TV / Media

articolul anterior articolul urmator

TVR, programe in memoriam Paul Goma, scriitor ucis de coronavirus

0
27 Mar 2020 16:04:17
Autor: Andreea Neblea
Paul Goma a fost răpus de coronavirus
Paul Goma a fost răpus de coronavirus

Televiziunea Română regretă dispariţia marielui scriitor şi disident Paul Goma şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o ediţie specială din seria „Memorialul Durerii – O istorie care nu se învaţă la şcoală“.

Sâmbătă, 28 martie, de la ora 18.00, TVR 2 a programat episodul „In memoriam Paul Goma“, al emisiunii „Memorialul durerii“. Programul, realizat de Lucia Hossu Longin (producător Alexandru Munteanu, redactor Doina Teodoru), va putea fi urmărit şi pe TVR Internaţional, în aceeaşi zi, de la ora 19.00.
 
Tot sâmbătă, de la ora 24.00, TVR 1 va difuza, sub genericul in memoriam, documentarul-eveniment „Strict secret“, realizat de Mariana Sipoş.
 

Paul Goma a murit din cauza coronavirusului

Scriitorul disident Paul Goma a murit la vârsta de 84 de ani, în noaptea de marţi spre miercuri, la spitalul La Pitié Salpêtrière din Paris, unde era internat din 18 martie în urma infectării cu virusul ucigaş.
 
Născut în satul Mana, Orhei, Basarabia, în anul 1935, Paul Goma a studiat Filologia, la Bucureşti, iar în 1956 a fost acuzat de tentativă de a organiza o manifestaţie ostilă de solidaritate cu Revoluţia din Ungaria. A fost anchetat, arestat şi închis timp de doi ani, devenind o figură marcantă a dizidenţei din România. După ce, în anul 1977 a trimis o scrisoare de solidarizare cu Charta 77 din Cehoslovacia, Paul Goma a fost din nou anchetat de Securitate şi arestat, fiind ulterior eliberat la insistenţele Amnesty International. După acest eveniment, scriitorul a cerut azil politic în Franţa, unde şi-a petrecut restul vieţii.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii