TV / Media

articolul anterior articolul urmator

TVR – Înapoi la Matusalem!

5
24 Sep 2016 07:23:31
Mircea Morariu

S-au împlinit în aceste zile un an de când Parlamentul României a comis imensa neghiobie de a-i încredinţa conducerea TVR doamnei Irina Radu.

A numit-o mai întâi director general interimar, iar cum funcţia şi salariul aferent, deloc modest, doar 18000 de lei pe lună, o sumă considerabilă în cazul unei instituţii aflată în pragul falimentului, a fost pe placul acestui Pristanda în fustă, respectiva doamnă nu s-a dat în lături, a acceptat toate jocurile murdare posibile, a făcut orice compromis cerut de PSD şi visul i-a fost împlinit. În primăvara, doamna Irina Radu a devenit preşedinte-director general cu acte-n regulă. Procedurile nu au fost tocmai ok, dar nu chestiunile de morală îi dau dureri de cap insei care a tot plecat şi a revenit în TVR  conform  principiului slujesc pe cine dă mai mult, trădez dacă îmi intră mai mulţi bani în puşculiţă. Vorba lui Caragiale- Ghiţă, pupă-i în bot şi papă tot!

Doamna Irina Radu nu a lăsat nemarcată sus-menţionata aniversare. A produs câteva ziceri memorabile. A afirmat că managementul TVR nu se va lăsa influenţat de articole de presă şi de bloguri ceea ce e perfect adevărat. Managementul se lasă influenţat doar de telefoane primite de sus de tot, vezi cazul de tot râsul Mădălina Dobrovolschi. Şi a mai dat un simulacru de interviu în Evenimentul zilei.  Un interviu din care Kant să fii, tot nu înţelegi nimic. Doar că grila de toamnă nu va produce mari surprize, că va fi una de supravieţuire, dar că vor urma curând înnoiri. Înnoiri şi concedieri căci doamna Radu le-a pus gând rău celor ce nu fac nimic. Foarte bine.

S-a întrebat însă oare distinsa doamnă Radu dacă le-a dat să facă? Fiindcă, după modelul catastrofal din vara lui 2013, când sus-numita doamnă Radu era director de programe şi îl slujea pe Elwis Claudiu Săftoiu, pe vremea aceea pdg, noi, sărmanii telespectatori, am avut parte doar de reluări. Fireşte, cu rating foarte aproape de zero. Marea realizare a doamnei pdg, de care nu a uitat să sublinieze că este mândră, e transmiterea unui concurs muzical de la Sibiu în care biata TVR a avut modestul rol de co-producător. De fapt, nu a făcut mai -nimic. Doar s-a slujit de ocazie spre a o arăta în public pe- aţi ghicit! -Emma Zeicescu, noua achiziţie. Halal mândrie!

În acelaşi pseudo-interviu, doamna Radu ne-a încredinţat că TVR are nevoie de figuri noi, de oameni tineri. Însă- iar surpriză- tinerii în cauză se numesc, pentru moment, reciclaţii, tomnaticii Emma Zeicescu, Raluca Arvat, Adrian Enache şi, cel mai recent, Despina Moiceanu. Concediaţi de pe la alte televiziuni, şomeri pentru care TVR joacă rolul de Oficiu de plasare. Era o vreme când angajaţii TVR erau racolaţi de posturile comerciale. Astăzi, bătrâna doamnă din Calea Dorobanţi, aflată sub conducerea Irinei Radu, ia inşi de care nu are nevoie nimeni.

Nu mă îndoiesc că la luarea deciziei de cooptare în echipa TVR a sus-numitelor personaje un rol fundamental l-a avut Consiliul de coroană. Format din Iuliana Marciuc, Marina Almăşan, Corneliu Calotă şi ... last but not least-  veşnica tinerică Liana Săndulescu. Bunicuţa fostă convinsă activistă comunistă la Consiliul Naţional al Pionierilor, azi pensionară, dar readusă în activitate şi devenită persoana fără ok-ul căreia în TVR nu se mişcă nimic. Puria respectivă făcând un duet de aur cu penalul Cristian Zgabercea.

Gata, am înţeles. TVR întinereşte! Cum? Prin procedeul înapoi la Matusalem!  Bravo, Irina Radu! Fuguţa la OSIM! Pentru brevetarea invenţiei!  

    

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

mircea georgescu
24.09.2016, 08:43:36

Foarte corect! Irina, varza a fost , varza v-a fi! O sa fie ca in China! Treceti pe programul pe care ati fost!

+2 (2 voturi)
eu doar constat
24.09.2016, 14:46:41

Papa Francisc a spus chiar ieri, 23.09.2016, ca jurnalismul bazat pe zvonuri este tot o forma de terorism. In familia zvonurilor sunt zvoneri si raspandaci. Autorul nu este decat un zvoner, iar Adevarul se dovedeste a fi cel mai profesionist raspandac. Nu-mi amintesc nici-o luare de pozitie contra manageriatului lui Stelian Tanase, care n-a facut decat sa adanceasca starea de faliment a TVR, inceputa cu peste 10 ani in urma. Irina Radu nu este singura ci are un CA care ia hotarari cu majoritate de voturi si acum sarcina acestui CA este de a scoate TVR din insolventa si viitor faliment. Cand Curtea de Conturi va scoate un raport favorabil TVR, atunci vom putea ridica pretentii, pana atunci avem doar ultimul raport care nu priveste CA-ul de acum.

-1 (1 vot)
Mircea Morariu
24.09.2016, 17:11:18

Dumneavoastra constatati si eronat, si neinformat. Cred ca as putea alcătui o carte destul de consistenta cu articolele consacrate manageriatului catastrofal al lui Stelian Tănase. Spre știința dvs, TVR nu este in insolventa. CA-ui de acum e unul amator și nefuncțional,, dar nu el decide angajările abuzive dispuse de doamna Irina Radu.

+2 (2 voturi)
Ghe Stoian
24.09.2016, 16:26:49

Parca, prin primavara, plangeau in hohote, ca nu le ajung fondurile, ca nu ne platim abonamentul, ca nu pot difuza eurovisionul (cu monstrul ala, si ca infatisare, si ca voce), etc., etc. Dar, s-au razbunat ! Au venit J.O.: zi si noapte, pe toate canalele (si au o gramada !), NUMAI J.O. Dupa J.O., vechiul program , filme proaste, la ore nepotrivite (pt.lunateci), f.rar unul bun ( a fost "Linia vetii", de curand, si atat !) Pana si-n telejurnalul de seara, asa searbad cum este, au bagat, mai intai "destinatii de vacanta"=reclama turistica, si-n stiri noi, mereu si mereu, reluari ale stirilor "de ieri", plus, multa, multa, "arhiva". Nici macar rubrica meteo nu-i ca lumea, trebuie s-o urmarim pe cea de la Pro Tv ! Canalele TVR: TVR 1, TVR 2, TVR 3 (reluari tvr-urile regionale), TVR HD, TVR-urile regionale. Multe , f.multe=personal mult, platit regeste, cheltuieli pt. aparatura, emisie etc. Rezultatul : Aproape nimic ! Nici macar documentare ! Asta-i TVR-ul. Si vine campania electorala ! S-ar putea casi emisiunile de stiri sa devina (sunt, deja nitel: prezenta lui madam Firea) partizanate politice (normal sa linga mana ce i-a pus acolo !) !

+1 (1 vot)
Mircea Morariu
24.09.2016, 17:15:30

Să stiti, aparatura este veche și neperformanta. Personalul nu e folosit cum se cuvine. Doamna Radu vrea să iși aducă propriii oameni. De aceea amenință iresponsabil și abuziv cu concedieri. Irina Radu trebuie cit mai urgent inlaturata. Pentru TVR, e un personaj mai toxic decât Stelian Tânase. Tânase era un însingurat. Radu și-a creat in jurul ei o juntă.

+1 (1 vot)
Modifică Setările