TV

articolul anterior articolul urmator

TVR a dezvăluit ce sumă a alocat pentru festivalul Cerbul de Aur 2019

1
22 Apr 2019 18:46:12
Autor: Alexandra Constanda
Doina Gradea FOTO Mediafax
Doina Gradea FOTO Mediafax

Televiziunea Română a dezvăluit ce sumă a alocat pentru ediţia din acest an a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur.

Aproximativ 6 milioane de lei, echivalentul a peste 1,2 milioane de euro, din bugetul Societăţii Române de Televiziune pe 2019 au fost alocaţi pentru Cerbul de Aur 2019, potrivit unui răspuns oferit de Televiziunea Română la solicitarea News.ro. Anul trecut, 1 milion de euro au costat doar artiştii care au susţinut recitaluri. 
 
„Suma alocată prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli aprobat de Consiliul de Administraţie al SRTv pentru ediţia 2019 a Festivalului Cerbul de Aur este de 5.890.538 lei“, se arată în răspunsul postului public.
 
Cerbul de Aur 2019 va avea loc între 23 şi 25 august la Braşov, iar TVR a lansat recent o cerere de ofertă pentru conceptul regizoral al celei de-a 19-a ediţii a festivalului. 

„La construirea bugetului SRTv pe 2019 am alocat fonduri dedicate festivalului, urmând totodată să găsim parteneri care să ne fie alături la cea de-a 19-a ediţie a Cerbului de Aur, pe care ne-o dorim la fel de strălucitoare ca ediţia aniversară de anul trecut“, a transmis la acel moment Doina Gradea, preşedintele-director general al SRTv. 
 
Curtea de Conturi a anunţat că la începutul lunii aprilie va începe controlul la Televiziunea Română, după ce Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, a solicitat un audit public extern la Societatea Română de Televiziune pornind de la cheltuielile pentru festivalul Cerbul de Aur de anul trecut şi pentru remunerarea unora dintre colaboratori şi invitaţi permanenţi.
 
Ediţia din 2018 a festivalului Cerbul de Aur a fost câştigată de Inis Neziri din Albania şi a adus pe scena din Piaţa Sfatului nume internaţionale precum Nicole Scherzinger, James Blunt şi Amy Macdonald, dar şi artişti români, între care Delia, Loredana, Andra şi Carla's Dreams. Evenimentul nu a fost lipsit de controverse, iar Televiziunea Română a fost aspru criticată pentru onorariile fabuloase oferite artiştilor. Potrivit informaţiilor obţinute de presă, TVR a dat nu mai puţin de un milion de euro pentru concertele de la Cerbul de Aur

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Obladi Obama
23.04.2019, 08:02:57

Vrem școli și spitale! Mor copiii prin spitale și voi dați bani pe concerte...