TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Un nou serial bazat pe scrierile lui George R. R. Martin ar putea fi produs de televiziunea Cinemax

0
15 Oct 2015 13:46:54
Autor: Bianca Dumitru
George R. R. Martin FOTO AP
George R. R. Martin FOTO AP

Postul de televiziune Cinemax, operat de compania HBO, a comandat un episod pilot pentru „The Skin Trade“, un serial bazat pe nuvela omonimă scrisă de George R. R. Martin, autorul seriei de cărţi „Cântec de gheaţă şi foc“, pe care este bazat serialul-fenomen „Game of Thrones/ Urzeala Tornurilor“.

Nuvela „The Skin Trade“ are în centru anchetele unei tinere femei-detectiv care, împreună cu un prieten vârcolac, investighează un şir de crime brutale ce au loc în orăşelul ei, ancheta ducând la descoperirea unui secret întunecat.

George Martin a confirmat pe blogul său faptul că Cinemax a comandat un episod pilot pentru nuvela sa, însă a precizat că acest lucru nu garantează producţia unui sezon complet. Jurnaliştii de la „The Independent“, pe de altă parte, sunt de părere că serialul are toate şansele să ajungă pe micul ecran, având în vedere succes uriaş avut de serialul „Urzeala tronurilor“, bazat, de asemenea, pe cărţile autorului american.

Dacă postul de televiziune Cinemax va decide adaptarea nuvelei scrise de Goerge R. R Martin, în anii ’80, într-un sezon întreg, acesta va fi realizat de Kalinda Vazquez, co-producătorul executiv la serialului „Once Upon a Time/ A fost odată ca niciodată“ (2011-).


Martin susţine că s-ar fi ocupat el însuşi de adaptarea nuvelei „The Skin Trade“, dacă nu ar fi fost ocupat cu finalizarea celui de-al şaselea volum din seria „Cântec de gheaţă şi foc“, intitulat „The Winds of Winter“. „Am de terminat această carte“, a spus scriitorul. Partea bună este că producătoarea Kalinda Vazques a reuşit să-l impresioneze pe Martin cu viziunea ei de adaptare a nuvelei pentru micul ecran. „Mi-a plăcut entuziasmul ei, abia aştept să lucrez cu ea“, a scris Martin, pe blogul său, despre alegerea lui Vazques în calitate de producător.

„Nu a fost o alegere uşoară. Cinemax şi reprezentanţii mei au stabilit întâlniri cu peste zece scenarişti de televiziune, iar unii dintre ei m-au impresionat, însă abordarea Kalindei şi personajele m-au convins. I-a plăcut povestea şi lumea acesteia în sine, şi pare să-i fi înţeles pe Willie şi pe Randi (personajele principale - n.red.), aşa că propunerea ei pentru Cinemax este una dintre cele mai cizelate şi mai profesioniste. Mi-a plăcut entuziasmul ei, şi de-abia aştept să lucrez cu ea“, a mai precizat autorul american, citat de cinemagia.ro.

„Întotdeauna am crezut că Willie Flambeaux şi Randi Wade - personajele principale - au potenţial pentru un serial TV sau poate chiar pentru un lungmetraj. Aceia dintre voi care ştiu povestea lui Doorways, filmul-pilot de la ABC de la începutul anilor 1990 ce a avut o soartă nefericită, poate vă amintiţi că încă de peatunci încercam să promovez «Skin Trade». Aşa că iată-ne peste câteva zeci de ani“, a mai scris Martin.

Nuvela „The Skin Trade“ a fost publicată în anul 1989 în antologia horror „Night Visions 5“, alături de alte povestiri semnate de Stephen King şi Dan Simmons.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările