TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Un jurnalist din Myanmar care a greşit o ştire despre COVID-19 a fost condamnat la închisoare: câţi ani va sta după gratii

1
24 May 2020 11:48:22
Autor: Adelina Mărăcine
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Un jurnalist din Myanmar a fost condamnat la doi ani de închisoare după ce a publicat o ştire incorectă despre un presupus deces cauzat de coronavirus, a anunţat avocatul său, potrivit agenţiei DPA, citată de Agerpres.

Zaw Ye Jtet, redactor-şef al site-ului web Dae Pyaw, a fost arestat pe 13 mai, în aceeaşi zi în care a apărut articolul care informa greşit despre moartea unei persoane în provincia Karen din estul ţării.

Sentinţa a fost pronunţată miercuri, în baza unui articol din codul penal privind provocarea de „teamă sau îngrijorare în rândul publicului”.

Prevederea respectivă este considerată de critici ca un instrument utilizat de armata şi guvernul din Myanmar pentru a interzice dizidenţa.

Avocatul jurnalistului a declarat că acesta intenţionează să facă recurs, deoarece apreciază că acuzaţia este „incorectă“.

Oficial, în Myanmar s-au înregistrat doar 199 de cazuri de Covid-19 şi şase decese după infectarea cu coronavirus, bilanţ privit cu scepticism de unii comentatori, care au ajuns la concluzia că situaţia este mai gravă.

Daniel Bastard, şeful biroului pentru Asia-Pacific al organizaţiei Reporteri Fără Frontiere, susţine că Zaw Ye Htet „încerca să scoată la lumină adevărul din spatele cifrelor oficiale nu prea credibile“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alexandru Bublic
24.05.2020, 16:23:02

Deci a publicat o stire falsa incercand sa scoata la lumina adevarul... E scris adanc.