TV / Media

articolul anterior articolul urmator

TVR va organiza un teledon pentru a sprijini achiziţionarea sculpturii „Cuminţenia Pământului“ VIDEO

0
30 May 2016 11:31:55
Autor: Alexandra Constanda
Guvernul vrea să achiziţioneze cu ajutorul cetăţenilor creaţia lui Constantin Brâncuşi FOTO Mediafax
Guvernul vrea să achiziţioneze cu ajutorul cetăţenilor creaţia lui Constantin Brâncuşi FOTO Mediafax

Televiziunea Română se implică în demersul Guvernului României de strângere a fondurilor necesare achiziţionării operei de artă „Cuminţenia Pământului“, realizată de Constantin Brâncuşi.

În acest sens, TVR va organiza un teledon şi mai multe emisiuni speciale, la care vor fi invitaţi să participe toţi cei care doresc să contribuie la achiziţia creaţiei lui Brâncuşi şi păstrarea acesteia în patrimoniul naţional.
 
Demersul TVR vine în întâmpinarea apelului lansat de Guvernul României către televiziuni, în vederea sprijinirii strângerii fondurilor necesare achiziţiei sculpturii „Cuminţenia Pământului“. Executivul a hotărât în cadrul şedinţei de vineri, 27 mai, ca, la campania de colectare a fondurilor pentru achiziţia operei de artă să poată fi implicate şi entităţi de drept privat. În urma acestei decizii, Guvernul a lansat o invitaţie publică posturilor de televiziune de a organiza teledonuri pentru sprijinirea subscripţiei naţionale.
 
„În acord cu rolul său de promotor al valorilor naţionale, Televiziunea Română răspunde pozitiv la apelul lansat de Guvern. Astfel, TVR îşi asumă contribuţia activă la păstrarea şi consolidarea patrimoniului cultural naţional, ca parte a misiunii sale publice“, se arată într-un comunicat al postului public. 
 
Teledonul şi emisiunile speciale dedicate acestui proiect vor fi transmise şi pe TVR Internaţional, pentru a înlesni tuturor românilor posibilitatea de a contribui la păstrarea patrimoniului românesc.
Companiile care doresc să se alăture TVR în acest proiect, să participe sau să trimită reprezentanţi la emisiuni, pot contacta reprezentanţii postului la adresa de e-mail comunicare.corporate@tvr.ro sau telefonic, la 021.319.91.12/interior 1544. 

Actorul Victor Rebengiuc speră că subscripţia publică pentru păstrarea în ţară a operei „Cuminţenia pământului“ se va bucura de succes. Actorul vine astăzi la Adevărul Live pentru a vorbi despre campania de strângere de fonduri pentru achiziţia lucrării lui Constantin Brâncuşi, reprezentativă pentru debutul curentului modernist în artă în secolul XX şi pentru întreaga operă a artistului roman.

Anul Brâncuşi la TVR

Totodată, cu ocazia celebrării a 140 de ani de la naşterea marelui sculptor, televiziunea publică marchează Anul Brâncuşi printr-o serie de producţii speciale. În cadrul campaniei „Brâncuşi, sculptorul luminii“, Televiziunea Română a difuzat dezbateri, documentare, concerte şi materiale de arhivă dedicate artistului. Printre acestea se numără şi unul dintre cele mai apreciate filme dedicate sculptorului: documentarul de artă „Brâncuşi“, care urmăreşte firul cronologic al celor mai importante momente din viaţa artistului român, folosindu-se de amintirile existenţei sale: fotografii, notiţe, locuri. 
  
 

Despre subscripţia naţională pentru achiziţionarea sculpturii „Cuminţenia Pământului“

Guvernul României a adoptat miercuri, 30 martie, Ordonanţa de Urgenţă nr 10/2016, privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziţionarea unui bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil clasat în categoria tezaurul patrimoniului cultural naţional mobil. 
 
Pe 11 aprilie, Ministrul Culturii a anunţat demararea subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului“, campania urmând să se încheie în data de 30 septembrie a.c.
 
În şedinţa de vineri, 27 mai, Executivul a adoptat proiectul de modificare a OUG nr. 10/2016, astfel încât în campania de colectare a fondurilor pentru achiziţia celebrei sculpturi să poată fi implicate şi entităţi de drept privat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările