TV

articolul anterior articolul urmator

TVR a scăpat basma curată după episodul „Dragnea la Viaţa Satului“, chiar dacă majoritatea CNA a considerat că postul a greşit: cum s-a ajuns aici

7
25 Jun 2019 19:07:35
Autor: Alexandra Constanda
Liviu Dragnea, la Viaţa Satului FOTO TVR
Liviu Dragnea, la Viaţa Satului FOTO TVR

Majoritatea membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a considerat că TVR a greşit când a difuzat două ediţii ale emisiunii „Viaţa Satului“ cu Liviu Dragnea în plină campanie electorală fără a le marca în mod coresunzător. Totuşi, forul nu a reuşit să sancţioneze în vreun fel postul public pentru că membrii nu s-au putut pune de acord.

„Pe cele două speţe legate de «Dragnea la Viaţa Satului» s-a votat în Consiliu de 24 de ori!! Din cauza jocurilor de imagine ale unora, care s-au încăpăţânat să ţină cu dinţii de o amendă care, potrivit departamentului juridic, ar fi căzut în instanţă imediat (nefiind precedată de o somaţie), TVR a scăpat nesancţionată. Deşi, ce să vezi, în opinia majorităţii membrilor, postul a greşit“, a transmis membrul CNA Radu Herjeu pe Facebook. 
 
În şedinţa CNA din 25 iunie s-a discutat pentru ultima dată dubla apariţie a fostului lider PSD Liviu Dragnea, actual puşcăriaş, în emisiunea „Viaţa Satului“ de la TVR 1 în campania pentru alegerile europarlamentare. 
 
Cei opt membri prezenţi în şedinţă au avut de ales între o amendă de 15.000 de lei, propusă de Cristina Pocora, şi o somaţie propusă de Radu Herjeu. Pentru amendă au votat doi membri, alţi trei au votat pentru somaţie, în timp ce trei au preferat să se abţină, potrivit HotNews
 
La a doua rundă de vot, Cristina Pocora şi Dorina Rusu, care iniţial au votat pentru amendă, şi-au schimbat votul pentru somaţie în speranţa că astfel se va concluziona oficial că TVR a greşit, însă pentru că trei membri au refuzat să se pronunţe, nu s-au întrunit numărul minim de voturi, respectiv şase, pentru a trece sancţiunea. Drept urmare, TVR a scăpat basma curată. 
 
Apariţia lui Dragnea la postul public a ridicat audienţa, dar a şi stârnit o mulţime de critici dure, atât din partea membrilor din Opoziţie, cât şi din CNA şi societatea civilă, TVR fiind acuzată că face propagandă pentru PSD. 
 
Dorina Rusu, membru al CNA, a criticat dur Televiziunea Română şi consideră că a doua apariţie a liderului PSD Liviu Dragnea în emisiunea „Viaţa satului“, în plină campane electorală, este „cea mai gravă sfidarea a legii“, arătând „slugărnicie faţă de şeful partidului aflat la putere“. Cele două emisiuni nu au fost marcate aşa cum prevede legislaţia audiovizuală.
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Leon Gorki
25.06.2019, 19:25:12

Eu cred ca DRAGNIIIIIIIIIA e de vina !!!!!!!!!!!!! DRAGNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIA .............!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-2 (2 voturi)
Leon Gorki
25.06.2019, 19:31:13

Exista in Romania oameni, cetateni, care cred ca DRAGNIIIIIIIIIIIIA este la puscarie pentru ca a angajat doua femei la protectia copilului care nu se duceau la serviciu.........!!!!!!!!!!

-2 (2 voturi)
Leon Gorki
25.06.2019, 20:18:57

Cum sa indraznesti tu sa ceri repatrierea rezervei de aur a Romaniei ???? Romania are peste 90 de tone de aur la Moscova si peste 100 de tone la Londra. In realitate Romania are o foaie de hartie.........pe care este scrisa o anumita cantitate de aur. Pe teritoriul Romaniei nu este nici un gram din rezerva de aur a tarii. Nici la Bucuresti la BNR, nici la Cluj, nici la Focsani, nici la Buzau, nici la Baicoi. Unii politicieni........sa-i ia DRACU......... AU RIDICAT PROBLEMA....SI AU CERUT CA REZERVA DE AUR SA REVINA in Romania. DOAMNE FERESTE.......!!!!!!!!!! Cum sa ceri asa ceva .????????? Rezervele de aur ale Romaniei raman la INALTELE PORTI..........!!!!!!!!!!

-2 (2 voturi)
Leon Gorki
25.06.2019, 20:27:28

Era mai grav daca aparea la TRINITAS TV.......!!!!!!!!!!

0 (2 voturi)
M Costi
25.06.2019, 20:47:12

@Alexandra Constanda - Si la ce i-a folosit lui Dragnea (si PSD-ului ) faptul ca a aparut la TVR la Viata Satului , in doua duminici la rand ? A scapat de puscarie , a castigat alegerile ? Si ...atunci ? Nu cumva pierdem timpul cu niste discutii inutile , doar de dragul ...discutiei ?

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)