TV / Media

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Înşelătorie marca „Vreau să sune telefonul“, în vreme de criză: „Pe unde umblaţi? De ce nu staţi acasă să sunaţi?“

9
24 Mar 2020 17:34:54
Autor: Andreea Neblea
Adela Lupşe este prezentatoarea programului TV „Câştigaţi acum“ FOTO Paginademedia.ro
Adela Lupşe este prezentatoarea programului TV „Câştigaţi acum“ FOTO Paginademedia.ro

Adela Lupşe, „isterica de la TV“, cunoscută pentru „Vreau să sune telefonul“, un program care se desfăşoară pe postul Etno TV, îi îndeamnă pe oameni, în vreme de criză, să stea acasă să sune pentru a răspunde la concurs, însă totul s-a dovedit a fi o înşelătorie pentru a genera apeluri suprataxate.

Paginademedia.ro a sesizat o înşelătorie în cadrul emisiunii cunoscute ca „Vreau să sune telefonul“, de la Etno TV, „Câştigaţi acum“.
 
Sursa citată a descris pe larg mecanismul: pe ecran apare un „concurs“ al cărei soluţii este extrem de uşoară, oraşele care trebuie să fie numite citindu-se cu uşurinţă pe ecran, însă totuşi, nu sună nimeni. Pe ecran este afişat un număr de telefon şi nu se aduce vorba despre vreo taxă suplimentară. În realitate însă, atunci când suni la numărul de telefon de pe ecran, o voce direcţionează către alt număr: „Pentru a participa, sunaţi la 1204. Repet: sunaţi la 1204.“
 
Ulterior, sunând la 1204, o voce spune „Aţi sunat la Câştigaţi acum. Costul apelului este de 1 euro plus TVA. Puteţi participa dacă aţi împlini vârsta de 18 ani“, iar apoi telefonul se închide.
 
Aşa se explică de ce în intervalul monitorizat de Paginademedia.ro (14.30-15.00), nimeni nu a fost în direct, în timp ce Adela Lupşe, prezentatoarea, nu a precizat nicio secundă, că este vorba de apeluri cu suprataxă şi nici cum pot oamenii să intre în direct. 
 
Din contră, în ultima ediţie, Adela Lupşe profită de contextul epidemiei de coronavirus, care obligă oamenii să stea în case, şi s-a agitat ţipând din platou de mai multe ori: „Ce faceţi? Staţi acasă! Pe unde umblaţi? Ce se întâmplă cu voi? De ce nu staţi acasă ca să sunaţi?“. 
 
Mesajele transmise de prezentatoare au fost adaptate situaţiei de urgenţă: „Am 2.000 de lei premiu! 2.000 de lei! E un salariu, pe o lună, în România! Vreţi să vă arăt eu soluţia? Mai ales că mulţi dintre voi poate nu mai lucrează o lună! Nu v-ar fi OK ca un salariu să vă vină aşa în buzunar?“.
 
„Păcălelile TV“, semnalate, de-a lungul timpului, de Paginademedia.ro, rulează la televizor de foarte mulţi ani, în diverse forme. Periodic, CNA le-a penalizat, însă mereu au revenit, cu  un alt regulament şi mod de funcţionare.
   
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Bibi Loi
24.03.2020, 17:54:09

Astia sun mai rai decat speculantii, practica inselatoria pe fata si nicio autoritate a statului nu face nimic. De ce nu sunt inchise posturile care apeleaza la asemenea magarii, mai ales in starea de urgenta?

+10 (12 voturi)
Tomescu Tom
24.03.2020, 19:19:14

Ar trebui închisă prăvălia .. pur și simplu ... Cine le tolerează excrocheria și își bate joc de cetățeni .. ..înseamnă că este parte din afacere ...

+5 (5 voturi)
Moraru George
24.03.2020, 19:28:31

Ii lipseste ceva de minim 24 cm! hahaha!

+1 (1 vot)
Gabi Ene
24.03.2020, 23:53:09

Cu legi facute de excroci, excrocii se inmultesc.Ce masuri se iau pentru asta ? nu se poate inchide mizeria aia de post ? Sau fraierii suna si CNA castiga ?

+2 (2 voturi)
Dragos Chiva
24.03.2020, 23:57:09

Da este adevărat că este o înșelătorie. Persoana de sex feminin care dirijează acest circ ieftin vorbește excesiv de mult și vrea să sugereze ar fi bine ca acțiunea dumneavoastră să se petreacă în secunda următoare pentru că altfel -nu-i așa?- alt norocos vă va sufla premiul. Rezolvările exercițiilor sunt de obicei pentru gâgă (ar trebui să vă fie rușine să vă gândiți că cineva pe lumea aceasta este atât de generos încât să vă dea 2000 de RON numai pentru că puteți citi soluția care este deja scrisă explicit pe ecran). Dar tot este bine că vă păcăliți fiindcă astfel mai dispare un mit, de multe ori autoîntreținut: anume acela al generozității nemărginite și mai nou aceea de dragului show-ului de televiziune. Dacă îl întrebați pe realizatorul emisiunii cum este posibil să iasă cu un astfel de gunoi pe piața TV vă va spune că emisiunea sa are un scop nobil anume acela de a-i face pe lichelele care își doresc să câștige bani nemunciți să revină cu picioarele pe pământ. Cum ar veni, scopul acestei emisiuni este de bună seamă unul care urmărește igiena etică în societate... Această emisiune -dacă o putem numi astfel- este una dintre puținele care mai reușește în ziua de azi să aducă la același numitor mulțimi mari de oameni provenind din pături sociale diverse și de vârste diferite care să-și manifeste în mod deschis dezgustul pentru ceea ce văd. Sau care eventual să regrete faptul că libertatea pe aceste meleaguri pe care trăim este folosită foarte prost de mulți indivizi care îi testează în permanență limitele și care, în final, o deturnează de la scopul ei. S-au scurs deja câteva decenii de când puteam -ca națiune- să cădem de acord cum poate fi folosită libertatea individului și totuși nu se întmplă nimic. Cât mai este nevoie oare să așteptăm? Despre modul cum sunt concepute emisiunile de tip reality show v-ați documentat?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)