VIDEO Televiziune extremă: Om „mâncat de viu“ de un şarpe anaconda, o nouă producţie Discovery Channel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Rosolie, expert în şerpi şi
faună sălbatică, se va lăsa mâncat de o anaconda FOTO Discovery
Channel
Paul Rosolie, expert în şerpi şi faună sălbatică, se va lăsa mâncat de o anaconda FOTO Discovery Channel

Postul de televiziune Discovery Channel este pregătiti să hrănească o anaconda cu un om viu. Staţia a anunţat recent că va prezenta un nou show în are cineastul şi expertul în animale sălbatice Paul Rosolie urmează să fie „mâncat“ de un şarpe anaconda, el pătrunzând în burta animalului îmbrăcat într-un costum special.

Denumit „Eaten Alive/Mâncat de viu“, programul îl va avea în prim plan pe Paul Rosolie, expert în şerpi şi faună sălbatică, care se va lăsa mâncat de o anaconda, cel mai mare şi mai puternic şarpe din lume. Acesta va purta un costum special care îl va permite să iasă din burta animalului nevătămat. Discovery a lansat deja două clipuri video în care Paul se luptă cu anaconda, sugerând că programul a fost deja filmat, fără a oferi detalii suplimentare.

Astfel, Rosolie a fost aspru criticat pentru actul său de cruzime asupra animalelor, fanii săi de pe Twitter sugerând că i-a provocat şarpelui suferinţă fizică şi emoţională fără un motiv întemeiat. Acesta le-a răspuns că nu ar vătăma nicio fiinţă vie, iar pentru a vedea cum s-a încheiat „experimentul“ său vor trebui să vizioneze producţia. Pe de altă parte, Frank Indiviglio, herpetolog, spune că o astfel de cascadorie este „imposibilă“, iar ceea ce face Discovery este „un nonsens“. Programul urmează să ruleze în Statele Unite ale Americii pe data de 7 decembrie.

Discovery a mai pus în scenă spectacole riscante, cel mai recent exemplu fiind cascadoria acrobatului Nik Wallenda care a mers între doi zgârie nori din Chicago cu ochii acoperiţi. Evenimentul a atras o audienţă la nivel mondial de 6,7 milioane de telespectatori. „Creşterea popularităţii show-urilor de tip „reality“, sporturile extreme sau cursele de maşini au încurajat privitorii să caute divertisment din ce în ce mai crud şi nemijlocit“, spune Grant McCracken, antropolog care studiază cultura televiziunii. Hrănirea curiozităţii telespectatorilor poate fi un bun punct pentru afaceri. Cascadoriile extreme aduc cu sine o audienţă uriaşă în direct, atrag atenţia utilizatorilor pe reţele sociale, ceea ce face ca publicitarii să plătească sume consistente pentru a ajunge la un public „captiv“.

În 2013, acelaşi post de televiziune l-a arătat pe austriacul Felix Baumgartner care a depăşit viteza sunetului în cădere libere din stratosferă. Sponsorizat de compania Red Bull, evenimentul a atras un record de 9,5 milioane de telespectatori pe YouTube şi 7,6 milioane de telespectatori la Discovery Channel.

Pe de altă parte, în goana după audienţă, principala armă a marilor televiziuni americane este sexul. Show-uri difuzate la ore de maximă audienţă, accesibile şi minorilor, prezintă glume cu conotaţii sexuale, aluzii sau scene explicite de sex, producătorii încercând să împingă barierele profitând de faptul că CNA-ului american nu pare să-i pese prea mult, se arată într-o analiză publicată de „The Hollywood Reporter“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite