ani, sportiv), Liviu (40 de ani, administrator firmă), Lucian (24 de ani, barman), Maria (24 de ani, agent de poliţie), Mircea A. (48 de ani, constructor), Mircea S. (38 ani, avocat), Otniela (27 de ani, make-up artist), Raisa (27 de ani, balerină) şi Robert (29 de ani, masterand educaţie fizică şi sport) sunt concurenţii din primul sezon „Supravieţuitorul“.

Aceştia sunt obligaţi, timp de 44 de zile, să trăiască împreună pe insule pustii, să îşi construiască o nouă societate, să îşi procure singuri hrana, în condiţii lipsite de orice fel de confort şi, în acelaşi timp, să se lupte pentru supravieţuire, dar şi unii cu alţii, pentru a demonstra că merită titlul de „unicul supravieţuitor“ şi premiul în valoare de 100.000 de euro.

Ajunşi în Filippine, concurenţii au fost fermecaţi de frumuseţea locului şi s-au arătat extrem de încrezători că nu va fi chiar atât de greu. Câteva gânduri exprimate la începutul aventurii.

Andrei: „Veselie, agitaţie, care e mai slab, care e mai puternic, puţină strategie, dar degeaba, o învălmăşeală de sentimente care probabil se vor transforma în cu totul altceva.“

Iulian: „În acest concurs contează să ai un echilibru între a fi sportiv şi a încerca să manipulezi oarecum, dar să nu pici dintr-o extremă în alta.“

Alexandra: „Voi fi o persoană echilibrată, curajoasă şi cel mai bun să câştige.“

Lucian: „Trebuie să fii şi un bun sportiv, să te şi adaptezi la echipă, să ţii cu grupul“

Otniela: „Şansele sunt egale, pe parcurs ne vom da seama care are şanse mai mari şi care nu.“

Ina: „Va fi importantă alianţă şi ce ştii să faci cu creierul. Planul meu e să mă aliez cu oameni buni pe toate planurile.“

Robert: „Alianţele contează, însă nu trebuie neglijată nici competivitatea. Îmi doresc să ne vedem ca nişte adversari şi nu ca nişte inamici.“

Fără prea multe introduceri, Dragoş Bucurenci i-a luat prin suprindere pe concurenţi anunţându-i că au la dispoziţie doar zece secunde pentru a se pregăti să înoate până la mal. Primul bărbat şi prima femeie care ajung la mal şi iau colierele vor deveni liderii fiecărui trib, în timp ce ultimii vor fi eliminaţi.

Diana şi Lucian au ieşit învingători, chiar dacă lui i s-a făcut rău la sfârşitul probei, în timp ce Aurelia şi Liviu au fost codaşi, prin urmare au fost eliminaţi. Sau cel puţin aşa au fost lăsaţi să creadă ceilalţi concurenţi. În realitate, cei doi au fost trimişi pe Insula Exilului, unde trebuie să reziste 40 de zile pentru a primi şansa de a reveni în competiţie. Mai mult, fiecare concurent eliminat este trimis în exil, însă şi pe acea insulă vor exista dueluri în urma cărora un concurent chiar este trimis acasă.


Au avut doar 10 secunde sa se pregateasca pentru aceasta proba. Doi concurenti au parasit deja insula pe http://supravietuitorul.protv.ro/

Fiecare lider a ales culoare tribului: Diana – roşu (Tupig, care înseamnă „apă“) şi Lucian – albastru (Hangin, care înseamnă „vânt“). Apoi, fiecare lider a ales un membru de sex opus care să i se alăture, iar acesta a ales la rândul lui un membru de sex opus şi tot aşa. „De oamenii din trib depinde supravieţuirea voastră“, le-a atras atenţia Bucurenci.

Tribul roşu, condus de Diana, este format din Alin (pentru că a dat dovadă de mult curaj), Adina, Andrei (pentru că are muşchi), Andreea, Alexandra, Mircea şi Iulian.

supravietuitorul

Tribul albastru, condus de Lucian, este format din Raisa (pentru că e sportivă şi rezistă), Mircea, Alex, Maria, Robert, Ina şi Otniela.

supravietuitorul

Înainte ca fiecare trib să meargă pe insula lui, concurenţii au avut la dispoziţie 60 de secunde să sape după proviziile ascunse. Tribul roşu a avut o „recoltă“ bogată, găsind inclusiv un preţios briceag, dar şi ulei şi orez.

„Ei trebuie să înţelegeaă că tribul e un joc social, un  test al abilităţilor interpersonale ale fiecăruia, de felul în care vor şti să se integreze în triburile lor poate să depindă salvarea sau distrugerea lor. Regulile jocului spun că o dată la patru zile un trib trebuie să vină la Consiliul Tribal şi să decidă ce concurent părăseşte competiţia“, a mai explicat Bucurenci.

În timp ce tribul albastru a avut parte de o primă zi ploioasă, tribul roşu s-a luptat cu deshidratarea şi canicula. Toţi, însă, au realizat rapid că nu au unde să doarmă, că sunt înconjuraţi de insecte şi vietăţi periculoase, dar şi că mâncarea lor se rezumă la banane şi nuci de cocos.

Şi au apărut şi primele nemulţumiri, cel puţin  în tribul albastru, mulţi membri declarându-se deranjaţi de modul în care Lucian a decis să abordeze situaţia din postura de lider. „Vorbeşte foarte mult şi face mai puţin. Îi place să ţină trofeele, dar ceilalţi muncesc, el vine doar la poza finală. Îi place numai să comande, să urle şi să facă cum vrea el“, a declarat Otniela. „Ne mai ciondănim, dar e doar de moment“, a precizat la rândul lui Lucian.

„Am de gând să-i manipulez pe toţi ca să-mi fie mie bine“, a mărturisit Alin, care s-a gândit să ajungă în finală alături de Diana şi Andrei.

Tribul albastru s-a confruntat cu prima problemă serioasă: a pierdut maceta primită la începutul emisiunii, o unealtă de mare ajutor, iar vina pare să-i aparţină Raisei, ea fiind ultima văzută cu maceta în mână.

Tribul roşu a reuşit să facă focul şi să pregătească o cină cu banane la grătar, orez. Şi un rac, găsit târziu în noapte, când multora le-a fost aproape imposibil să adoarmă din cauza frigului.

Dimineaţa le-a găsit pe fete extrem de demoralizate. „Mi-aş dori foarte mult să pierdem prima probă şi să fiu dată afară, pentru că nu-mi place deloc ce se întâmplă aici“, a declarat Adina. „O să cedăm pe rând şi n-au trecut nici 12 ore“, a fost şi părerea Andreei. Diana chiar a izbucnit în lacrimi: „E greu, e foarte radicală schimbarea, lipsa mâncării, am dormit afară, a fost frig, te şochează totul. Sunt puternică, o să merg mai departe, dar am emoţii.“


Cum arata concurentele dupa 12 ore petrecute pe insula pe http://supravietuitorul.protv.ro/

Pe de altă parte, Maria, din tribul albastru, vrea să stea mai departe de ceilalţi şi crede că mai bine vorbeşte cât mai puţin. „Eu sunt poliţistă, dar mă dau vânzătoare, nu vreau să devin o ţintă, nimeni nu bănuieşte nimic. Vreau să-mi fac o alianţă puternică“, a mărturisit concurenta. Ea a adăugat că Lucian Zapp şi Raisa sunt primele ei opţiuni pentru a forma o coaliţie, chiar dacă pe Raisa nu ar ţine-o până la final – „E prea plăcută şi nu am nevoie de oameni plăcuţi.“ În ceea ce priveşte propunerea spre eliminare, Maria a numit-o pe Otniela. În cele din urmă, fetele din tribul albastru au sfârşit prin a face o alianţă, însă Ina joacă la două capete, aliatul principal fiind Mircea, alături de care speră să ajungă în finală.

După ce au primit apă rece, concurenţii au fost puşi în faţa celei de-a doua probe, dar nu înainte ca fiecare trib să-şi aleagă un nou lider prin vot. Lucian şi-a păstrat rolul la tribul albastru, în timp ce majoritatea tribului roşu a decis să-l pună în funcţie pe Andrei.

Cele două echipe au fost obligate să se lupte pentru recompensă – o trusă completă de pescuit –, iar liderii au avut de luat o serie de decizii importante pentru felul în care a decurs proba.

Astfel, au ales cel mai bun înotător, cel mai puternic, cel mai agil şi cel mai inteligent coechipier.

Echipa roşie formată a fost, în ordine: Iulian, Andrei, Mircea şi Alin.

Echipa albastră formată a fost, în ordine: Mircea, Robert, Lucian şi Alex.

Proba: Înotătorul să înoate până la o valiză, de unde eliberează o cheie, cel mai puternic deschide cu cheia două trepte din lemn şi le cară în faţa bârnei, cel mai agil va traversa bârna în timp ce manevrează cheia pe sfoara răsucită în jurul lemnului până o eliberează, cel mai inteligent va debloca piesele unui puzzle în formă de turn. Cine rezolvă primul puzzle-ul câştigă recompensa.

Tribul roşu a câştigat prima întrecere şi a avut parte de o cină copioasă – ciorbă de peşte, cartofi prăjiţi şi peşte fript –, în timp ce tribul albastru a încheiat a doua zi într-o situaţie teribilă – fără mâncare, fără foc, fără macetă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Aurel Paun
13.09.2016, 12:30:15

Dintr-o adunatura de prostitute de lux si corditori fara serviciu, ahtiati dupa suta de mii de euro, PRO TV incearca sa faca un spectacol serial de prost gust, ca si cel de anul trecut. Acel loc izolat din Filipine este in vre-un studiou al PRO TV, ca si data trecuta?

+4 (6 voturi)
ivanhoe zoom
13.09.2016, 14:32:16

Emisiune cu si pt.cei cu IQ deficitar.

0 (2 voturi)
Modifică Setările