TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Un expert în politici publice critică PRO TV pentru un moment difuzat la Românii au talent: „Un copil de 10 ani îmbrăcat în uniforma gărzilor roşii ale lui Mao“

62
5 Apr 2020 19:31:10
Autor: Adelina Mărăcine
Siena Vuşcan pe scena „Românii au talent“ FOTO PRO TV
Siena Vuşcan pe scena „Românii au talent“ FOTO PRO TV

Analistul liberal şi expertul în politici publice Sorin Ioniţă critică televiziunea Pro TV pentru un moment difuzat în emisiunea „Românii au talent“. O fetiţă de 10 ani, care a fost trimisă în semifinale de Andra, a apărut pe scenă în uniforma gărzilor roşii ale liderului comunist chinez Mao Zedong.

Sorin Ioniţă a scris un mesaj pe contul său de Facebook unde critică PRO TV pentru că a permis ca o copilă de 10 ani să apară pe scenă într-o „uniformă iconică a fetelor din brigăzile de şoc ale tineretului maoist, folosite pentru agitaţie şi represiune în diverse momente“, după cum explică expertul în politici publice. 
 
Siena Vuşcan (10 ani) a cântat operă în limba chineză pe scena de la „Românii au talent“, în ediţia difuzată vineri, 3 aprilie, iar Andra a fost atât de impresionată încât a apăsat butonul auriu, trimiţând-o pe copilă direct în semifinalele show-ului. 
 
Părinţii Sienei sunt din Cluj, dar locuiesc de şase ani în Huangdao, China. 
 

„Tâmpenie incredibilă la Pro TV. Nu-i bula mea, dar share-uieşte lumea această oroare: un copil de 10 ani în concurs muzical îmbrăcat (de părinţii ei; producători?) în uniforma gărzilor roşii ale lui Mao; iar nătărăii din juriu showbiz aplaudă. Emisiune kitsch, deci de mare audienţă. E tot din categoria «să pupăm în fund China», cum vă spuneam: devine un trend glamorizarea comunismului de Beijing, nu fără legătură cu actuala orientare revizionistă a liderului Xi, care s-a întors spre maoism şi încurajează asemenea reevaluări. Penetrează mai nou chiar şi în România, iată, unde maoismul n-a fost niciodată popular, nici măcar în anii ’70 – spre deosebire de Franţa, de exemplu“, a scris Sorin Ioniţă pe contul său de Facebook. 

„Până la urmă, mai e aşa grav că Mazăre&son au defilat în uniforme Wehrmacht? Dăm liber la toate totalitarismele sec XX, acum şi în formă digitală? Pe când nişte copilaşi drăguţi în uniforme de Armata Roşie, cu Gheorghievskaia lenta în piept, să le dea premii Andra & Andi Moisescu şi alţi tipi fără discernământ din ProTV? Mai plătim un CNA sau îl desfiinţăm ca inutil? îşi retrage vreo firmă reclamele de la ProTV, sau mergem înainte aşa?“, a adăugat expertul în politici publice. 

Momentul copilei de la „Românii au talent“:

 


Cine este Siena Vuşcan

Părinţii Sienei sunt din Cluj, dar locuiesc de şase ani în Huangdao, China, unde copila este o adevărată senzaţie. Siena a început să cânte singură de la cinci ani, iar la şapte ani a fost remarcată de producătorii unei emisiuni de talente şi chemată la o audiţie. Ulterior, a fost invitată la o altă emisiune din Shanghai, pe o scenă mare, unde a uimit pe toată lumea cu o melodie în limba chineză. Atunci şi-a dat seama că îi place scena şi a început să se pregătească temeinic. 
 
Face lecţii de canto de patru ori pe săptămână, participă la diverse emisiuni în China, cântă şi filmează, inclusiv reclame, joacă în seriale. Anul acesta a jucat în două filme artistice şi un serial.
 
Siena s-a născut în Statele Unite, iar la vârsta de cinci ani, a ajuns în China cu părinţii. Într-un an şi jumătate, a învăţat limba chineză. Vorbeşte foarte bine şi engleza, iar acasă, în familie, vorbeşte doar în limba română.
 
Mama ei este cea care o încurajează tot timpul şi alături de care repetă cântecele. Părinţii Sienei sunt profesori universitari - mama este profesoară de artă, tatăl - profesor de economie. Siena are o soră de şase ani şi un frate de un an.
 
Siena mai are o pasiune. Desenează de când se ştie. Face expoziţii la şcoală sau pentru prieteni. Face portrete şi natură statică. De asemenea, îi place să scrie şi poveşti. În viitor vrea să fie cântăreaţă de operă, pictoriţă sau regizoare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

62 Comentarii

Adrian Foangǎ
5.04.2020, 19:45:45

Ha ha ha...prostimea de la ProTv nici nu stie cine a fost Mao.

0 (24 voturi)
elfu
5.04.2020, 19:49:13

Sorin Ioniţă - nu mai are loc de mucna si are nevoie de vizibilitate ? Incearca sa isi faca publicitate ? show-ul nu e o dezbatere politica asa ca atat timp cat tinuta nu e interzisa prin lege nu stiu de ce ar trebui sa se inflameze un "analist liberal şi expert în politici publice" de asa ceva ....

+5 (23 voturi)
Maleficio Decenu
5.04.2020, 20:12:55

Al S.I. neam de neamul lui nu a realizat ce a realizat familia fetiței să-i învețe pe ”oblici” engleza și pictura și fata are talent cu ”carul” care nu are legătură cu modul de a-te îmbrăca, zestrea genetică a poporului nu se dezminte dar dă rateuri masive acasă din cauza ”fanarioților” care fac legea în Țara Mioriței,e o mică vedetă în China,a apărut în iia românească și i-a învățat pe ”oblicii” mici și mari cum se spune ”La revedere”,da tot în chineză a cântat spre stupoarea,uimirea și încântarea chinejilor mici și mari.Vorbește chineza aproape nativ,poate o viitoare ambasadoare a Mioriței în țara lui Lao Tse, Confucius punte de legătură între gigantul ”oblic” și minusculul popor român pe plan mondial.Poate că nu mai fac chinejii greșeala spunând capitala română e la Budapesta.

+8 (18 voturi)
G M
5.04.2020, 19:51:33

Adevărat, m-am mirat când am văzut uniforma, nu știu ce spune textul dar e trist că se încurajeasă asemenea lucruri la tv. Iar Andra a dat-o în bară rău de tot, apreciind fără rezerve această apariție.

-9 (27 voturi)
Fiesta
5.04.2020, 19:52:40

Marsh, ma, "expertule"!

+11 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (62)